Uutiset

HERMES KAATOI SARJAKAKKOSEN KOTIKAUKALOSSA

17.2.2016

Hermes – Hokki 4 – 2 (2-1 , 0-1 , 2-0)

VIIKON ALKUPALA

Äsken auki, nytten kiinni, nimittäin siirtoikkuna. Ei tokikaan kokonaan, mutta hyvin pitkälti joukkueiden listat ovat nyt kasassa. Erikseen nimettyjä pelaajia voi siirrellä ja jotain muitakin krumeluureja löytyy, mutta aivan mitään ässää ei enää taida hihasta tipahtaa, ehkä. Pieniä säätöjä tehtiin myös Hermeksen nimilistaan. Pari mielenkiintoista uutta nimeä ja mielestäni juurikin oikeaan osastoon, koska pakit ovat loppukauden kuluessa varmasti kovilla. Kun tuskin ilman loukkaantumisia ja nuhaa kevääseen asti päästään, niin nyt on sitten vähän pelivaraa. Hyökkäyshän meillä on verraten tehokas ja Westermarck on kyllä monesta se parempi vaihtoehto.

Spekulaatiothan luonnollisesti ajoittuvat muutamaan kliimaksihetkeen kauden mittaan ja kyllähän tämä siirtoikkunahetki on yksi niistä. Voi veljet, jälleen yksi erinomainen syy viihtyä hallilla ja istua kahvipöydissä. Eli tavata niitä oikeita ihmisiä ja kommunikoida ilman kosketusnäyttöä. Niinpä niin, urheilun lisäksi myös ihmissuhteet ovat parhaita livenä, pidetäänpäs se mielessä. Ja nyt kun sitten tämäkin tarina suistui jo sivuraiteeltakin metsään, niin siirrytänpäs askel sivulle ja kohti illan asiaa. Vieraana nimittäin Hokki Kajaanista. Vanha perinteinen vastustaja, jonka kunnon mittaaminen on monessakin mielessä hyvä tehdä tässä vaiheessa kautta. Juu, tulevaisuuttahan tässä jo suunnittelen, sillä Kajaani on lähellä, vaikka kävisi vähän useamminkin. Mutta eipä mennä asioiden edelle vaan laitetaan möykkää halliin ja otetaan joukkueet jäälle.

Vahtivuorossa Godla, luukulla Parviainen A-junioreista. Ykkönen muodossa Nättinen, Kivilahti, Rooba, Lehto ja Ikonen. Yksitoista sekuntia ja oltiin ylivoimalla, tämähän alkaa maukkaasti. Seuraavan kerran kello pysähtyi kun erää vielä 19.21 jäljellä. Eka veto sisään. Hyvä alku, ellei satu pelaamaan vierasmaalilla. Kohtuu nopeasti ylivoimakuvio kuntoon, Juntheikki heitti Ikoselle, joka potkaisi kerran ja näppäsi ranteet lukkoon. Tilanne 1-0. Vähän tästä tilanne tasaantui ja muutaman minuutin jälkeen oltiinkin sitten alivoimalla. Ensimmäisen minuutin aikana ainoa maalintekopaikka kotijoukkueella, toisella minuutilla jostain kiekko sitten livahti kotirysään. Tilanne siis 1-1. Eikä tätä rallia kauaa mennyt kun oltiin toistamiseen alivoimalla. Ja sehän alkoi hienosti. Päästiin heti kaksykköseen ja mitäs siinä tapahtui. Ei tullut poikkisyöttöä vaan maali. Aijjai kun tämä maistuu. Ikosen ja Jääskeläisen esityöstä Koskiselle paikka, jonka johdosta tilanne 2-1. Loppu alivoiman hoiti Godla, eli tästä nyt vaan taas jalkaa alle ja karkuun. Pienen Hokkipaineen jälkeen päästiin tekopaikalle, mutta numeroita ei muutettu vaan mainostettiin. Maalintekoa yritettiin mainosten jälkeen molempiin päihin ja muutenkin tästä alkoi muodostua pikkuhiljaa oikein kiekkomatsi. Sitten taas jäähy, mutta se kakkonen selvitettiin. Onneksi, sillä tuo taidettiin viheltää yksipuoliseksi vahingossa. Tähänkin alivoimaan meille hyvä maalipaikka, mutta ei kait sitä nyt joka av:llä sovi tehdä. Loppuerä mentiin vauhdilla loppuun, eikä muuta nähty kuin aivan selkeästi summerin jälkeinen hakemalla haettu taklaus, josta toki valkopaita selvisi pelkällä torumisella. Säälittävä temppu, josta jäähyä ei edes ansaitse.

