Uutiset

HERMEKSEN VOITTOPUTKI SAI JATKOA

14.1.2016

HERMES – KeuPa HT 5–4 (3-1, 1-1, 1-2)

NAISTENPÄIVÄ

Voittoputkessa kiitävä Hermes oli saanut keskiviikon ajankuluksi vieraita Keuruulta. Joitain pikku muutoksia luonnollisesti vielä kokoonpanoon, mutta kyllähän kohta alkaa olla nippu siinä kuosissa, että täällä aletaan kurkistelemaan kuka pudotetaan ekalla kierroksella. Mutta ei vielä, ei ihan vielä. Ihan normaalista pikkulauantaipelistä ei voitu puhua, koska tänään järjestettiin todellinen naistenpäivä. Nimittäin, uskallan jopa näinä aikoina sanoa, kauniimman sukupuolen edustajille oli luvassa ilmainen sisäänpääsy illan otteluun. Kiekkoliitollahan on perheteema ollut erittäin hyvin näkyvillä ja luonnollisesti Kokkolassakin ollaan juonessa mukana. Joku saattaisi sanoa, ettei ne naiset viihdy hallilla, kun siellä huudetaan. Noh, miettikääpä toistamiseen, nimittäin kyllähän likatkin elää lätkässä mukana, niinkuin muussakin urheilussa, eli tervetuloa kaikki naiset myös K-rauta Dream Builder Areenalle nauttimaan urheiluviihteestä.

Alkulämmittelyn jälkeen Kuusela ja Juntheikki auttoivat kiekkoja kerääviä junnuja ja nassikoille se on kuulkaas iso asia, hienoa äijät. Nyt oli sitten tunnelmanluonti kohdallaan, jos viime pelissä jäi valot päälle. Kenttä pimeäksi hyvissä ajoin, vieraat pimeyteen pyörimään ja sitten spottivalon loisteessa jäälle Kokkolan Hermes. Kotijoukkueen vahtivuorossa jatkoi kovassa vireessä oleva Godla. Ykkönen tänään: Tikka, Kivilahti, Westermarck, Ikonen ja Lehto. Neljä tuomaria, kaksi joukkuetta, kellomies, eiköhän aleta pellaamaan. Ensimmäinen kolmeminuuttinen mentiin kotijoukkueen hallinnassa, kuitenkin ilman maalipaikkoja. Kaverille yksi paha ruuhkapörriäinen ja takaisin uimahallin päätyyn, jossa neljän minuutin paikkeilla oltiin jo nokikkain veskarin kanssa. Vieraat on kyllä nyt unessa, eli käytetäänpäs tämä momentum, ennenkuin niiden koutsi kertoo, että peli alkoi jo. Ylivoima. Heti hyvä poikkisyöttö Kivilahdelle, jonka molari selvitti. Uusi mylly päälle, Ikonen kiiruhti kiekolle, rauhoitti viivalle, pisti poikittaissyötön Juntheikille ja niin kilahti ensimmäisen kerran. Kello 07.23 tilanne 1-0. Sitten meille jäähy, josta kaverille sitten tasoitus. Vähän jäi irtokiekko vapaaksi ja kyllähän ne joku käy tökkimässä sisään. Tästä sitten luonnollisesti kaveri sai otetta ja puntit tasoittuivat myös kenttätapahtumissa. Kello kuitenkin pysähtyi 2-1 maalin johdosta ajassa 13.49. Taikurimainen oivallus, syöttö päädyn kautta tolpalle ja kiekko sisään. Maalarina Karvinen, avustajat Rantala ja Huovinen. Juuri kun näytti, että loppuerä katsellaan, pisti Hutun kenttä hyvän rumban päälle ja tästä palkittiin ylivoimalla. Minuutti aikaa, eli tähän sitten maali, koska erän alussahan se ylivoima ei kiekkolakien mukaan tuota tulosta. Työtä käskettyä, aikaa jäljellä 14 sekuntia, tilanne 3-1. Maskissa ukkoja yhtä vaille kaikki, Franssilalta viivasta kiekko Westermarckin lapaan ja sitten keskelle. Syöttöpiste myös Jääskeläiselle. Tauolle varsin ansaituissa lukemissa ja kylläpä rupeskin hiukomaan, jospa hiukan tankkaisi kun vaihtomatkatkin kasvaa toisessa erässä.

