Uutiset

HERMES – Jokipojat 3–4 (0-3, 3-0, 0-1)

REVANSSIPARIPELI 1

Ihan ensiksi onnittelut meidän hienolle pyhätöllemme, joka taas osoitti voivansa palvella myös oheislajeja. Ja tietenkin Onnea Tiikerit. Ranskalaiset olivat Jäähallin uumenissa rapeita kuin näkkileipä ja niinpä pelit jatkuvat. Nopeasti Jäähalli kuitenkin taas sai naamarin pois päästä ja voitiin valmistautua perjantai-illan kiekkomatsiin. Kyseessä revanssiparina, perättäisinä päivinä samaa vastustajaa vastaan pelattava ottelupari. Eli tänään Kokkolassa, huomenna Joensuussa ja vastakkain molemmissa Hermes ja Jokipojat. Porkkana löytyy siitä, että jos voitat molemmat pelit, saat kaksi bonuspistettä. Voi olla että joku muukin lisäpistesysteemi otteluparille löytyy, mutta tähän vaiheeseen loppui oma perehtyminen. Tokihan monessa lajissa on kaikenlaisia sirkustemppuja kokeiltu, mutta mielestäni Mestiskiekon kiinnostavuus on aivan riittävää ilman tällaisiakin juttuja. Toisaalta, kun huomioidaan kuinka vieläkin näen valveunia kahden viivan paitsiosta ja porkkanakahvaamisesta, ei kannata ottaa näitäkään löpinöitä liian vakavasti. Joka tapauksessa Kokkolan Jäähallissa perjantai-illanvieton lähtötelineissä vastassa Jokipojat. Kotijoukkueessa hiukan pelaajaliikennettä ja tästä aiheutuvia säätöjä kokoonpanoon. Ja mikäs se olisi sitten illan teemana? Olisko vaikka voittaminen, koska sen opettelu on vielä hiukan kesken.

Jäälle tultiin nimenhuudolla, jossa kerrottiin kasvattiseurat. Tämä oli mukavaa vaihtelua. Tänään vahtivuorossa Godla, luukulla Holmberg. Avauskentällinen: Ikonen, Lehto, Huttu, Juntheikki ja Rajala. Ja sitten mentiin. Ensin toiseen päähän, sitten toiseen. Keskelle kun kelloa jäljellä 18.45, tilanne 0-1. Laidassa kaksinkamppailusta tappio ja kun pisteiden välissä ei sitten ollut punapaitaa, mutta valkoinen löytyi, oli aikaa ja tilaa. Ja ne on ne jutut jota ei saa antaa. Aikaa jäljellä 17.29 Hermes aikalisä. Syynä tähän tilanne 0-2. No niin, jokohan alettais pelaamaan. Paine ainakin saatiin uimahallin päädyn kulmaan, mutta kaverin judo-otteiden johdosta meni nuhjaamiseksi. Seuraava tilanne jäi onneksi Godlan syliin, veto nimittäin tuli melkoisesta maskista. Jotain pientä saatiin aikaan, mutta mainoksiin asti oltiin kyllä vähän ottavana osapuolena. Valkoiset ilmeisen vahvoja laidoissa, niinpä kiekkoa otettiin irti ja heti avautui kolmekakkonen. No, kaverille avautui läpiajo, joka johti rankkariin. Tämä yritys ei päätynyt top-listoille, saati maaliin. Peli jatkuu ja tilanne kaverin päätyyn. Hyvä laukaus takapatjaan, maukas ripari, mutta kun paikalla vain kolme valkopaitaa jäi tyhjä verkko odottelemaan. Sitten meille rangaistus. Siitä selvittiin kunnialla, mutta tasaviisikoin tulikin sitten pikku hasardi, jonka kaveri käytti ajassa 33.36 tylysti hyväkseen ja tilanne jo 0-3. Ykkönen sai kuitenkin heti pelin toiseen päätyyn, mutta ei kirjattavaa. Jokipojat sen sijaan oli varsin lähellä jo neljättä osumaa, kun niin vaan ajoitukset osuivat ja kiekko tuli lapaan aivan Godlan nenän eteen. Ellei ennen taukoa saataisi maalia, niin ainakin pikku mylläkkää järjestettiin. Ei kuitenkaan rangaistuksia, pikku väittely vain. Loppuerässä peluutustakin hiukan tiivistettiin, mutta vierasvahti piti verkon tyhjänä. No joo. Tauko ennen toista erää, kolme maalia kirittävänä. Tähän väliin ei varmaan Upiltakaan kopissa ollut Fingerporijuttuja tarjolla vaan nyt piti saada oma paketti kasaan. Turha kuskailu pois, jalat liikkeelle, kiekko seuraavalle ja kohti maalia. Itse otin jalat alle ja suunnistin kohti valikoivan hajuaistini havaitsemaa makkaratarjontaa.

