Uutiset

Ennakko: Hermes – JYP- Akatemia

Kokkolan Hermes kohtaa perjantaina K- Rauta Dream Builder Areenalla JYP- Akatemian Jyväskylästä.

Ottelu on runkosarjan neljäs kohtaaminen joukkueiden välillä. Keskinäiset ovat olleet tasaisia otteluita, sillä lopputulokset ovat olleet ensin Kokkolassa 1-2 JA ja Jyväskylässä Hermes voitti ensimmäisen 1-3, mutta hävisi viimeisimmän 6-3. Keskinäisten pisteissä JYP- Akatemia johtaa 5-4. Joukkueet kohtaavat runkosarjan aikana yhteensä kuusi kertaa koska kuuluvat samaan välisarjaan yhdessä RoKin ja KeuPan kanssa.

Kotijoukkue Hermes lähtee otteluun tappio niskassaan, sillä keskiviikkona Keuruulla KeuPa oli maalin verran parempi voittaen ottelun niukasti 2-1. Hermeksen ainoasta maalista vastasi Ville Rajala. Ottelusta oli sivussa pelikieltojen vuoksi Felix Westermarck ja Tuomas Koskinen ja sairastelujen ja loukkaantumisten vuoksi Niko Kivinen, Aleksi Rekonen, Kristaps Bazevics sekä pitkäaikaispotilas Jere Rantala. Lisäksi TPS kutsui puolustaja Miro Keskitalon takaisin Turkuun, eikä hän toistaiseksi ole Hermeksen mukana.

Huomiseen JYP- Akatemia peliin kotijoukkue saa takaisin lainalle Ässät- hyökkääjä Joonas Huovisen. Huovisen sopimus on voimassa tammikuun loppuun saakka, mutta Ässillä on oikeus kutsua pelaajansa tarvittaessa takaisin. Lisäksi Hermes esittelee kotiyleisölleen uuden pelaajan sillä Kokkolan oma kasvatti hyökkääjä Lauri Haimakainen pukee punaisen päällensä pyhätössä ensimmäistä kertaa. Haimakainen on 1997 syntynyt peluri, joka on pelannut alkukauden Hermeksen A- Nuorten joukkueessa 15 ottelua tehoin 6+2=8.

Kotijoukkue Hermes lähtee otteluun sijalta kahdeksan ja vierasjoukkue JYP sijalta 11. Piste-ero joukkueiden välillä on 7 ja Hermes on pelannut yhden ottelun vieraitaan vähemmän tällä hetkellä. Hermeksen pörssikärkenä, Veikkauksen kultainen kypärä päässä otteluun lähtee laitahyökkääjä Janne Kivilahti. Kivilahti on tehnyt 21 ottelussa 19 tehopistettä, tehopörssin ollessa pakkasella lukemalla -5. Akatemian paras pistemies on Sport – Kasvatti Samuel Salonen 4+10=14.

Seuraa heitä!

#29 hyökkääjä Lauri Haimakainen, Hermes

-Hermes-kasvatti Mestiksessä ei ole tuttu juttu kenellekkään. Tie laadukkaaseen sarjaan yksittäisellä pelurilla ei ole itsestäänselvyys, se vaatii paljon työtä. Lauri Haimakainen pelaa kotiyleisön edessä ensimmäisen ottelunsa! Lauri on saavuttanut paljon kun on raivannut tiensä kokoonpanoon, mutta samalla ei vielä juuri mitään, sillä matka on vasta alkanut.

Jyväskylän maalivahtitehdas

-JYP:in organisaatiossa pelaa tällä hetkellä neljä erittäin hyvää maalivahtia. Kokenut Tuomas Tarkki on tottakai vakiokasvo liigassa, mutta kolme muuta kaveria on pakko nostaa esiin. Pelaa Kokkolassa sama kuka kolmikosta Veini Vehviläinen, Denis Saikkonen tai Markus Ruusu on maalinsuulla tulevaisuuden kansainvälisen tason huipputorjuja.