Uutiset

LÄNSIRANNIKON TRILLERI – PERINTEIKÄS TUTO KOKKOLAAN

26.2.2016

Kokkolan Hermes kohtaa kotikaukalossaan K- Rauta Dream Builder Areenalla lauantaina TUTO Hockeyn Turusta. Ottelu alkaa kello 17.00.

Hermes ja TUTO Hockey ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja jokaisella kerralla kotijoukkue on vienyt pisteet ottelusta. Turussa 2-1 JA sekä 4-2 TUTOlle, mutta Kokkolassa Hermes näytti kaapin paikan vieraille, sillä lukemat 8-3 eivät jättäneet selittelyille sijaa. Hermes ja TUTO kuuluvat sarjan tasaiseen keskikastiin sillä Hermes lähtee otteluun sijalta viisi 44 kierrosta pelanneena ja pistesarake näyttää lukemaa 69. Vieras TUTO on pelannut ennen perjantai- illan Roki peliä 43 kierrosta joista pisteitä on tullut 64 ja sarjasijoitus kahdeksas.

TUTO lähti kauteen monissa papereissa ehdottomasti yhtenä sarjan ennakkosuosikkina ja lähes varmana pidettiin sitä että joukkue etenee runkosarjassa ainakin kiinni kotietuun. Kotietu ei tule toteutumaan, mutta joukkue kyllä omaa potentiaalin yllättää keväällä. Ismo Lehkosen joukkueen päävalmentajana korvannut Miika Elomo operoi nimekkäällä miehistöllä, jossa on kaikki elementit menestyä tässä sarjassa. Joukkueesta löytyy kokemusta mm. Liigasta 2252 mm. Markus Seikola, Miikka Tuomainen, Teemu Elomo, Tuukka Pulliainen ja Rasmus Kulmala ovat jokainen pelanneet jo yli 100 ottelua pääsarjassa. Lehkosen lähdön myötä penkin taakse teki paluun maailmanmestari Marko Kiprusoff, joten kokemusta jäähalleista ei puutu myöskään TuTon valmennusryhmästä. Maalinsuulla HPK- laina Kristian Järvinen on pelannut torjuntaprosentti 91.39% tarkkuudella.

Kotijoukkue Hermes lähtee viikon toiseen otteluun mielenkiintoisista asetelmista. Kotikaukalossa on voitettu kaksi viimeisintä ottelua, kun sarjakärki Jukurit kaatui viime lauantaina ja keskiviikkona JYP- Akatemia. Hermeksen peli on parantunut ja tasapaino hyökkäyksen ja puolustamisen välillä on joukkueella hallussa. Lisäksi hyökkäyspeliä pystytään rytmittämään niin että joukkueen hyökkäys ja puolustuspelaaminen rakenne ja viisikko pysyvät kasassa, eikä otteluiden aikana olla jouduttu siihen kuuluisaan vuoristorataan.

Hermeksen joukkue on pikkukolhuja lukuun ottamatta terve ja lauantaina kokoonpanoon palaakin alkukauden yksi positiivisimmista yllätyksistä, sillä Niklas Appelgren on toipunut pelikuntoon. Appelgren pelasi ennen loukkaantumistaan 29 ottelua tehoin 11+6=17, tehotilastonkin ollessa plussan puolella +1.

Seuraa heitä!

#27 Miika Huhtanen, Hermes

-SaiPan sopimuspelaaja saapui Kokkolaan kesken kauden, oltuaan ensiksi SaPKon mukana parikymmentä ottelua. Rauhallinen peruspuolustaja sijoittuu hyvin ja lukee peliä erittäin hyvin. Pystyy pelaamaan kiekolla ja antaakin kiekkoja hyökkääjille hyvään vauhtiin ahtaisiinkin väleihin. Parantaa omaa peliään joukkueen mukana koko ajan.    

#3 Jere Rantala, Hermes

-Suomisarjaan ja Hermekseen viime kaudeksi saapunut Rantala on parantanut otteitaan huikeasti vaikean alun jälkeen. Alkukausi oli hakemista ja välillä oltiin loukkaantuneena sivussa. Nyt tahti on sama kuin viime kaudella, mutta sarjataso pykälää kovempi. Voidaan puhua jo Mestis- puolustajasta. Hyvät raamit omaava Rantala parantaa tästä eteenpäinkin, kunhan saa vain luottamusta kokemusten kautta.