Uutiset

Keskiviikon ennakko: LeKi Kokkolaan

Keskiviikon ennakko: LeKi Kokkolaan!

Kokkolan Hermes  kohtaa keskiviikkona K-Rauta Dream Builder Areenalla Lempäälän Kisan. Ottelu alkaa kello 18.30.

Ottelu on ensimmäinen peli joukkueiden välillä Mestiksessä tällä kaudella. Edellinen kamppailu sarjaottelun muodossa joukkueiden välillä pelattiin Kokkolassa kaudella 2006 -2007, kun joukkueet kohtasivat Suomi-sarjan play –off pelissä. Kyseessä oli play- offien toinen kierros, jossa LeKi oli Hermestä parempi otteluvoitoin 2-0. Kyseisenä keväänä LeKi nousi Mestikseen ja on siitä lähtien pelannut maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Kotijoukkue Hermes on pelannut sarjassa kymmenen ottelua joista pisteitä on kertynyt 15. Viimeiset seitsemän ottelua ovat tuoneet jokainen pisteitä ja kolme viimeisintä ovat päättyneet voittoon. Edellinen kotiottelu Hokkia vastaan toi täydet kolme sarjapistettä, sillä sarjajohtaja Hokki koki ensimmäisen tappion tällä kaudella. 

Hermeksen pörssikärkinä ovat tasapisteissä ykkösketjun Teemu Huttu ja Janne Kivilahti, molemmat ovat tehneet 10 ottelussa 3+6=9 tehopistettä. Ketjun keskushyökkääjä Jesse Juntheikki on pisteissä 2+5=7. Pelaajien väliin mahtuu vielä kaksi ottelua vähemmän pelannut Ville Rajala, joka on mahdollisesti sivussa vielä keskiviikon ottelusta. 

Hyökkääjä Joona Jääskeläinen pelaa ensimmäisen Mestis-ottelunsa keskiviikkona. SaiPasta Hermekseen siirtynyt Jääskeläinen on pelannut alkukauden SaiPan A- Nuorissa ja tuleekin Kokkolaan SaiPan A- Nuorten pörssijohtajan paikalta.

LeKi on pelannut sarjassa 10 ottelua joista se on kerännyt 13 pistettä. Joukkue on pelannut melko ennalta arvaamattomasti, sillä joukkue ei ole vielä onnistunut voittamaan kahta ottelua perä jälkeen. Juha Juujärven valmentama joukkue on myös elänyt kauden aikana vahvasti ja tulee varmasti jatkossakin elämään, sillä seura tekee tiivistä yhteistyötä Tapparan ja Ilveksen kanssa. Hermes ja LeKi ovat peluuttaneet molemmat tällä kaudella jo 31 pelaajaa kokoonpanossa. LeKillä vain kahdeksan pelaajaa on pelannut joukkueessa kaikki 10 ottelua. 

LeKin kultaista kypärää ottelussa kantaa keskushyökkääjä Henri Tuominen joka on tehnyt 10 otteluun 6+3=9 pistettä ja +- tilastokin on mainitsemisen arvoinen +11. Toisena on Tapparan sopimuspelaaja Miika Heikkilä ja kolmantena jo HPK:hon palanut Santeri Vuoti. Maalivahti Dominik Hrachovina on torjunut kiekkoja 92.42% tarkkuudella mikä on sarjan kolmanneksi paras.

Seuraa heitä:

Maalivahtien taistelu, Slovakia vs Tshekki

-Mikäli Hermeksen valmennusjohto peluuttaa vuorotahtisesti maalivahtikaksikkoaan on keskiviikkona kotijoukkueen maalinsuulla Denis Godla. Siinä tapauksessa tulemme todistamaan maalivahtien välisen maaottelun, sillä LeKin maalinsuulla on kauden avannut mainiosti Tshekki Dominik Hrachovina. 95- syntynyt Hermeksen sopimuspelaaja Denis Godla vastaan Tapparan sopimuspelaaja 94- syntynyt Hrachovina.

Hyökkääjä Joona Jääskeläinen, Hermes

-Pienikokoinen, mutta hyvän liikkeen omaava Jääskeläinen saapui Kokkolaan hakemaan Mestis- kokemusta, sillä 1996 syntyneenä hän omaa vielä mahdollisuuden tavoitella paikkaa vuodenvaihteen U20 MM- kotikisoihin. Miten SaiPan A- nuorten pörssikärki avaa kautensa Kokkolassa?

Puolustaja Pasi Puistola, LeKi

-Tapparan sopimuspuolustaja ei ole pelannut yhtään liigaottelua tämän kauden aikana. Nyt entinen Leijona- pakki on LeKin mukana. Meriittejä ja kokemusta ei tältä herralta puutu, sillä Puistola on urallaan voittanut niin Ruotsin kuin Suomen mestaruuden sekä kruununa maailmanmestaruus keväältä 2011. Keskiviikkona Kokkolassa?