Uutiset

Ennakko: Hermes – K-Vantaa

Ennakko: Hermes – K- Vantaa

Kokkolan Hermes kohtaa lauantaina K- Rauta Dream Builder Areenalla K- Vantaan. Ottelu on keskiviikon Peliitat-pelin tapaan runkosarjan viimeinen keskinäinen Kokkolassa.  

Syyskuun lopussa pelattu ensimmäinen keskinäinen päättyi K- Vantaan selvään 2-6 voittoon Kokkolassa. Tuossa ottelussa varsinkin toinen erä oli kotijoukkueen huonoin ainakin tuloksellisesti, sillä Vantaa voitti tuon erän puhtaasti 0-4. Hermeksen maaleista vastasivat Jere Rantala ja Niklas Appelgren. 

K- Vantaa on pelannut sarjassa 21 ottelua, joista se on saanut taulukkoon 33 pistettä. Sarjasijoitus on tällä hetkellä neljäs ja eroa on kolmantena olevaan Jokipoikiin on kuusi pistettä. Vastaavasti sijalla kahdeksan olevaan kotijoukkue Hermekseen matkaa on saman verran, eli kuusi pistettä, mutta Hermes on pelannut Vantaalaisia kaksi kierrosta vähemmän. K- Vantaan paras pistemies on tällä hetkellä Mestis- tulokas Nico Friman tehoin 10+7=17. Tasapisteissä Frimanin kanssa on yhden Mestis-kauden kokeneempi Aleksi Järvinen. K- Vantaan joukkue menetti yhden syömähampaansa kun vahvan alkukauden pelannut Tomi Tuomisto siirtyi liigaan HIFK:n riveihin. Tuomisto kerkesi pelata Vantaalla yhdeksän ottelua 1+7=8 tehoin. Maalinsuulla joukkueessa päävastuun ovat kantaneet Lassi Yrjölä, Christian Heljanko ja Jani Kautto. K- Vantaa saapuu Kokkolaan jo perjantaina ja harjoittelee lauantaiaamuna jäähallissa. 

Kotijoukkue Hermes voitti keskiviikon kotiottelun Peliittoja vastaan numeroin 3-2. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä kun Aleksi Rekonen (1+1) kuittasi nopeasti Peliittojen tasoitusmaalin. Denis Godla ei enää päästänyt kiekkoa selkänsä taakse ja pisteet jäivät Kokkolaan. Ottelusta sivussa ollut Teemu Huttu palaa kokoonpanoon ja vastaavasti Sportista lainalla ollut Joel Kiviranta palasi Vaasaan. Hermeksen sisäisen pistepörssin kärkenä jatkaa hyökkääjä Janne Kivilahti tehoin 7+10=17. Teemu Huttu ja Jesse Juntheikki täydentävät Hermeksen pörssikärkikolmikon. 

Seuraa heitä!

#28 hyökkääjä Aleksi Rekonen, Hermes

-Sport- hyökkääjä on ottanut Hermeksessä ykköskeskushyökkääjän paikan. Oli lainassa Kärpissä, mutta palasi sieltä Kokkolaan ja johtaakin nyt Hermeksen hyökkäysosastoa esimerkillisesti hyvän kahdensuunnan pelinsä ansiosta. Kahdeksaan peliin tehot 4+3=7 tyydyttävät varmasti myös valmennusjohtoa. Jokerit- kasvatti pelasi K- Vantaan riveissä kolmella Mestis-kaudella ennen siirtymistä Vaasaan ja Sportiin viime kaudeksi.

#27 Puolustaja Valtteri Parikka, K- Vantaa

-Pääkaupunkiseudun kasvatti oli viimeiset kaksi kautta Porin Ässien liigajoukkueen sopimuspelaaja, mutta vastuu Porissa ja liigassa jäi pieneksi. Kahden kauden aikana Parikalle kertyi 47 ottelua liigassa ja 24 peliä lainalla Mestiksessä. Siirtyi täksi kaudeksi kotiseudulle ja on ollut K- Vantaan tehokkain puolustaja pistein 2+8=10, jotka on tulleet 17 pelissä. Erittäin kiekkovarma pelaaja joka tekee selkeitä ja peliä edistäviä asioita vaihdosta toiseen.