Nyt sitten ei tarvinne muistuttaa, että näitä vastaan ei voi tuudittautua, varsinkaan yhden erän perusteella. Ja hetihän ne tuli meidän maalille ihan kuin eri joukkueena, poissa oli avauserän ihmettely. Onneksi Godla oli hereillä. Sitten pahan näköinen tilanne kun Keupalle avautui kaksiykkönen. Mutta katoppas, Ikosen poika luisteli viivavälin takamatkalta kaverin kiinni, tuo harmittaa kotimatkalla videopalaverissa. Paine kuitenkin jatkui ja niinpä se kavennuskin sitten nähtiin. Aika 23.14, 3-2. Hermes aikalisä. Pienen notkelman jälkeen alkoikin sitten kiekko ajautua taas normaalisti kohti vieraspäätyä. Muutaman kerran niiden veskari kadotti täysin kiekon, mutta näihin ei päästy karoille. Ovelana miehenä otti vierasvahti pienen varusteaikalisän kunnes taas mentiin. Jos jotain analyysintynkää tässä yrittäis vääntää alkuerästä mainoskatkon ratoksi, niin omalla alueella oli pakka sekaisin, mutta positiivista toki se, että kunhan sieltä oltiin pois, touhu oli varsin viihdyttävää. Se siitä, rokki tauolle ja peli käyntiin. Sehän jatkuikin sitten meidän ylivoimalla, kun valkopaidoista löytyi vapaaehtoinen osallistuja Loyalsin keskustelukerhon vieraaksi. Ensimmäisellä minuutilla punnerrettiin vaihteeksi maalin lähelle paikkoja ja likihän tuo oli. Mitähän toinen viisikko keksii? Ei mitään, ykkös yv takaisin kehiin. No ei sekään enää lähtenyt ja oltiin tasaviisikoilla. Hiukan ahneesti yritti kaveri karvata hyökäyssinisellä ja tästä päästiin kampin merkeissä ylivoimalle. Erää jäljellä 06.24. Melkein koko kakkonen meni, ennen kuin saatiin paikka, josta heiluivat vain isot verkot. Kaverin alivoimakin kenties vähän terästäytynyt. Joka tapauksessa viimeinen nelonen käyntiin täyspäisinä. Kyllä meidänkin ukot blokkaili vetoja ja alkoi jo huolestuttaa josko ämpäristä loppusi kiekot nimittäin siihen malliin niitä molempien päiden päätyverkkoihin kimpoili. Seuraava maali nähtiin sitten ajassa 36.42. Tilanteeksi 4-2, asialla Koskinen, Juntheikki, Ikonen. Viideskin oli jo lähellä heti perään, mutta ilmaswingi ei ihan osunut jo tyhjäksi pelattuun vierasrysään. Olis muuten ollut korkea mailakin. Ja sitten meidän alivoimaa vielä erän loppuun. Tähän ei maalia ja oltaisiin hyvissä asetelmissa. Hyvä syöttö, paha veto, mutta ei muuta tulosta kuin taas yksi jälki Godlan ponttooneihin. Todella hyvää alivoimavääntöä ja niin summeri soitti katkolle.

