Uutiset

HERMES – Kiekko-Vantaa 8 – 1 (3-0, 2-0, 3-1)

 MURSKAJAISET

Lauantaille oli saatu vieraita etelästä, lentokentän kupeesta. Edellisellä käynnillään eivät olleet juurikaan isäntiä nöyristelleet vaan vieneet pisteet ja hiljentäneet hallin mennessään. Odotettavissa oli varmasti hyvä matsi ja kukapa nyt ei viikonloppuna sellaisesta nauttisi.

Tänään piti koneesta saada enemmän irti kuin keskiviikkona, jolloin oli tehty juurikin ja vain se mitä tarvi. Tälle iltaa ei paljoa muutoksia, Hellsten tosin takaisin riveissä, tervetuloa. Ja onnea, sekä ennenkaikkea menestystä myös Jääkiekkoliiton uudelle puheenjohtajalle.

Vahtivuorossa Kuusela. Kaksi ja puoli minuuttia ilman ensimmäistäkään tilannetta vastustajan maalille. Sitten häirikkökenttä kävi näyttämässä mihin päähän hyökätään ja alettiin pelata. Aikaa jäljellä 13.12 kun Huttu pisti Rajalan riparin ohi hölmistyneenä seisoskelevan vierasvahdin, tilanne 1-0. Taustarakentelussa mukana myös Juntheikki. Ja sitten heti alivoimalle. Kakkosen aikana Kuuselalle yksi torjunta ja meille melkein läpiajo. Kellot pysähtyivät kun 10.22 oli pelattu. Ja todistettiin jotain jota on odotettu, nimittäin Villen maalia. Pitkät kaartelut ja sitten kun veskari meni köllölleen, ei ollutkaan muuta tehtävissä kuin nostaa kädet kohti kattoa. Kiekon lapaan toimitti Lehto. No niin. 2-0, mycket bra. Seuraavassakin vaihdossa oltiin jo maalinteossa, mutta tähän hätään ei lisäosumia. Mainoksilla kerrottiin sijoitusvihjeitä ja sitten taas mentiin. 03.50 ennen taukoa saatiin paikko-yv. Tästä kolmas niin johan alkaa yhteen erään riittää. Ja heti olikin lähellä, kun auliisti ripareita tarjoileva vierasvahti antoi siimaa. Sitten nähtiin purjehdusseura Ikosen taidonnäyte, oman maalin takaa toiselle maalille, mutta tuosta surffailusta ei puuttunut kuin maali. Toki hieno suoritus ilmankin. Ja kun selvitettiin ylivoima saatiin alivoima, kun kiekko jäi syliin. Tuota, no joo, antaa olla. Minuutti 27 tähän erään alivoimaa. No sitä ei sitten junnattu kuin 15 sekuntia. Tilanne 3-0. Syöttäjät Ikonen ja Appelgren, viimeistelijänä Nättinen. Samaan yhteyteen käytöskymppikin, mutta tauolle tukevassa johdossa. Ainakin vastustajan kopissa tarvii keksiä jotain, muuten tulee lyhyt ilta.

Hetki alivoimaa erän alkuun jäljellä, onneksi veskari oli hereillä ja mentiin taas viisikoilla. Ensimmäinen kihaus tähän erään ajassa 22.15. Näköjään alkaa jyvä löytyä, Rajalalle jo toinen. Pari nättiä syöttöäkin tähän kuvioon, Franssilalta loistopysty Juntheikille ja siitä pikku lätty sivulle. 4-0, hiphei. Eikä erää ilman Kivisen pommia, nyt kaveri sentään oli mukana, joten lisähappea ei tarvittu. Pientä painetta Kiekko-Vantaa löi koko ajan, mutta Kuusela torjui rauhassa jos oli aikaa ja vähän vikkelämmin jos meinas tulla kiirus. Mainoksille mentiin heti kun meinattiin saada viides osuma. Nyt vierasvahti oli tilanteen tasalla, vaikka maalin takaa kiekko aivan vapaaseen Hermeslapaan tulikin. Pienen suvantovaiheen jälkeen tehtiin taas maali. Erää jäljellä 06.49 kun taas livahti, tällä kertaa Paavilaisen ranneveto. Syötöille Kuntsi ja Kivinen. Tälle ketjulle suo kirjatunkin onnistumisen, sillä joka minuutti joka saadaan pelataan kyllä täysillä. 5-0. Tätä ei voi kaverin huumori kestää, vielä kun häkkipää pakki kisuttaa välillä. Erän loppuun ei nähty oikein mitään hämmästyttävää, kuten ounasteltiinkin. Ei näillä numeroilla muuta voi kun odotella erätaukoa.

