Uutiset

SARJAKÄRKI NURIN

 HERMES – Hokki 6– 4 (3-1, 1-2, 2-1)

Kun viikko edellisestä oli jaksettu, päästiin taas livenä paikalle. Mitäs viikon aikana oli tapahtunut? No, ukkoja lainalle ja hetihän siellä rupes verkot heiluun kun meidän Ville pääsi paikalle. Hienoa, että yhteistyö Sportin kanssa toimii myös siten, että meidän suunnasta päästään näyttäytymään pääsarjassa. Vielä hienompaa on se, että äijät pärjää siellä. Kaikkein hienointa kuitenkin oli se, että Hermes haki täyden potin Jyväskylästä. Näissä tapauksissa tulee aina se vanha sanonta mieleen, että toisen mahdollisuus on toisen mahdollisuus. Ei ku miten se nyt meni, no meni jo. Tälle iltaa oli kuitenkin vieraita saatu sarjakärjestä, eli hyvää peliä lähdettiin katsomaan. Pikku nippelinä muuten se, että molemmilla joukkueilla alla voitto juurikin Akatemiasta.

Vähän leppoisen näköisten alkulämpöjen aikana eniten terävyyttä tuntui olevan kiekkoja keränneillä pikkujunnuilla. No, eiköhän nuo isotkin kossit herää kun peli alkaa. Tänään maalissa Kuusela. Kolme ja puoli minuuttia enimmäkseen katseltiin kun kaveri pelasi ja niinpä tilanteeksi 0-1. Seuraavan tilanteen Kuusela selvitti vaikka omatkin yrittivät hiukan maskia rakennella. Nyt oikeesti ne pohkeet täyteen verta ja otetta tuohon touhuun. Mainoskatko, se katkaisee monesti kotonakin mökötyksen kun pääsee hakemaan välipalaa. Ehkäpä näin kävisi nytkin ja peli saataisiin vaikkei haltuun niin edes käyntiin. Ainakin valkopaita joutui hetimiten jäähylle, eli siinä mielessä näytti paremmalta. Ja kun katsomo taputti niin kylläpä tarjosi Huovinen pari maukasta paikkaa, mutta vielä ei osuttu. Täyttymisen jälkeen kuitenkin sitten tasoitus saatiin, eikä tuossakaan kyllä mitään vikaa ollut. No ei ne aina tarvi olla räkämaaleja. Maalin tekijänä Huttu, juonessa mukana Juntheikki ja Lehto. Pelattu 10.43. Pitkän omissapyörimisen päätteeksi kaveri otti sitten jostain syystä jäähyn. No ei se haittaa, voidaanhan me pelata ylivoimaakin. Tästä nyt ohi ja karkuun. Ensin pyöritettiin hyvin mutta kaveri sai purettua melkoisella säkäräystäsrullalla. Hetken tuntui ettei enää saada myllyä käyntiin, mutta niin vain Huovisen ja Nättisen näpertelystä pääsi Appelgren iskemään kiekon pussiin. Pelattu 14.27 ja tilanne 2-1. Heti perään kolmeykkönen, mutta hiukan ajauduttiin onnesta ohi.Kun peliaikaa jäljellä 02.15 kirjattiin lukemat 3-1. Siirretyn rangaistuksen aikana kiekko runnottiin väkisin reppuun ja nyt alkoi mennä vierasvahdilla hermokin. Sillä lailla. Mahanaluskiekon iski sisään Huttu, Kivilahden esityöstä. Pienen omanpäänpainin ja pakkien muutaman itseluottamusesityksen jälkeen tauolle, aivan eri asetelmista kuin erän alussa näytti.