Kolmannen alkuun 22 sekuntia alivoimaa, jonka jälkeen pitäisi vaan jatkaa samaa peliä, jota oltiin pelattu jo melkein kaksi erää tänään ja useampi erä ennen tätä peliä. Eli onko se sitten sitä omaa peliä, sitä en tiedä, mutta ainakin sillä pelillä me pärjätään. Vielä ennen jäällemenoa Nisse varmisti, ettei kellään ollut teräsuojat päällä ja Mestis Hockey Leaguen mainoksen jälkeen peli käyntiin. Jäähy kului hetkessä pois ja oltiin normaalivahvuuksilla. Oi kerta kaikkiaan minkä paikan värkkäsivät yhtäkkiä Rajala, Jääskeläinen ja Kapitän. Tästä ei maalia, mutta suoraviivainen kiemurtelu on joskus kaunista. Vitonen menty ja kyllä pelissä oli nyt hyvä syke päällä. Tällaista varten tänne tullaan. Seuraavan mylläkän pyöritti Hutun kenttä. Taas pari pomppua vierasvahdilta, mutta sitten sai kopin. Seuraava vaihtokin sai aikaan sellaista mylläkkää, että oli jo tyhjää maalia ja paniikkipitkää. Paine pidettiin tiukasti uimahallin päädyssä ja yhtäkkiä oltiin jo mainoksilla. Niin mainoksethan ei näy täällä, kun meidän kelloneliössä ei ole telkkaria. Aloituksen jälkeen Keupa kiiruhti ylivoimahyökkäykseen ja niin vain kiekko ihan yläkulmaan. Tilanne ajasta 48.24 eteenpäin, ainakin hetken numeroissa 4-3. Ja peli aivan sekaisin, onneksi kaveri purki paineen hetkeksi ohirummulla. Pienen hädän keskellä aina meinaa luistelu unohtua ja aletaan roikkua, mutta tähän väliin ei luonnollisesti mitään jäähyjä kiitos. Tikan kenttä painoi pelin taas oikealle maalille ja aika kului meidän kannalta sopivasti. Nyt oltiin penkin takanakin hereillä, lyhyellä rytmityksellä pidettiin pohkeet liikkeessä. Rajala meinasi päästä pomppukiekon avustamana pahantekoon ja kaveri joutui rikkomaan, ylivoima. Tällä kertaa ei kenties ratkaisevaa osumaa isketty, mutta peliaikaa oli vielä sen verran jäljellä ettei keretty alkaa surkuttelemaan. Neljä minuuttia jäljellä, Keupalta hyvä hybridi, jonka Godla onneksi luki mainiosti ja selvitti tilanteen. Aikaa jäljellä 01.57, KeuPa aikalisä. No niin, näitähän on hoidettu viime aikoina, eli meidän ei tarvi muuttaa mitään. Heti maali tyhjäksi, respect, voitosta nämäkin tänne tulleet pelaamaan. Hetkeksi pois alueelta, sitten aivan karmea paine. Hyvä blokkaus ja päästiin keskialueelle. Laidasta sisään, heitä päätyyn hyvä mies. Jaa ei sehän on Ville, eli roikkuva takiainen irti puserosta ja kiekko maaliin. Tilanne 5-2, aika 59.17. Syöttöpisteille Jääskeläinen ja Lehto. KeuPa kaunisteli vielä 4 sekuntia ennen loppua numeroiksi 5-4, mutta siihen loppui aika.

Ja niin se putki vaan jatkuu. Puhtaita pistepotteja on kahmittu nyt hyvään tahtiin ja sehän sopii meille. Yleisöä laskettiin 721 ja jälleen kotijoukkue tarjosi jännittävän, mutta mieluisan vastineen ajankäytölle. Pientä notkahdusta, luonnollisesti toisen erän alkuun, lukuunottamatta homma oli kutakuinkin hallussa. Ja kun vastustajatkin osaa pelata, niin tää touhu pysyy mielenkiintoisena illasta toiseen. Harmi että seuraavaa kotipeliä joudutaan odottamaan kokonaista kymmenen päivää, ennekuin paikalle saapuu LeKi. Silloin on lauantai 23.1. Tässä välissä varmaan saadaan vähän kolata luntakin eli muistakaa ostaa porkkanoita, niin saavat pikkuihmiset laittaa lumiukoille pitkän nenän.

13.1.2016/ K