Uutiset

Revanssiviikonloppu – Jokipojat vastassa

Perjantain ennakko: Revanssiviikonloppu – Jokipojat vastassa

Kokkolan Hermes  kohtaa  perjantaina K- Rauta Dream Builder Areenalla Joensuun Jokipojat. Kohtaaminen on tämän kauden ensimmäinen viime vuoden Suomi-sarjan finaaliparille.

Perjantaina Kokkolassa pelattava ottelu on revanssiviikonlopun ensimmäinen osa ja toinen osa pelataan heti lauantaina Joensuussa. Viikonlopun aikana joukkueilla on mahdollisuus ansaita kahdeksan pistettä kahdesta ottelusta, mikäli onnistuu molemmat pelit voittamaan varsinaisella peliajalla. Mikäli voitot menevät tasan, saa yhden pisteen se joukkue joka on kerännyt enemmän pisteitä molemmista otteluista. Jos pisteet ovat tasan kahden ottelun jälkeen saa paremman maalieron omaava joukkue yhden lisäpisteen.

Revanssiviikoloppuna esitellään myös pelaajien lähtöseurat, eli ne seurat jossa pelaajat ovat aloittaneet jääkiekkoilun ja jotka tekevät arvokasta kasvatustyötä. Lisäksi kannattajat huomioidaan otteluissa niin että jos matkustaa kannattajabussilla pelipaikkakunnalle niin pääsylippu on ilmainen. Kokkolan Hermes tukee lisäksi kannattajatoimintaa niin että lauantaina Joensuuhun matkaava ryhmä matkustaa myös ilmaiseksi.

Kotijoukkue Hermes lähtee otteluun sijalta yhdeksän, 16 ottelua pelanneena. Hermes kärsi viime viikolla kolme tappiota joista kaksi vieraskentällä ja yhden kotikaukalossa. Vastassa olivat vieraissa Hokki ja JYP – Akatemia sekä kotona Jukurit. Tulevaan revanssiviikonloppuun Hermes saa kokoonpanoon mukaan Kokkolaan palanneet Ville Rajalan sekä Felix Westermarckin. Lisäksi pelikiellosta vapautunut Ossi Ikonen on jälleen tositoimissa. Vastaavasti Ässät – laina Joonas Huovinen palasi ainakin toistaiseksi takaisin Poriin, eikä ole Hermeksen mukana viikonloppuna.

Hermeksen kultakypärää ottelussa kantaa sisäisen pörssin kärki Teemu Huttu. Huttu on koko pistepörssin sijalla 19 tehoin 6+8=14. Tasapisteissä tehoin 5+9=14 on laitahyökkääjä Janne Kivilahti. Maalivahdeista Denis Godla on torjunut kiekkoja 93.46% tarkkuudella.

Vierailija ja myöskin sarjanousija Jokipojat on ollut Mestiksen yllättäjä alkukaudella. Jokipojat on sarjassa sijalla kolme. 18 ottelua on on tuonut Joensuulaisille 33 sarjapistettä. Jokipoikien pörssikärkenä otteluun lähtee koko Mestiksen pörssikärki Samu Pitkänen, joka on tehnyt 18 ottelussa 5+18=23 pistettä. Tulitukea Pitkäselle on antanut pörssissä yhdeksäntenä oleva Janne Väyrynen sekä Ossi Pellinen. Maalinsuulla Mikael Edelmann ja Samuel Jukuri ovat jakaneet vastuun erinomaisesti, sillä molemmat maalivahdit löytyvät tilaston seitsemän parhaan joukosta.

Seuraa heitä!

#18 puolustaja Ossi Ikonen, Hermes

-Loppukauden sopimuksen Hermeksen kanssa kirjoittanut Ikonen palaa kokoonpanoon kärsittyään kahden ottelun pelikiellon. Ikonen on yksi sarjan parhaista luistelijoista ja liikkeensä ansiosta hän pystyy tuottamaan peliä edistäviä asioita kentällä jokaisessa vaihdossa niin hyökkäys kuin puolustuspelissä. Suuri vastuu niin tasa- kuin erikoistilanteissakin. 

Hyökkääjät Jesse Jormanainen #21 ja Eetu Rissanen #22, Jokipojat

-Kokkolan Hermeksessä kaudella 2013-2014 Suomi-sarjaa pelannut kaksikko palaa Kokkolaan nyt Mestis-pelaajina. Jokipoikien omat kasvatit kulkivat pitkän tien kohti Mestistä  ja palasivat kotikaupunkiin Kokkolasta viime kaudeksi voittaakseen Suomi-sarjan mestaruuden ja palauttamaan Jokipojat sinne minne se kuuluukin, eli Mestikseen. Molemmat pelaajat ovat aloittaneet kautensa mukavasti, sillä Jormanainen ja Rissanen ovat molemmat tehneet 17 otteluun 3+2=5 pistettä.