Uutiset

PAKKASPÄIVÄN PISTEET

9.1.2016

HERMES – SaPKo 4 – 1 (0-0, 2-1, 2-0)

PAKKASPÄIVÄN PISTEET

Perjantai, pelipäivä. Odotellessa oli kiekkofania hemmoteltu, kenties kaikkien aikojen parhailla mm-kisoilla. Ainakin varsin paha on muistaa turnausta, jossa puolivälierät ja siitä eteenpäin pelatut ottelut olis ollu noin viihdyttäviä kuin nuorten kisoissa. Kisathan tietysti voitti Suomi, joka oli saanut luistimille kyllä sellaisen ryhmän, että jos joukkueita ja joukkueita vertaillaan, niin menee tuo kyllä aika kärkeen. Onnittelut ja iso kiitos nuorille leijonille siitä, että todistitte jääkiekon olevan vieläkin mahtavampi laji, jos sen annetaan sellainen olla. Ai niin, pronssiottelu oli toki vähän huono pelillisesti. Siinähän oli USA, joka voitti ja sitte mukana oli toinenkin porukka, nimittäin ruotsi. Ja nehän HÄVIS. Nanananaanananannannaa sinä iltana harmitti kunkkua. No joo, mennääs eteenpäin. Hermes oli edellisen kotiottelun jälkeen käynyt hakemassa täydet pisteet ei enempää eikä vähempää kuin Hokilta. Melkoinen suoritus ja tästä johtuen pikkupakkasen piristämä viikko oli ladannut odotukset menestyksekkäälle kotiottelulle. Vieraita tuli Savonlinnasta, joka on muuten hieno kesäkaupunki. Talvella siellä ei ole mitään, siksi SaPKon bussikuski varmaan ajoi tänne Kokkolaan. Lähtöasetelmissa oltiin yksi ottelu ja kymmenen pistettä perässä, tästä toiseen tilastoon oli tarjolla muutosta, arvaatteko kumpaan.

Jäälletulossa noudatettiin minimaalista valoshowta, toisaalta mitäpä noita sammuttelemaan. Biisikin oli vaihdettu, eli kotiotteluiden mollivoittoisuuden kääntämiseksi otettiin kaikki keinot käyttöön. Tänään pelivuorossa Godla, ykkönen muodossa Kivilahti, Rekonen, Koskinen, pakkiparina Lehto, Ikonen. Tästä se lähtee. Eikä ensimmäistä potentiaalista maalipaikkaa odoteltu kuin 20 sekuntia, hyvin lähtee. Tai lähti, nimittäin muuten eka vitonen mentiin hienoisessa vieraiden hallinnassa. Denis kuitenkin katkoi pyöritykset hanakasti, niin ei heti alkajaisiksi ajauduttu hapoille. Onpas odottavaa pelailua, yhtäkkiä erä oli jo puolivälissä. Sitten meidän maalilla hässäkkä, veskari pötköllään, mutta jostain se kaivoi valkopaitojen rystynepin itelleen. Nyt pitäis alkaa pojat heräillä pikkuhiljaa. Poikkisyöttö viivassa ja siihen ykkösellä, melkein livahti patjojen välistä, mutta niitä ei lasketa, varsinkaan meidän päähän. Ja sitten alivoimalle. No se herättää, kun on vähän pakko puristaa, eli kakkonen pois ja sitten normivauhti päälle. Molemmille minuuteille yksi hyvä paikka ja varmaakin varmempi purku. Tasaviisikot. Ja niinhän siinä kävi, että alkoi kotijoukkueen peli parantua ja siirryttiin uimahallin päätyyn. Alkoi myös heti näkymään vähän kiekottoman estämistäkin, hetki vielä niin alkaa käsi nousta ja päästään ylivoimalle. Ei kuitenkaan vielä, eli ensimmäinen erä nollille. Torjunnat meille 17-7, eli hiukan oltiin paineen alla. Tauon aikana nakkitarjoilua ja kahvia.

