Uutiset

SaPKo Kokkolaan!

Kokkolan Hermes kohtaa perjantaina K- Rauta Dream Builder Areenalla Savonlinnan Pallokerhon. Ottelu alkaa kello 18.30.

Sarjassa toisena oleva SaPKo saapuu Kokkolaan kymmenen vuoden tauon jälkeen, sillä kauden 2005-2006 jälkeen ei joukkueet ole toisiaan kohdanneet. SaPKo sijoittui viime kaudella runkosarjassa sijalle 7 ja play- off peleissä joukkue pelasi todella tiukan sarjan KooKoo:ta vastaan, sillä ottelupari venyi aina seitsemänteen otteluun saakka jonka KooKoo lopulta voitti selkeästi.

SaPKo uusiutui kuluvalle kaudelle valmennusta myöten. Joukkueen päävalmentajana on Vaasasta tuttu Pasi Räsänen ja maalivahtivalmentajana Leijonista tuttu Jarmo Myllys. Pelaajista on syytä mainita JYP-kasvatit Janne Kumpulainen ja Samu Markkula, jotka ovat tärkeitä palasia hyökkäyspäässä. Kumpulainen on koko sarjan pörssissä sijalla 4 ja kantaa näin ollen joukkueensa kultaista kypärää. Puolustuksessa seura sai pidettyä viime kauden puolustajien pörssinelonen Kai Lehtisen, joka on johtanut alkukaudella Pallokerhon puolustusta yhdessä HPK:sta siirtyneen Semeli Ventelän kanssa. Maalivahdeista Antti Leskinen ja Olli Kälkäjä ovat jakaneet vastuun tasaisesti.

Kotijoukkue Hermes on pelannut sarjassa kaksitoista ottelua joista pisteitä on kertynyt 21. Viimeiset yhdeksän ottelua ovat tuoneet jokainen pisteitä ja viisi viimeisintä ovat päättyneet voittoon. Viimeisin voitettu ottelu on alla viime lauantailta kun Hermes voitti TUTOn numeroin 8-3.

Hermeksen pörssikärkenä ja veikkauksen kultaista kypärää kantaa ottelussa Teemu Huttu. Huttu on tehnyt 12 otteluun 5+8=13 pistettä, joka oikeuttaa koko pistepörssin kymmenenteen tilaan. Huttu on myös Hermeksen +- kärki, sillä lukemalla +6 johdetaan pörssiä ennen puolustaja Kristaps Bazevicsia (+5). Hermeskin on peluuttanut maalivahtikaksikkoa Denis Godlan tulon myötä tasaisesti. TUTO-ottelussa maalinsuulla oli Joonas Kuusela.
Ottelu on Hermeksen viimeinen ennen maaottelutaukoa mikä kestää reilun viikon. Seuraava ottelu Hermeksellä on Kajaanissa 11.11. ja kotikaukaloon palataan 13.11. jolloin vastassa on Mikkelin Jukurit.

Seuraa heitä:
#8 Nico Lehto
Yhdessä puolustajaparinsa Ossi Ikosen kanssa muodostaa Hermekselle erittäin laadukkaan ykkösparin, joka ei vertailussa kalpene tässä sarjassa kenellekään. Lehto kävi pelaamassa jo viime vuonna Suomi-sarjassa muutaman ottelun ja on kuin kotonaan nimenomaan tässä sarjassa. Kiekollinen peli on parantunut kauden edetessä ja yhdessä takuuvarman puolustuspelinsä kanssa ei turhaan kutsuta ”Kokkolan Zdeno Charaksi”.

#10 Janne Kumpulainen
Jyväskylän kiekkokoulun kasvatti on helppo tunnistaa jäältä kultaisen kypäränsä ansiosta, mutta myös jalkojen liikenopeuden vuoksi. Pienikokoinen hyökkääjä liikkuu luistimilla terävästi ja aiheuttaakin liikkeensä vuoksi puhtaissa 1-1 tilanteissa vaikeuksia vastustajan puolustavalle pelaajalle. Koko sarjan pörssinelonen muodostaa yhdessä #12 Joonas Toivasen ja #23 Tomi Willeniuksen kanssa vaarallisen hyökkäysketjun.