Uutiset

JÄÄKIEKON SUPERVIIKKO – HOKKI JA JUKURIT KOKKOLAAN!

16.2.2016

Kokkolan Hermes aloittaa pelit maajoukkuetauon jälkeen kotipyhätössään K- Rauta Dream Builder Areenassa keskiviikkona kun vastaan luistelee Mestiksen sarjakakkonen Kajaanin Hokki. Lauantaina puolestaan uimahallin puoleiselle maalille kokoontuu sarjakärki Mikkelin Jukurit.

Hermes lähtee sarjan viimeiseen rypistykseen ennen kevään ratkaisupelejä sarjasijalta kuusi. Joukkue on kerännyt 40 pelaamassaan ottelussa 60 pistettä. Kotietuun ja neljänteen sijaan matkaa on 12 pistettä ja vastaavasti yhdeksänteen sijaan, joka tarkoittaisi pudotuspeleistä ulosjäämistä, eroa on yhdeksän pistettä. SaPKo on sijalla neljä ja Peliitat sijalla yhdeksän ja molemmat joukkueet ovat pelanneet jo 42 ottelua, eli kaksi Hermestä enemmän. Päävalmentaja Antti Karhula toteaakin että joukkue on matkalla kohti kevättä hyvällä fiiliksellä varsinkin nyt kun viimeisetkin muutokset joukkueeseen on tehty.

-Hyvä fiilis on joukkueesta ja joukkueessa. Siirtoajan lopussa saatiin leveyttä joukkueeseen ja sitä kautta myös automaattisesti kilpailua pelipaikasta. Kevättä kohti mentäessä on tärkeää että on myös ns. särkymävaraa

Hermes vahvistui siirtoajan kynnyksellä hyökkääjä Felix Westermarckilla sekä puolustuspään Juho- Erik Laitamäellä ja Ville Vittaniemellä. Vittaniemi tuli Kajaanin Hokista ja Westermarck sekä Laitamäki Vaasan Sportista. 

-Westermarck on ennestään tuttu pelaaja meille, joka on sopinut hyvin meidän ryhmään koko kauden ajan. Laitamäki kävi jo aiemmin ja vakuutti kypsillä otteillaan, pystyy kamppailemaan ja hoitamaan oman ruudun jämäkästi. Ville Vittaniemi puolestaan on pienikokoinen puolustaja, mutta hän on hyvä liikkumaan ja luistelemaan sekä hän pystyy pelaamaan myös kiekolla.

Kevätpuoliskolle mentäessä jokainen joukkue ajaa viimeisiä pelillisiä asioita toimintaansa sekä ns. pikkujutut hiotaan viimeisen päälle kuntoon ennen kevään ratkaisupelejä. Lisäksi Hermeksen päävalmentaja korostaa sitä että otteisiin on saatava nyt enemmän tasaisuutta, sillä keväällä pitkiin tappioputkiin ei enää ole varaa

-Tavoitteena on saada otteisiin tasaisuutta. On menty liikaa vuoristorataa ja kun tämä saadaan korjattua niin uskon hyvään kevääseen. Tässä vaiheessa isoimmat fyysiset jutut on tehty, eli nyt keskitytään enemmän pelillisiin juttuihin ja siihen että oltaisiin tuoreina jokaisessa pelissä.

Keskiviikkona vastaan luistelee  sarjakakkonen Kajaanin Hokki. Hermeksen ja Hokin kamppailut ovat olleet tällä kaudella erittäin vauhdikkaita ja sitä odotetaan myös keskiviikkona Kokkolassa. Edelliset kohtaamiset ovat päättyneet Kokkolassa 6-4 Hermekselle ja Kajaanissa 4-2 Hokille sekä viimeisin 4-6 Hermekselle. Eli maaleja on peleissä nähty. Hermes on valmistautunut alkuviikon Hokin kohtaamiseen, eikä ajatuksia ole viety sen pidemmälle.

-Pelillinen valmistautuminen on Hokki peliin tehty. Nyt on jäljellä vielä henkinen valmistautuminen. Kolme kertaa ollaan Hokki kohdattu ja tasaisia vääntöjä on pelattu. Erittäin työteliäs joukkue on vastassa joka ei paljoa peruuttele ja on vahva kamppailija. On tärkeätä että päästään paineen alta pois ja pystytään pitämään Hokki kulmissa, Hermeksen päävalmentaja Upi Karhula päättää

SEURAA HEITÄ!

Felix Westermarck, Hermes

-Siirtyi siirtoajan kynnyksellä Kokkolaan Vaasan Sportista. Pelannut jo aiemminkin Kokkolassa ja tuntee talon tavat. Potentiaalia on, nyt se on vain kaivettava esiin. Saa hyvän roolin Ville Rajalan lähdön myötä

Ville Vittaniemi, Hermes

-Siirtyi Westermarckin tavoin maanantaina Hermekseen. Jäi pieneen rooliin Hokki-puolustuksessa ja haluaa varmasti nyt näyttää uudelle kotiyleisölle että on paikkansa ansainnut pelaavassa kuusikossa.

Ville Rajala, Hokki

-Siirtyi Hermeksestä maanantaina Hokkiin ja palaa nyt nopeasti ex-kotikaukaloon. Koki paljon Kokkolassa ja onkin mielenkiintoista nähdä miten asia käsitellään keskiviikkoiltana Kokkolassa?