Ja sitten toiseen. Ja alta minuutissa oltiinkin ylivoimalla. Nyt pelattiin eka vaihto hyvin. Kiekko viivaan, ukot malille ja kuti. Vielä kerkesi veskari ottamaan riparin haltuun. Toinen viisikko hakikin vähän monimutkaisempaa, tietysti, olihan siellä Kivilahti, Rajala, Juntheikki ja muut artistit. No, ajassa 22.25 homma toimi ja peli yhteen nollaan. Ville teki, Juntheikki ja Nättinen syötti. Ajassa 22.39 taas maali ja peli 2-0. Tämän värkkäsi Karvinen, avustajina Huovinen ja Kuntsi. Joo, munki mielestä ihan hyvä lähtö tähän erään.Tämän huomasi myös Loyals rivistö ja alkoivat katsomorakenteet jytistä. Sitten niiden ukko läpi, Godla hoitaa, mutta jouduttiin hiukan koukkimaan ja meille alivoimaa. Ei ku rankkarihan siitä tuli. Toisella yrittämällä onnistui ja tilanne kaventui numeroihin 2-1. Peliaikaa tässä vaiheessa juossut 26.56. Tästä ote kaverille ja ennen mainoksia Godlalta aivan ilmiömäinen pelastus maalin takaa tulleen syötön lukemisen johdosta. Huh huh, nyt taas ajatus mukaan niin hyvä tästä tulee. Pikku paine jatkui, mutta sitten aivan loistava syöttö josta Juntheikki läpi ja pitkän videotarkistuksen jälkeen tuomio, ei maalia. Rekonen pisti melkoisen shown pystyyn hyökkäyspäässä, mutta tästä ei maalia. Sitten kova paine meidän päätyyn ja alivoimaa. Jäljellä kuusi minuuttia ja sanomattakin selvää, että tämä alivoima piti hoitaa. Ja sehän hoidettiin. Godlalta tähänkin vaiheeseen yksi paraati. Erän loppuun saatiin jo tunnetasotkin ylös, eli kolmannesta oli lupa odottaa hyvää pätkää.

Erää mentiin Hermestahtiin ja niinhän viimein päästiin ylivoimalle, heti kolmannen minuutin alkajaisiksi. Ruletti ei aivan lähtenyt ja me vaan odoteltiin. Juuri kun aition luukku vapautti valkopaidan, löysi Juntheikin lavasta lähetetty kiekko Kivilahden, eikä varmaan tarvitse sanoakaan, mutta tilanne 3-1. Syöttöpiste myös Rajalalle, kellossa 44.09. Tästä hetki ja Kivilahti laidalta sisään, hyvä ripari, mutta muut oli vaihdossa. Ote kuitenkin oli kotijoukkueella, mutta sitten pikku lipsahdus, kiekko katsomoon ja alivoimaa. Godlan muutaman loistopelastuksen ja varmojen purkukiekkojen avulla sekin kakkonen selvitettiin, eikä täyttymyksen jälkeinen painekaan tuonut vierailijoille lisäosumia. Kahdeksan minuuttia jäljellä, nyt vaan paketti kasassa ja kiekkoa syvään. Ja juurikin näin äijät teki. Neljä minuuttia ja pienen maalinporaustauon jälkeen jatkettiin. Kolme minuuttia ja kaveri kyllä luo painetta. Sitten SaPKo aikalisä ja nythän oli selvää, että rynnäkkö olisi kova. Heti maali tyhjäksi, eli voitosta ne pelaa. Se tosin loppui ajassa 57.47, kun Huttu sai kiekon ja tilanne sitä myöten 4-1. Huoviselle syöttöpiste ja voitonlaulut, ne pantiin käyntiin katsomossa. Vielä kaveri ajoi maalille, loi tilanteita, mutta kiekkoa ne ei Godlan ohi saaneet, siis maalin kohdalta. Meille vielä loppuun pieni pyöritys ja sitten kättelyyn.

Pakkasnesteet oli kunnossa 615 silmäparilla ja paikallaolo palkittiin. Joukkue taisteli, hermokontrolli piti ja Godla oli oma itsensä, eli tarjosi joukkueelle mahdollisuuden voittoon, torjunnat 39-16. Onneksi seuraavaa kotimatsia ei tarvi kauhean kauaa odotella, kun jo keskiviikkona pelataan. Silloin vieraita tulee Keuruulta. Lupaan, että silloin ei ole näin kylmä ja joukkue on varmasti iskussa, eli eiköhän haahuilla hallille ja nautita kiekkoviihteestä livenä.

8.1.2016/ K