Uutiset

HERMES – Jukurit – (1-0, 0-3, 0-1)

 NOUSIJA KYLÄSSÄ

Iäisyyden ja kolme päivää kestäneen maaottelutauon jälkeen päästiin taas asiaan. Tauon aikana oli saatu erittäin hyviä uutisia sopimusrintamalta ja illan otteluun lähdettiin muutenkin tietenkin hyvillä fiiliksillä. Tuleva liigajoukkue vastassa, joukkue joka haki varmasti revanssia kotinöyryytykselle. Vierailijoilta löytyy myös paikallistaustaa, paidasta jonka selässä lukee Sammalmaa, luonnollisesti kultainen kypärä päässä. Aika kansainvälinen vastustaja muuten, pelipaidat kuin Ruotsilla ja maalissa Norja. Okei okei, eiköhän tämä riitä puujalkaosastolta tältä erää. Hermeksen osalta asetelmana oli palata voittokantaan parin hiukan mollisävyisen illan jäljiltä.

Kotivahtina tänään Godla. Ensimmäiseen minuuttiin jo molemmille loistopaikat ja kun oli pelattu 1.15, jatkettiin Hermes ylivoimalla. Melkein koko kakkonen piti odottaa, mutta sitten palkittiin. Muutaman erinomaisen kauniin yhden kosketuksen siirtelyn jälkeen oli vuorossa Juntheikin piiitkä poikkisyöttö Kivilahdelle ja taululle 1-0. Tähän loppui hetkeksi vierasjoukkueen pelihuumori. Nimittäin pariin minuuttiin ei edes puolittaista paikkaa tarjottu, koska meillähän ei kopitteluvetoja siniviivalta lasketa. Kun erää oli jäljellä 12.24 tuli vihdoin pelikatko, tosin meidän jäähyn johdosta. Ja mikäs se on alivoimalla tärkeintä? Aivan, asenne. Aina ei maalintekijöiltä löydy valmiutta ottaa mustelmia, mutta meidän joukkueessa näin ei ole. Hyviä blokkeja, varmoja purkuja ja eipä sitten muuta tarvitakkaan. Joukkueet täysilukuiset. Kun kahdeksan oli jäljellä, petti keltaisella pokeri ja taas oltiin ylivoimalla. No, tästä ei maalia, mutta heti tasaviisikoilla kaveri veti kiekon katsomoon kun meidän ukko kampitti. Eli tasavajaatahan siinä sitten mentiin. Vajaa minuutti uimahallin päädyssä pelattiin ja meille sitten toinen kakkonen eli Godlan lisäksi enää kolme punapaitaa kaukalossa. Muutamalla hyvällä torjunnalla numerot pysyivät kurissa, mutta tätä ei vierailijoiden kattila kestänyt ja puntit tasan. Aika kuumaa sakkia tuntuvat olevan, eiköhän pojat laiteta keskustelukerhoja pystyyn niin eivät pääse lauhtumaan. Kaiken sekapelailun jälkeen meillä minuutin ylivoima. Huttu meinasi maalinkin painaa, mutta vierasvahti kerkesi juuri ja juuri rojahtaa eteen. Sitten tuli kyllä aika karkeasti Hutulle kolmen miehen toimesta poikaria vielä jäässäkin, ei rangaistusta. Tasaviisikoin jatkettiin viimeinen reilu minuutti tai eipä sittenkään. Vielä päästiin ylivoimalle 36 sekunnin ajaksi, mutta maali säästettiin toisen alkuun. Sen sijaan umpisuolta on jo nyt syytä alkaa harjoittaa joulua varten, siksipä makkarajonoon kiiruhdettiin taas tomerasti.