Kolmatta erää odotellessa jännitettiin tutusti Amarellon kiekonheittokilpailua. Tai no, jännitettiin ja jännitettiin, pitäis pikkuhiljaa jonku panna Nollikselle kampoihin. Äijä dominoi tätä lajia kuin punakone konsanaan. Ja kolmanteen erään ainakin vieraskoutsilla oli varmasti ollut pienen ristinollan paikka. Veskari oli vierasrysään vaihdettu ja tuskin ne kauaa meinas junnata ilman maalia. Eli punapaidat hereillä ja yks tähän niin homma on varmuudella selvä. Ekalla minuutilla jo tosin alivoimalle ja Westermarck suihkuun. Vitonen alivoimaa. Toisella av-minuutilla Kuusela pysäytti hetkellisesti tahdistimen, mutta taisi avata harjoitellusti kaverin luistimen kautta takaisin oman maalin taakse, menee enemmän aikaa nääs. Tämän jälkeen maalinedustalla lyötiin Kiviseltä naama auki, mutta tästä osumasta ei merkintöjä. Jostain toisesta tönimisestä tosin pikkukakkoset molemmille. Hetken aikaa linjurit kolasivat verijälkiä pois jäältä ja eiköhän tämäkin tilanne tarkisteta videolta ja tulee sitten jälkiveroa jos on tullakseen. Kun vitosta vielä 1.52 pelaamatta, kirjattiin kavennus ja lukemat siis 5-1. Puntit kuitenkin tasottuivat kun kaveri otti jäähyn purkukiekon estämistilanteessa, meidän päädyssä. Ja taas koutsi taputtaa, muttei niitten koutsi. Tasavajaalla minuutin verran ja siitä sitten minuutiksi ylivoimalle. Ja kokonaisaikaa käytetty 46.06 kun Rajala keräsi lippiksiä jäältä. Tai olisi kerännyt jos niitä olisi vielä tässä vaiheessa vuotta jollain päässä. Kivilahti ja Lehto syötöille, tilanne 6-1. Seuraavan kihauksen aiheutti Kivilahti. Uimahyppy mahalleen ei ole tuossa tilanteessa toimivin torjuntatyyli, mutta 163 kertaa sekunnissa kun kiekko vatkaa lavassa niin onhan siinä molari ihmeissään. Aika 47.52, tilanne 7-1. Syöttöpisteet Hutulle ja Franssilalle. Loyalsin viesti oli tässä vaiheessa selkeä. Vanha klassikko ”Te voitte lähtee” laulettiin lyhyenä, sitten mentiin taas Hermesteemalla. Maalieron parantelua jatkettiin ja ajassa 50.48 tilanne 8-1. Maalintekijänä Paavilainen, rakentelijoina Jääskeläinen ja Nättinen. Tässä vaiheessa vastustajan bussikuski lähti jo pihalle palauttamaan kompassin kohdalleen, että edes joku osaisi kotio täältä. Loppuerä pelattiin pois ja tämä ottelu päättyi.

Olipas murskaava esitys. Väkeä paikalla armottoman kotijoukkueen lisäksi 760 silmäparia, jotka näkivät kovalla prosentilla ja reippaalla asenteella viimeistelevän Hermeksen. Rajalakin pelasi tosissaan ja alkoihan sitä tulostakin ilmaantua pöytäkirjaan siihen malliin kuin täällä on totuttu. Tästä on kiva lähteä pikkujouluteemalla jatkamaan matkaa. Seuraava kotipeli onkin joulukuussa, onneksi heti alkuunsa, kun 4.12 perjantaita juhlistetaan JYP Akatemian kustannuksella. Ennen tätä käy Hermes Keuruulla keskiviikkona, eli jos sattuu sinne suunnalle olemaan menoa niin käykääpäs katsomassa.

28.11.2015/ K