Uutiset

KeuPa Hermeksen vieraaksi – Denis Godlan kotidebyytti!

Kokkolan Hermes ja kotidebyyttinsä tekevä Denis Godla kohtaavat keskiviikkona K-Rauta Dream Builder Areenalla Stanley Cup -mestari Ville Niemisen valmentaman Keuruun KeuPa HT:n.

Ottelu on erittäin odotettu tapahtuma Hermes- kannattajien ja joukkueenkin kannalta, sillä kannattajat tulevat näkemään ensimmäistä kertaa maalivahti Denis Godlan tositoimissa ja taas joukkueella on takaisinmaksun paikka KeuPalle, sillä edellinen kohtaaminen päättyi Keuruulla tylysti kotijoukkueelle numeroin 7-0.

Hermes on pelannut sarjassa kuusi ottelua, joista se on kerännyt pisteitä yhtä monta. Viimeiset kolme ottelua on tuottanut pisteistä viisi, joten kuntopuntarin käyrä osoittaa jyrkästi ylöspäin. Viime kierroksella Hermes kaatoi viime kauden mestari Mikkelin Jukurit maalein 2-4. Tuon ottelun sankari oli kaksi maalia tehnyt Aleksi Rekonen ja hyvän ottelun maalinsuulla torjunut Joonas Kuusela.

Hermeksessä Veikkauksen kultaista kypärää kantaa hyökkääjä Ville Rajala joka on tehnyt kuudessa ottelussa 1+6=7 tehopistettä. Toisena pörssissä on vasta kolme ottelua pelanut Aleksi Rekonen 2+1=3 ja kolmantena puolustaja Jere Rantala 2+1=3.

KeuPa puolestaan on pelannut sarjassa seitsemän ottelua, joista se on kerännyt yhteensä kahdeksan pistettä sarjataulukkoon. Viimeiset kolme ottelua on tuottanut myös sille viisi pistettä, joista kolme myös Jukurien kustannuksella, nimittäin mikkeliläiset kaatuivat Keuruulla numeroin 4-2. KeuPan edellinen ottelu päättyi myös kotijuhliin, sillä LeKi kaatui Keuruulla jatkoajalla Joona Peräsen maalilla numeroin 4-3.

KeuPa HT:n kultaista kypärää ottelussa kantaa Blues- kasvatti Eetu Koivistoinen 2+4=6. Riku Pitkänen, Juuso Mörsky sekä viime kaudella Hermeksessäkin pelannut Jussi Viitanen tulevat seuraavina. Maalivahti Antti Karjalainen on torjunut kaikki KeuPan pelit tähän saakka 91.88% tarkkuudella.

Seuraa heitä:

Maalivahti Denis Godla, Hermes

Nuori slovakialanen on saapunut Kokkolaan harjoittelemaan ja pelaamaan, sekä tutustumaan suomalaiseen harjoittelukulttuuriin. Viime kaudella KHL:n Slovan Bratislavan sopimuspelaajiin kuulunut maalivahti voitti kaiken mahdollisen henkilökohtaisella tasolla vuodenvaihteen U20 MM- kisoissa Torontossa. MVP ja Kisojen paras maalivahti ovat sellaisia meriittejä, joilla on menty aina aikaisemmin suoraan Pohjois – Amerikkaan.

Puolustaja Veeti Vainio, KeuPa

Columbus Blue Jacketsin ja GM Jarmo Kekäläisen varaama 1997 syntynyt lahjakkuus pelaa Mestiksen KeuPassa lainalla lokakuun 25 päivään saakka. Godlan ohella tämäkin siirto kertoo Mestiksen arvostuksesta ja tasosta nuorten tulevaisuuden tähtipelaajien sarjana. Vainio kuului viime vuonna Suomen alle 18- vuotiaiden maajoukkueeseen ja kamppailee nyt paikasta U20-ryhmään.