Erän alun ylivoima ei tietenkään lähtenyt, kun sehän olisi kiekkolakien vastaista. Vajaa minuutti ja oltiin tasavajaalla. No ei sen nyt ihan näin pitänyt mennä, mutta se otetaan mitä pillistä tulee. Juuri kun keltainen täysilukuiseksi, tuli pieni arviointivirhe ja purkukiekko omasta päädystä meripäädyn verkkoihin. Kahden miehen alivoimaa reilu minuutti, nyt on tiukkaa. Jukureiden ylivoima pyöri kyllä hienosti ja laukauksia sateli, mutta yhtä asiaa ne ei ollut ottaneet huomioon, nimittäin Denis Godlaa. Vaikka alivoima selvitettiin niin pelin hallinta kyllä karkasi vieraille. Erää jäljellä 11.09 ja tilanne sitten tasan. Hiukan kyllä täytyy sanoa että oli päätuomariparikin ollut pelin tuoksinassa hukassa, mutta kait se riittää kun eivät eksy sentään laitojen ulkopuolelle. Maali joka tapauksessa muistutti kotijoukkuetta siitä, että peli oli kesken ja taas yhtäkkiä saatiinkin painetta aikaiseksi. Pelin tempokin nousi erän puolivälissä yhtäkkiä takaisin Mestistasolle. Ja sehän sopi meille. Lehdon hyvä taklaus saatteli kaverin vaihtoon ja hetki tästä Franssilan purjehdukset alustivat hyvän paineen, josta hankittiin ylivoima. No, puoli minuuttia ja meille kakkonen, jota en kyllä ehkä olisi jääkiekko nimisessä pelissä viheltänyt. Tasavajaalla oli kaverilla erinomainen tontti, mutta niin vain Slovakivahti oli tilanteessa vikkelämpi, tosin sen verran täpärästi että me jo luultiin että heilahtaa. Ajassa 36.46 tilanne kuitenkin sitten muuttui numeroihin 1-2. Kylläpä se loputon oman pään paine vaan vääjäämättä tuloksen tuottaa, ei voi mitään. Siirretyn rangaistuksen aikana Jukurit siirtyi jo 1-3 johtoon, erää jäljellä 44 sekuntia. Tauolle. Ensimmäinen juttu, keskity peliin. Keskity vain ja ainoastaan omaan tekemiseen ja tee se niin hyvin kuin osaat. Nyt harhailivat mietteet erikoistilanteiden syistä, niiden pelaamisesta johtuvista vaikeuksista pelirytmiin pääsemisessä ja kaikesta joutavasta sen verran pois olennaisesta, että ei todellakaan oltu omalla tasolla. No, on se ennenkin nähty, että koutsin fläppitaulun kuvioita ihmetellen, samalla Jykken salaista tiskiaineen, urheilujuoman ja mustikkamehun sekoitusta nauttien, on kaukaloon tullut aivan uusi porukka. Sitä odotellessa maistui tietysti välipala meillekin.

Kiekonheittokisassa voitot kohdilleen ja kohti kolmatta erää. Kolme maalia pitäisi kairata jos voittaa meinaa. Ensimmäisellä minuutilla sai Lehto sen verran kipeää, että Nissekin pääsi varuilta jäälle. Taluttamatta kuitenkin pääsivät niin pelaaja kuin saattajakin jäältä pois, eli kaikki hyvin. Pienen omanpään painin ohessa vastustaja yritti ylidramatisoidulla kypärän irtoamisella saada tuomaristolta pisteitä, mutta tällä kertaa ei jatkoon. Hyvästä aloitusvoitosta päästiin tälläämään onetimeria, mutta välinerikko latisti laukausta. Sen sijaan vierasvahdin laukaus lähti siihen malliin, että päästiin ylivoimalle. Heti ylivoiman alkajaisiksi kaverille ylivoimahyökkäys, joka selvitettiin. Nyt rauhassa, koko kaksiminuuttinen on aikaa. Pitkä kiekko, pikku palaveri ja menoksi. Täytyy tässä kuitenkin kaveriakin hiukan kehua, hyvän alivoiman pelasivat, vaikka kavennusmaaliin johtaneeksi suunnitellun poikkisyötön loppuviimein pilasi ainoastaan häiriöpomppu. Aitiosta meinasi sitten päästä rikkuri heti karkuunkin, mutta ei sentään ihan maalia tehnyt. Eipä kauaa menty tasaviisikoin, kun oltiin taas ylivoimalla. Nyt saatiin paletti paikoilleen ja hetkeksi jopa pyöritys käyntiin, mutta pääasiassa keskialueella ja omissa nuhjaamiseen kului tuo kaksiminuuttinen. Yhdeksän jäljellä, vielä ei ole kiire, mutta niitä tekopaikkoja pitäisi jo alkaa valmistella. Sitten syttyi yleisö. Mistä? No food challenge Kivinen käytti keltapaitaa kaukalonlaidan vääntämiseen sen verran ponnekkaasti, että joutuivat jo vaihtopenkiltä huhuilemaan, että osasi vierailijapeluri kotio. Hetken perästä Jukureille rangaistus, meille aikalisä ja nyt sitten enää vajaa kuusiminuuttinen jäljellä. Maali tyhjänä, all in. Täysin oikea ratkaisu, vaikka kaveri tyhjiin tekikin ottelun lopullisen ratkaisun. Viimeisten minuuttien neppailussa joutui kotivahti vielä pariin otteeseen venyttelemään ja saatiinpa mekin joku pomppu kohti Norjaa, mutta luonnollisesti touhu hiukan latistui.

1-4. Numerot eivät tällä kertaa valehtele, kaikki kunnia vierailijajoukkueelle, olivat parempia. Ensimmäisen erän ja ylivoimien aikana oli paikkoja ratkaista tämä matsi, mutta ei tänään. Katsomon osalta meitä oli taas yli tuhat paikalla, hienoa. Matka kuitenkin jatkuu. Hermes matkustaa huomenna Jyväskylään ja viikon päästä saadaan vieraita Joensuusta. Ja katsokaapas netistä, sillä ellen ihan väärin kuullut, olisi heti kotipelin jälkeisenä lauantaina mahdollista lähteä Joensuuhun katsomaan saman parivaljakon otteita eri paikassa. Eli nyt olisi lomareissua tarjolla ja halavallakin vielä.

13.11.2015/ K