Uutiset

HERMES – Hokki 4–6 (2-2, 1-3, 1-1)

HARJOITUS 4

9.9.2015

Vielä kerran kokoonnuttiin kotijäälle höntsäämään, ennen viikon päässä odottavaa sarja-avausta. Vieraaksi oli saapunut vanha tuttu Kajaanista. Joukkueen pelaajaluetteloa oli hiukan päivitetty, eli eiköhän tässä ala olla kaikki valmista ensimmäisiä pisteitä varten. Katseet keskittyivätkin jo ennen pelin alkua siihen, missä kuosissa joukkueen peli olisi. Sarja pitäisi kuitenkin saada kunnialla käyntiin. Vaikka tässä hallissa on perinteisesti ikävä pelata vastustajan paidassa, saattaa ahdistus painaa katsomon kautta hartioita jos jumalrintapaidassa koheltaa. Ei mitään paineita äijät, mutta ellei verkko heilu ei kannata lavalle tuittuilla, ei nimittäin mene läpi.

Maalissa aloitti odotetusti Kuusela, luukulla A-ryhmästä Holmberg. Ensimmäisen minuutin kohdalla oltiin jo läpi ja hetken päästä päästiin jo ylivoimalle joka lähtikin ihan hyvin, mutta lässähti. Neljän minuutin kohdalla sitten alivoimalle, kun kaverilta putosi kypärä. Sillä lailla. Puoli minuuttia ja kiekko repussa, maalin takaa syöttö maalin eteen, jossa teoriassa näytti olevan yks niiden ukko kahta meidän ukkoa vastaan. Se riitti, 0-1. Rikkonainen peli jatkui, kaverille neljän sekunnin jäähy ja peli tasan, asialla Huttu. Ja pöytäkirjan pitäjille jo toinen kynä käteen, kun seuraavaan vaihtoon taas rangaistus. Juu, meidän vuoro tällä kertaa. Vastustajan ylivoiman saldo yksi pitkä, kiekko. Eikä tasaviisikoin saatu kuin yksi aloitus ja taas oltiin vajaalla. Nyt Kuusela joutui jo sentään puutumaan peliinkin, etenkin maskista tuntuu välillä tulevan meille aika pahoja vetoja. Kun jäähyä oli puoli minuuttia jäljellä, vetivät tuomarit toimitsijoiden kanssa jonkun pantomiimipalaverin ja sitten taas jatkettiin. Kello pysähtyi kun erää jäljellä 07.52 maalin merkiksi. Tilanne 1-2. Taas vähän semmoinen kiekon tökkäisy josta kaverille aukesi hyvä paikka. Maalin jälkeen oltiinkin sitten hetki aika liemessä, kunnes alkoi punainen paine. Tulihan se tasoituskin kun enää pari minuuttia kellossa. Pitkän pyörityksen ja muutaman paikan jälkeen Koskinen painoi tahdolla maalille ja niin vaan livahti.

Toisen erän Hermes avasi terävästi, mutta ensimmäinen merkintä saatiin kuitenkin rangaistuksen muodossa. Kahden miehen alivoimalle jouduttiin puoleksi minuutiksi kyllä aika pehmoisesti, mutta ei kai sitä kättä enää laskea voi kun sen nostaa. Tämän vierailijaylivoiman tuhosi Kuusela, joka veteli paraateja siihen malliin, että kaverin vedot alkoivat hakeutua loppuajasta pitkin pleksejä. Ja sitten siirryttiinkin johtoon, kun raatajat näyttivät jälleen kerran, että joskus vaan pitää mennä sutena päälle. Maalintekijänä Hellsten, 3-2. Ja sitten pitkästä aikaa erikoista tilannetta, nyt meidän ylivoiman muodossa, jonka aikana päästiin tekopaikoille jo aivan mukavasti. Paikat vaan kun olivat suoria laukauksia pystyjaloilta, niin kaverin veskari kykeni tilanteet selvittämään. Vitonen ennen loppua tuli sitten vähän huolimaton tilanne keskialueella josta kaveri laidasta sisään ja peli tasan. Hetki ennen tätä oli jo aikamoinen painekin vastustajan päädyssä, jälleen haalarikentän toimesta. Tilanne kuitenkin 3-3. Kaverin johtomaali tulikin sitten viimeisen kaksiminuuttisen aikana kuin vahingossa. Pääosassa maalivahdin mailapeli, eli hyvällä avauksella peli hyökkäyssiniselle kun meillä vaihto kesken, tilanne 3-4. Kohahduksia lähemmäksi ei päästy, mutta kaveri iski aivan loppusekunneilla vielä kerran. Nyt nukuttiin, eikä puhuttu ja niinpä tauolle numeroissa 3-5.

Kolmanteen saatiin jalat liikkeelle ja parin minuutin päästä se palkittiin ylivoimalla jossa saatiin aivan viime hetkillä kiekko viivalle asti, muttei yli. Pitkä pätkä mentiin aika tiiviissä merkeissä ja tämähän tarkoittaa yleensä sitä, että maalipaikkoja avautuu vahingossa ja ne ovat yllättäviä myös maalia yrittävälle osapuolelle. Puolen erän jälkeen sitten jaettiin salomonit ja jatkettiin tasavajaalla jonka aikana ei juuri mitään tapahtunut. Heti kun tasaviisikoille päästiin,alkoi Hermeksen rynnäkkö ja nyt oli jo vierasvahdin otettava tuurikin avuksi. No, ei maaleja paitsi sitten tietysti kun omissa saatiin epäselvä tilanne aikaiseksi. Tilanne jo 3-6. Nopeasti kaveri kyllä paikat rakentelee ei voi muuta sanoa. Kolme minuuttia ennen loppua filmattiin ja tönittiin, jälleen tasavajaa. Tätä ei kaveri kauaa jaksanut vaan päätti harjoitella alivoimaa. Harvinaisen puhdas kampitus muuten kyseessä. Hetken pyörityksen jälkeen oltiin jo maalintekopaikassakin, mutta kaveri uhrautui ja lisää rangaistuksia. Tuomari tosin totesi, että vain yhden miehen ylivoimalla jatketaan ja niin tehtiin vaikka aitio alkoi täyttyä valkopaidoista. Hyviä paikkoja ukot saivat luotua, mutta ei vain palkintoa saatu. Viimeiselle minuutille sitten päästiin vihdoin kahden miehen ylivoimalle ja tulihan se tyhjä takatolppa sieltä Kivilahdelle, tilanne 4-6. Sen verran kello kerkesi kuitenkin kulkea, että tasaviisikoin pelattiin viimeinen puoliminuuttinen.

Bonuksena saatiin vielä jatkoaikakin. Tätäkin on hyvä harjoitella, eli kolmella pelaajallahan se tätänykyä menee. On muuten jäällä tilaa. Vähän seisoskellen sitten katseltiin kun kaveri voitti tämän reilun minuutin mittaisen kokeilun.

Seuraavan kerran pelataankin jo sitten Mestistä. Silloin ei enää voi olla parkit päällä, piimää pohkeissa eikä mitään muutakaan kuin täysi rähinä päällä. Päivähän on siis ensi viikon keskiviikko16.9, kun vieraita tulee Rovaniemeltä. Tulkaahan sarja-avauksen myötä paikalle ja laittakaa punaista päälle. Niin ja silloin saa pitää meteliä, tänään se oli vielä ilmeisesti kielletty.

9.9.2015/ K