Toista erää ei menty kuin reilu minuutti, kun Keskitaloa ajettiin aika reilusti. Tästä kakkonen ja kavennusta haettiin ylivoimalla. Ensimmäinen kihaus tosin koettiin grillikulmassa, kun veto lähti hiukan rosvosektoriin. Mutta tulihan se maalikin sieltä, kun irtokiekko ajautui Rekosen lapaan, juonessa mukana myös Appelgren. Erää jäljellä 17.50, eli aikaa aivan riittämiin. Ja on tuo maali ihmeellinen juttu. Yhtäkkiä pelissä oli tunnelmaa, katsomossa oli tunnelmaa ja kun vielä Ozzy veteli radiossa, niin iltahan alkoi saada oikean suuntaisia vivahteita. Kaverin tarjotessa Koskiselle läpiajon poikasen, odotettiin jo toista osumaa, mutta ei vielä. Sitten tasavajaata. Lisätilan hyödynsi ainakin ensimmäisen minuutin aikana vierailija rakentamalla Godlalle pari hyvää torjuntaa. Sitten purjehti Bazevics kuin kaupan ovista, mutta veto hiukan ohi. Lisätilaa jäälle saatiin Hermes ylivoiman muodossa. Neljällä kolmea vastaan puolisen minuuttia. Tähän väliin muuten Rajalalta hyvä vaihto, ensin piti kirikiekon alueella ja tarjoili vielä tekopaikankin. Viidellä neljää vastaan kaveri pakotti hiukan nopeaan liikutteluun, eikä siitä sen kummempaa. Ja kun tunnelma on katossa niin jäähyjä tulee. Nyt meidän poppoo alivoimalle. Alivoima selvisi hienosti, vaikka aivan viime sekunneilla olikin maalilla talkoot, joiden jälkeen kiekko kuitenkin löytyi oikealta puolelta viivaa. Ja niin vain seuraavakin rangaistus tuli sitten kotijoukkueelle, eli kaverille tarjottiin kenties jo ratkaisua oikein tarjottimella. Sitten valkopaidoilla tuli laskuvirhe tai ainakin saivat tästä jäähyn. Ei kertakaikkiaan. No, näillä mennään. Tasavajaan kautta ylivoimalle, jonka aikana numerot eivät muuttuneet. Juuri kun joukkueet kuulutettiin täysilukuisiksi, painui kiekko Franssilan lavasta vierasrysään. Kuvion rakensivat Jääskeläinen ja Nättinen. Erää jäljellä 02.45, tilanne 2-3. Ennenkuin meteli kerkesi laantua, eli tarkasti ottaen 35 sekunin päästä, juhlittiin jo 3-3 tasoitusta. Westermarckin ja Kivilahden kautta kiekko Keskitalolle, joka vei veskaria sivulle juuri sen verran kuin tarvi ja pisti kiekon verkkoon. Kaverin peli oli yhtäkkiä aivan hapoista sekaisin, sillä neljäs maali oli enemmän kuin lähellä. Tauolle kuitenkin tasalukemista, mutta kun meidän peli oli nousujohteista ja niiden aivan jotain muuta, tiedettiin ettei tässä nyt taas ole mitään hätää.

Kolmannen ensimmäinen likimaali nähtiin kun Kivilahden ohjaus meni vain hitusen yli. No, oli meidänkin molarilla heti hommia, sillä kaveri painosti ekan vitosen varsin ponnekkaasti. Godla pelasi kuitenkin varmasti ja odoteltiinkin sitä meidän paikkaa, josta iskettäisiin johtomaali. Vai oliko valmennuksella tiedossa, että kaverin jalat loppuu ensin ja kun annetaan niiden kouhottaa, niin ne hyytyy loppuun. Suunnitelman toteutumista helpottaisi se, ettei kaveri tee maalia, kuten se teki ajassa 48.02. Jos kolmen maalin johto kurotaan, niin kyllä sitten yhdenkin. Mainokset ja siitä viimeinen kymppi käyntiin. Sen verran syke nousi, että yhtäkkiä taululla olikin jäljellä enää vajaa vitonen. Vaihto kerrallaan Jokipojat puolusti aikaa pois, purki juuri ja juuri peliin jäävillä heitoilla ja ohjasi kamppailut laitoihin. Ei tämäkään vastustaja millään turistireissulla täällä ollut. Maali tyhjänä, 38 sekuntia, tähän se pitää tehdä. Ja hetihän oltiinkin sitten lähellä, mutta pilli soi. 27 sekuntia, viivasta hyvä kuti, hitusen ohi. Pitkä, aloitus hyökkäyspäähän, 7 sekuntia. Summeri soitti pisteet Joensuuhun.

Yleisömäärä tänään ”vain” 756. Tämän takia ne talvirenkaat muuten kannattaa vaihtaa ajoissa, ettei tarvi rekkari paljaana räntäsateessa kiroilla, kun jää peli välistä. Tästä jatketaan huomenna kohti Joensuuta. Siellä jos saadaan heti jalat liikkeelle, niin voipi olla hyvä peli. Jos taas annetaan kolme eteen, no, voi silti olla hyvä peli, mutta ei aina tarvi vääntää vaikeimman kautta. Seuraavan kerran kotikaukalon laidalle päästään jo keskiviikkona, eli 25.11. Vieraita saapuu silloin Peliitoiden muodossa. Ja varatkaapas sitten jo se ensi viikon lauantaikin, silloin tänne tulee Kiekko-Vantaa.

20.11.2015/ K