Tauolla oli käyty pullakahvilla ja niinpä kolmanteen maaliin kirjattiin myös Lehdolle syöttöpiste. Toinen erä lähti todella ryminällä käyntiin. Ensin pyörivät meidän maalin ympäristössä niin kiekko, kuin ajoittain lappeellaan liukuva kaverin kultakypäräkin. Pelaaja sisällään tietysti, ei varuste itsekseen. Tästä mentiinkin toiseen päähän kotijoukkueen myllytyksen tiimoilta. Pitkäksi venyneen aloittelun jälkeen nukahti sitten vierasvahti hiukan ja taululle jo 4-1. Liekö sekin mietti, että onko pilliin vihellyksen jälkeen mitään aikarajaa milloin kiekko tippuu jäähän. No, Juntheikin aloituksesta kuitenkin kiekko Ikoselle ja eikun keskelle. Erää pelattu tuolloin 06.32. Paria minuuttia myöhemmin punnersivat valkopaidat porukalla kohti meidän maalia ja kun kurvailu sallittiin, niin myöskin kavennus sitten syntyi. 4-2. Hokki otti hiukan kuskinpaikkaa itselleen, mutta aina välillä Kuusela nappasi kiekon kiinni ja antoi meidän ukkojen vaihtaa rauhassa. Se onkin ihan hyvä juttu, kun toisessa erässähän joutuis muuten spurttaamaan pidemmän matkan penkille. Kovan painostuksen tuloksena kaveri sai kuitenkin hankittua kotijoukkueelle ensimmäisen jäähyn. Ja kovaa taistelua nähtiin, etenkin ensimmäisen reilun minuutin urakoineilta Appelgren-Nättinen kärkikaksikolta. Alivoima kesti karmeasta pyörityksestä huolimatta. Mutta jälleen se pahin paikka koettiin heti täyttymisen jälkeen ja niinpä tauolle mentiin viimeisen minuutin kavennuksen johdosta lukemissa 4-3. Erän torjunnat muuten 19-6 meille, eli voitaneen tulkita kaverin hiukan hallinneen tapahtumia. Positiivista tietysti se, että kolmannessa nähtäisiin varmuudella maalinälkäistä pelaamista molemmilta joukkueilta.

Ensimmäiset huokaukset koettiin omissa jo kymmenen sekunnin kohdalla, mutta siitä sitten mentiin onneksi pelin, ei aloituksen myötä keskialueelle ja kohti uimahallia. Sitten kaverin paine, ihan vapaasti liukuu kohti maalia, tolppa, pieni käynti toisessa päässä kunnes taas omiin, kaveri aivan vapaana, veto ja ehei. Kiekko pikku sateenkaaren jälkeen räpylästä linjurille ja kohti uusia torjuntoja. Niitä kyllä tänään sateli, sen verran aktiivisesti kaveri ampui kun kerran paikkoja tarjottiin. Tulihan se maalikin sitten sieltä. Kaverin pyöritystä, loistava jättö meidän sinisellä, läpiajo ja kiekko pömpeliin. Peliä pelattu 48.01, tilanne 5-3. Juu juu, niitten ukko jätti Kivilahdelle sen kiekon, no sattuuhan sitä. Seuraava torjunta sitten Godlalle penkin päässä. Aika helppo koppi tosin, mutta kaikki lasketaan. Painetta hellitti hiukan kaverin jäähy. Mutta sitten aivan karmea virhe omalla alueella ja kaverille alivoimamaali. Tilanne 5-4, aikaa vielä vaikka mihin. Ylivoima pelattiin loppuun ja odotettavissa oli aika kovaa puolustustaistelua loppuerän ajan. Alivoimakin vielä kun kaksi minuuttia yhdeksän sekuntia jäljellä. Huh huh. Pyörii pyörii, avopaikka tulossa mutta tällä kertaa tuomari oli hereillä, niiden ukko Kuuselan tontilla. Hokki aikalisä. Kuka tekee tyhjiin? No, taas alkaa tämä intoilu. Ei edes ota veskaria vielä pois, oho. Lähtihän se sieltä. Ensimmäinen rynnäkkö, purku. Seuraava tilanne, paitsio. Ja taas joutui vierasvahti hetkeksi tontilleen. Ja melkein heti kun pääsi sieltä jälleen pois, toimitti Lehto kiekon varsin pirteän illan pelanneelle Huoviselle ja numerot kirjattiin 6-4. Aika 59.24. Game over.

Olihan taas peli. Joukkueena sekä yksilöinä haluttiin voittaa ja voitettiin kans. Täydet pisteet, voittoputki venyy ja tämähän alkaa näyttää siltä, että aina vaan otetaan askeleita parempaan suuntaan. Mutustellaan tätä nyt pari päivää ja sitten taas jatketaan työntekoa. Pelit nimittäin jatkuvat jo tulevana keskiviikkona eli 21.10. Vieraan nimi kirjoitetaan silloin LeKi, eli silloin pääsee taas taputtamaan kolmea pistettä. Tänään meitä oli vajaa 1200, olisko silloin yli…

16.10.2015/ K