Uutiset

HERMES – TUTO 8 – 3 (3-2, 2-1, 3-0)

 GUI TÄS NY TÄLLATTIS GÄVI

Lauantaiselle auringonpaisteelle haettiin jatkumoa tallustamalla jo hiukan syksyisissä merkeissä hallille. Kovasti ahkeria ihmisiä oli haravanvarressa pihoilla näkynyt jo aamulla ja palkinnoksi olikin hyvä osallistua kauden yleisöennätystempaukseen. Nyt on jo sen verran pelejä pelattu että voi välillä katsoa sarjataulukkoakin. Havainto yksi, varsin tiukkaa on. Hermeksen 18 pistettä oikeuttaa sijalle 8 ja kun kakkosena oleva joukkue on kerännyt 22 pistettä, niin voi laskeskella siitä montako joukkuetta on vaikkapa viiden pisteen sisällä. Se mikä meidän statistiikassa erottuu on, että jatkoajalla ei ole voittoja lainkaan. Ja onhan tässä jokunen peli ollut, että vähän turhaan on yleensäkään jatkoille menty. Kotona ollaan oltu kuitenkin hiukan parempia kuin vieraissa, hyvä trendi ja kun vielä mietitään että viime aikoina ollaan kaivettu voittoja kiihtyvällä tahdilla, voidaan innolla odotella joulutaukoa. Silloin nimittäin seuraavan kerran katsotaan tarkemmin taulukkoon.

Mutta nyt kohti illan peliä, kahden pisteen päässä edellä, kaksi ottelua enemmän pelannutta TuToa vastaan. Vierailijoita käskyttää Kokkolalaisille tuttu hahmo muinaisilta vuosilta. Tervetuloa kylään Ika. Kotijoukkueen osalta oli jännitetty muun muassa sitä joko Rajala olisi pelikunnossa. Ja kyllähän tuo on ja kun myös Westermarck on taas mukana, jännitys siirtyi oikeastaan siihen tulisko TuTo paikalle. Noh, leikki leikkinä, oikeasti odotettavissa oli hiukan keskiviikon ottelua vauhdikkampi koitos.

Kuusela pelivuorossa, Loyals laulu käyntiin heti alusta ja eihän siinä voi kaveri kuin heitellä pitkiä. Pelikello pysähtyi kun jäljellä oli vielä 18.17. Appelgrenin karkuun lähettämän Huovisen rannelaukaus löysi ylämummon, tilanne 1-0. Tämä herätti vastustajan ja alkoi meidänkin maalia kohti tulla kiekkoa. Tiedä sitten alkoiko peliruuhka painaa, mutta vähän näytti valkopaidoilla olevan bussijalkaa, ainakin vielä. Kaverin läpiajo tosin jouduttiin ottamaan kakkosen arvoisesti pois, mutta ei keretty edes ruveta kärsimään kunnolla kun kirjattiin tasoitus taululle. Aloitusvoiton jälkeen kiekko viivaan ja maskista veto, kuulostaako siltä, että näistä olisi puhuttu. No ei muuta kuin jalkaa liikkeelle ja kohti uimahallia. Kaverin molari tarjoili muutaman maukkaan riparin, mutta niihin ei vielä päästy. Pelin katseluvaihe oli kuitenkin ohi. Nyt mentiin molempiin suuntiin aivan karmeeta kyytiä, kunnes onneksi saatiin mainoskatko. Hetkeä vaille puolivälin päästiin ylivoimalle. Hiukan kauemmin jauhettiin kuin kaveri, mutta toki maali tehtiin. Tilanne 2-1. Viivassa malttia, kunnon veto ja keskelle. Franssila syötti Nättinen teki. Pelattu 11.11. Tässä matsissa muuten myös taklattiin, eli kaikin puolin hokitunnelmissa päästiin naatiskelemaan. Sitten tehtiin muuten taas maali, mallia ei jätetä kesken. Aivan loistava Lehdon avaus omista Huoviselle. Vauhdilla alueelle, veto, oma ripari ja paikalle hiipivä Appelgren kolmosmiehenä pussitti tilanteeksi 3-1. Tämä riitti myös kaverin molarille, kello jatkoi, mutta seisoi hetken ajassa 14.15. Pikku pelailun jälkeen alivoimaa. Ihan samanlaista shokkia ei saatu aikaiseksi kuin aiemmin, eikä oikeastaan minkäänlaista paniikkia noin muutenkaan. Tästä osittain kiitos kuuluu erittäin aktiiviselle mutta järkevälle karvaukselle. Kärkimiehet iskivät oikea-aikaisesti tai blokkasivat vedot, hienoa. Kaverilla jäi ylivoiman jälkeen pieni ote peliin ja puoli sekuntia ennen taukoa iskivät sitten kavennuksen. Tilanne pikaisen laskutoimituksen jälkeen 3-2.

