Uutiset

Peliitat toisen kerran Kokkolaan

Keskiviikon ennakko: Hermes – Peliitat

Kokkolan Hermes kohtaa tänään K- Rauta Dream Builder Areenalla Heinolan Peliitat. Ottelu on toinen ja samalla viimeinen kohtaaminen Kokkolassa joukkueiden välillä runkosarjassa. 

Lokakuun alussa pelattu ensimmäinen kohtaaminen päättyi Hermeksen voittoon voittolaukauskisan jälkeen. VL- kisan sankariksi nousivat erinomaisen pelin pelannut maalivahti Joonas Kuusela sekä puolustaja Miika Franssila joka harhautti Peliitat- vahti Antti Rautiolan tiukassa paikassa.

Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat eläneet kauden mittaan kovasti ja keskiviikolle ainakin kotijoukkue Hermes esittelee kaksi uutta pelaajaa, sillä hyökkääjä Joel Kiviranta ja puolustaja Robin Salo pelaavat ensimmäiset ottelut Hermes- paidassa. Molemmat pelaajat ovat yhteistyöseura Vaasan Sportin pelaajia. Hermekseltä sivussa ottelusta on varmuudella puolustaja Jere Rantala sekä hyökkääjä Teemu Huttu. Rantala ei pelaa koko viikolla, mutta Hutun tilannetta seurataan päivittäin. Hermeksen kultaista kypärää ottelussa kantaa laitahyökkääjä Janne Kivilahti tehoin 6+10=16.

Peliitat lähtee otteluun sijalta kuusi. Joukkue on pelannut 20 ottelua joista on kertynyt mukaan 30 pistettä. Revanssiviikonloppuna joukkue kohtasi LeKi:n kaksi kertaa, joista voitti toisen ja hävisi toisen VL- kisan jälkeen. Joukkueen kultaista kypärää ottelussa kantaa hyökkääjä Roope Elimäki tehoin 3+14=17. Viime otteluissa joukkueen maalintekovastuuta on kantanut Pelicans- apu Joonas Alanne, joka on tehnyt viidessä ottelussa 5+1=6 tehopistettä.

Seuraa heitä!

#24 hyökkääjä Janne Kivilahti, Hermes

-Liukas ja taitava laitahyökkääjä on noussut Hermeksen sisäisen pistepörssin kärkeen. 18 otteluun 16 tehopistettä on kova lukema kun otetaan huomioon että Kivilahtikin pelasi viime vuonna vielä Suomi-sarjassa. Oli lauantaina samassa ketjussa Ville Rajalan kanssa ja viimeisteli Hermeksen ensimmäisen maalin. Hakenut paikkaansa ketjukoostumuksissa, onko nyt paikka löytynyt?

#30 Maalivahti Emil Larmi, Peliitat

-Pelicansin kasvatti on noussut lähes täydestä tuntemattomuudesta yhdeksi valtakunnan seuratuimmaksi maalivahdiksi. Pelicansin junioripolun läpi kahlannut Larmi on pelannut B:n ja A:n SM- sarjoja, mutta ennen tätä kautta ei ollut miesten pelejä vielä pelannut. Sai mahdollisuuden Peliittojen maalinsuulla ja käytti sen erinomaisesti, sillä alkukaudesta joukkue oli sarjakärjessä ja Larmi sarjan paras maalivahti. Nousi taistelemaan nuorten U20 MM- Kisajoukkuepaikasta huikean syksyn ansiosta ja pelasi maajoukkuetauolla U20 leiriryhmässä.