Toiseen erään energiavarastojen täydentämisen kautta, naama sinapissa. Ainakin vieraat olivat heti hereillä ja Denis sai koppailla useammankin kiekon haltuun, ennenkuin päästiin edes alueelta pois. Vähän oltiin telineissä, annettiin aivan turhaan siimaa ja niinpä peli olikin sitten tasan. Aika 21.40. Vieraiden kova paine jatkui maalin jälkeen. Ajassa 23.42 mentiin puhelimeen, kun aivan vapaasti maalille purjehtineet vieraat jo tuulettelivat. Numerot onneksi säilyivät ennallaan. Toivottavasti tuo herätti kotijoukkueen, sillä tällä tekemisellä ei päästy edes vaihtoja pyörittämään. Tulihan sieltä viimein meillekin paikka, kun pelattuna melkein kahdeksan minuuttia täyteen. Sitten Godlalta aivan maaginen torjunta poikkisyöttöön. Huh huh, mainoksille mentiin onneksi tasalukemissa. Tauon jälkeen saatiinkin sitten vuorostaan painetta vieraspäätyyn. Tätä mylläkkää kesti parisen minuuttia ja tulihan se ylivoimakin sieltä sitten viimein. Nyt saatiin kuvio nopeasti kuntoon ja purkukiekon jälkeenkin sama toistui varsin säpäkästi. Sen verran loppusekunneilla kuitenkin neppailtiin, että kaverille meinasi avautua hyväkin paikka. Onneksi jalka ei ihan riittänyt irtautumiseen ja niinpä rutiinitorjunnalla selvittiin. Nyt oli kuitenkin kotijoukkue jälleen pelissä mukana ja tasaviisikoinkin jatkettiin hyvällä sykkeellä. Toki sitten heti joutui Godla riehumaan oikein urakalla, mutta jotenkin se vaan taas sai itsensä kiekon eteen. Tämän tilanteen jälkeen vierailla karmea paine, jonka purkaminen melkein läpiajolla johti meidän ylivoimaan. Maalin paikka sanoisin. Jälleen saatiin hyrrä hyvin pyörimään, maltettiin katsella ja sitten hakea ratkaisua kun paikka oli. Maalia ei saatu ja erätauolle mentiin tasalukemissa. Jos ensimmäisen erän tunnekuohut antoivat odottaa kovaakin rähinää, niin täytyy sanoa, että aika paljon viileämmissä merkeissä mentiin.

Kolmanteen vielä 14 sekuntia ylivoimaa, mikä luonnollisesti pelattiin rauhassa pois. Hiukan vierasmerkeissä mentiin minuuttitolkulla. Sitten kotijoukkueella pari pitkää ja tästä kun päästiin vaihtamaan niin oltiinkin melkein läpi. Seurauksena maila päin näköä ja meille neliminuuttinen aikaa lyödä tämä touhu valmiiksi. Hyvää pyöritystä, sitten pakki kyljelleen viivassa, mutta Rooba potki onneksi kiekolle ennen karkumatkalle rynnistänyttä Hokkilaista. Seuraavassa tilanteessa vierasvahti otti tylyn liimauksen. Tästä aloitus, Kivilahden ja Juntheikin kautta kiekko Ikoselle ja mitäs sitten tapahtui? No, juomapullohan se lensi kaaressa vierasrysän päällä voltteja. Kellossa 48.30, tilanne 3-2. Ylivoimaa vielä reilu minuutti jäljellä ja rumba jatkui. Enempää osumia ei saatu, paitsi uhrautuvasti pelanneen vastustajan potkiin. Reilu kasi jäljellä, kun oltiin sitten vuorostaan alivoimalla. Kulminaatiopistekö? No, ainakaan tässä ei saisi soosia. Pitkän ylivoiman jäljiltä ainakin suitset oli tukevasti kotijoukkueen käsissä, eli tähän palanen nöyryyttä ja kourallinen kovuutta, niin hyvä tulee. Ensimmäinen minuutti ja kiekko tukevasti puolustussinisen paremmalla puolella. Toisella minuutilla tolppa, ei kummempaa. Kohti viimeistä vitosta ja kyllähän nyt oli tekemisen meininkiä molemmin puolin. Godlalta hieno vastaantulo kirikiekkoon ja varmasti peliväline pleksin kautta keskialueelle. Kolme jäljellä, pientä riplailua omissa, mutta sallittua kun ei kämmää. Nyt mentiin rohkeasti vauhdilla hyökkäyspäätyyn ja niinpä kaveri ei päässyt vapaasti touhuamaan. Tästä saatiin pari paikkaakin, tyhjäkin rysä oli edessä, kun vieraat hiukan sokkoilivat omalla alueella, mutta ehkä tämä riittäisi. 40 sekuntia jäljellä, Hokki aikalisä, maali tyhjäksi ja silleen. 18 sekuntia ennen loppua peli kuitenkin loppui. Nöyrä purku keskialueelle, kaverin pakki vähän hätäili heittämällä poikkikiekon, kiekko meille ja siitä sitten lopputulokseksi 4-2. Maalintekijä Karvinen, muut kirjatut Ikonen ja Kapitän.

Näin. Täydet pisteet 960 silmäparin edessä. Toisen erän alkuminuuttien pientä notkahdusta lukuunottamatta varsin ehjä ilta. Näitäkään pisteitä ei juuri jälkihikilenkkejä pidempään voi mutustella, sillä jo ylihuomenna vastassa KeuPa vieraissa. Lauantaina isännöidäänkin sitten varsinaisessa herkkupalassa Jukureita. Kyllä meitä nyt hemmotellaan, mutta eiköhän me se kestetä. Vastassa tuleva liigajoukkue, eli eiköhän tulla kannustamaan jumalrintoja, koska tuo päänahka, se tulee maistumaan hyvältä.

17.2.2016/ K