Erätauolla tankattiin ja tarkasteltiin muiden otteluiden tapahtumia. Se kun on nykyään niin helppoa kun on hienot tietokoneet, puhelimet ja tietokonepuhelimet. Ja myöskin täältä isot Onnittelut Hermes Loyalsin uudelle perheenjäsenelle. Sitten kohti toista erää, jonka alkajaisiksi nähtiin aika typerä tempaus kaverilta. Maila päähän, palkinnoksi kakkonen. Onneksi ei isompaa vahinkoa saanut aikaan. Ylivoima ei kuitenkaan aivan lähtenyt. Kaverille jopa tarjoutui ylivoimahyökkäyksen paikkakin, mutta liian hätäinen laitalinkki kämmäsi tilanteeksi paitsion. Tämän jälkeen suora hyökkäys ja niin vain katseli vierasvahti numero kaksi, kun Juntheikin lähettämä kiekko lipui verkkoon. No, pelattu 22.12 tilanne 4-2. Syöttöpisteitäkin jaettiin, Hutulle ja Ikoselle. Pienen valkoisen rynnäkön päätteeksi jouduttiin alivoimalle, rangaistuksen syy, muu mikä? No Kuusela napsi koppeja minkä kerkesi ja nyt pantiin maalinedustallakin miehet kuriin. Sillä tavalla se sitten kuivui kaverin ylivoima, mutta hyvää sähinää pelissä oli. Pienen omissa purjeilun perusteella päätti valmennus hiukan keskittää ajatuksia ja aikalisän merkeissä käytiin pikapalaveri. Oman maalin nurkilla myös pieni pystypaini, josta tasakakkoset. Vähän ehkä, no joo, en sano mitään. Tasavajaalla jatkettiin. Tämän hyödynsi jo hetken kuskin paikalla ollut vierasjoukkue ja kavensi tilanteeksi 4-3. Toinenkin maali oli tulossa, mutta se estettiin. Kun kaverin huoltojoukot olivat tehneet vähän liian loivaa uraa niin valkopaita lappeelleen ja seurauksena meille rangaistus. Vajaalla mentiin siis kelloa pois. Alivoima kesti ja päästiin taas normaaliin päiväjärjestykseen. Sikäli normaaliin, että kyllähän kaveri niskan päällä hivenen oli. Rajalaa ei muuten enää näkynyt, eli ilmeisesti hiukan vielä jotain vaivaa oli. Kolme ja puoli minuuttia jäljellä kun saatiin ylivoima. Vihdoinkin, saattaisi joku peliä seurannut todeta, mutta annetaanpa kaikille työrauha. Niin se ylivoima, kello seis aikaan 37.20, tilanne 5-3. Appelgrenilta hieno ohjaus, Westermarckin syöttöön. Nyt ei viime sekunnin maalia nähty ja niinpä kahden erolla tauolle. Tulossa muuten luultavasti aika hieno kolmas erä.

Kiekonheittokisan jälkeen ynnäiltiin ja vaikkei ihan ennätykseen ylletty, niin yli 1100 katsojaa kuitenkin. Yleisömäärä kestää siis erinomaisesti valtakunnallisenkin vertailun illasta toiseen. Kolmatta mennään jo vauhdilla ja täällä vain lätistään. Kaverilla karmea painostus ekan vitosen, mutta nyt jo hiukan tuurillakin selvittiin. Sitten ajoi valkopaita Kuuselan päälle ja tästähän tulee armotta kakkonen. Hiukan yskähdellen lähti yv käyntiin, mutta lähti kumminkin ja niin vain taas kaivettiin kiekkoa verkosta. Ajassa 46.02 tilanteeksi jo varmat 6-3. Ikosen ja Lehdon kautta kiekko maalille. Vierasvahti hukkasi palan hetkeksi ja paikalle Huttu. Asiaan kuuluvalla urheiluhengellä kannustettiin myös vastustajan huonoja suorituksia, joita alkoi tulla enemmän ja enemmän. Niin se vain on, että kun jalka painaa, niin maalit omiin painaa niitä lisää. Ennen mainoksia toki järjestettiin omiin pieni härdelli, mutta tyhjän maalin eteen ilmestyi pakki, ikään kuin kreivin aikaan sanoisin. Viimeinen yhdeksän minuuttia alkoi. Eikä saanut TuTo enää rynnäkköä aikaan. Sen sijaan väsy näkyi maalineduspelaamisessa ja niinpä numeroiksi kirjattiin Hutun toimesta jo 7-3. Esityötä Huovisen ja Bazevicsin toimesta, aika 52.50. Tulisikohan vielä lisää? Ainakin kaveri tarjosi siihen saumaa ottamalla parin minuutin huilin. On tämä jumalrintainen sakki karmea porukka kun aletaan oikein pelaamaan. Ei auttanut vierasvahdin pari huippupelastustakaan, kiekko maaliin jo kahdeksannen kerran. Maalintekijänä Lehto. Aika 53.58. Ja vielä viimeisen vitosen aluksi meille ylivoima. Ei tietysti mitään aivan maagista enää tässä vaiheessa tarvinut esittää, mutta sen verran intoiltiin, että meitä oli liikaa. Tasavajaata hetki, sitten alivoimalle. Kolmelle minuutille toki viisi maalia on paljon kirittäväksi, eikä tainnut kaveri oikein enää yrittääkään. Koskinen pääsi jopa läpiajoonkin, mutta tällä kertaa vierasvahti selvitti tilanteen loppuun asti tyylikkäästi. Viimeisen minuutin tasakentällisin läpsyttely rauhoitti hiukan sykettä ja laulu raikoi. Pientä riidanhakua valkoiselta, mutta kamoon, ei näissä numeroissa oo järkeä alkaa riehumaan.

8-3 TuToa vastaan. Ei voi muuta kuin hattua nostaa niin että hilse pölisee. Ei edes pakit kämmänny ja silloinhan on kaikki hyvin. Noh, aina huonoa huumoria tarvii viljellä, mutta tänäänkin haluttiin tosissaan voittaa. Vähän saatiin nautiskellakin, mutta se sallittakoon. Aika monta matsia on hakattu kaverin molarille kymmeniä torjuntoja, nyt hakattiin paikoista maaleja. Silti eroa oli myös maalivahtipelissä, sen verran torjuntojen määrässä oli jälleen eroa. Mutta hyvä näin. Seuraavaksi pisteitä kuskaa Kokkolaan ensi perjantaina Sapko Savonlinnasta. Sehän on viikkopeli ja alkaa näinollen 18.30. Yrittäkää siihen asti jaksaa ja jos lipsuu niin nastoja alle.

24.10.2015/ K