Uutiset

Sarjakärki Hokki vieraaksi!

 Kokkolan Hermes kohtaa perjantai iltana K-Rauta Dream Building arenalla sarjajohtaja Kajaanin Hokin.

Ottelu on ensimmäinen peli joukkueiden välillä Mestiksessä tällä kaudella. Edellinen kamppailu sarjaottelun muodossa pelattiin Kokkolassa kaudella 2005 – 2006, jonka jälkeen Kajaanilaiset ovat vakiinnuttaneet paikkansa Mestiksen kärjessä, josta osoituksena mm. yksi mestaruus sekä viime kauden pronssimitali. Joukkueet pelasivat ennen sarjakauden alkua harjoitusottelut niin Kokkolassa kuin Kajaanissakin, joista molemmat päättyivät vierasvoittoihin viimeisimpänä Hermeksen vierasvoitto Kajaanista juuri ennen sarjan alkua.

Hermes on pelannut sarjassa yhdeksän ottelua joista pisteitä on kertynyt 12. Viimeiset kuusi ottelua ovat tuoneet jokainen pisteitä ja kaksi viimeisintä ovat päättyneet voittoon. Edellinen kotiottelu Peliittoja vastaan toi avausvoiton kotikaukalossa ja Keskiviikkona Jyväskylästä Hermes toi mukanaan täydet kolme sarjapistettä.

Hermeksessä Veikkauksen kultaista kypärää kantaa perjantaina hyökkääjä Janne Kivilahti joka on tehnyt yhdeksään peliin 2+5=7 tehopistettä. Joukkueen sisäisen pistepörssin kärki Ville Rajala on sivussa perjantain ottelusta, sillä Rajala loukkaantui lainapestillä keskiviikon liigaottelussa Sportin riveissä. Kivilahden kanssa tasapisteissä oleva Teemu Huttu on tehnyt myös seitsemän pistettä, mutta maalin vähemmän tehoilla 1+6=7.

Uusina kasvoina perjantain ottelussa kotiyleisölle esiintyvät Porin Ässistä maajoukkuetaukoon asti lainalla oleva hyökkääjä Joonas Huovinen sekä Vaasan Sportista A- Nuorten liigaa tällä kaudella pelanneet maakunnan kasvatit Niklas Sundfors (Pietarsaari) ja Carl – Axel Brasken (Uusikaarlepyy).

Hokki puolestaan on pelannut sarjassa kahdeksan ottelua joista se on voittanut kaikki. Kuusi ottelua varsinaisella peliajalla ja kaksi varsinaisen peliajan jälkeen. 22 pistettä pitää Kajaanilaiset sarjakärjessä tukevasti, sillä kakkostilaankin on matkaa neljä pistettä ja seuraavana oleva K- Vantaa on pelannut yhden ottelun vähemmän. Vieraissa Hokki on pelannut kolme ottelua, viimeisimpänä Hermeksen tapaan Jyväskylässä, josta mukaan 0-3 voiton myötä kolme sarjapistettä.

Hokin kultaista kypärää ottelussa kantaa hyökkääjä Markus Piispanen joka on tehnyt kahdeksassa ottelussa 5+5=10 pistettä. Hyvää tulitukea Piispaselle on antaneet pörssikakkonen Niklas Näppi 4+5=9 sekä Miska Humaloja 3+6=9. Maalinsuulla päävastuun on kantanut Antti Lehtonen joka on torjunut kiekkoja seitsemässä ottelussa torjuntaprosentilla 91,91%.

Seuraa heitä:

Hyökkääjä Joonas Huovinen, Hermes

 

  • Hyvin liikkuva ja kiekkotaitava Huovinen tuo Hermekselle ratkaisuvoimaa hyökkäyksien päätökseen. Oulusta maailmalle lähtenyt Huovinen on pelannut Ässissä liigaa tällä kaudella yhdeksän ottelua tehoin 1+0. Viime kausi tuotti 27 otteluun 1+3=4 tehot liigassa. Mestistä Huovinen on pelannut uransa aikana 16 ottelua tehoin 2+4=6.

 

Hyökkääjä Niklas Näppi, Hokki

 

  • Pienikokoinen, mutta hyvän liikkeen omaava Rauman Lukon kasvatti pelaa toista kauttaan Hokin paidassa. Viime kausi tuotti 31 pistettä runkosarjassa ja tällä hetkellä hyökkääjä menee piste per peli tahtia. Teki toissa kaudella A- nuorten liigassa 42 otteluun 38 maalia ja ilman lainapestiä Jukureihin olisi voinut rikkoa Teemu Selänteen kaudella 1987 – 1988 tekemän ennätyksen, sillä Selänne teki tuolloin 43 täysosumaa 33 ottelussa.