Uutiset

Denis Godla ja Kristaps Bazevics Hermekseen

U20 MVP ja paras maalivahti Hermekseen – Denis Godla saapuu Kokkolaan

Kokkolan Hermes vahvistuu neljällä uudella pelaajalla, joista kaksi tulee loppukauden sopimuksilla ja kaksi Vaasan Sportista toistaiseksi olevilla lainasopimuksilla. 

Viime vuodenvaihteessa jääkiekon MM-kilpailuissa urheilukansaa ihastuttanut Slovakialainen Denis Godla saapuu Kokkolaan loppukauden kestävällä sopimuksella. Godla valittiin U20 MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) sekä parhaaksi maalivahdiksi ja maalivahti sai paikan myös tähdistökuusikossa, jossa muut nimet olivat puolustajat Gustav Forsling (SWE) ja Josh Morrisey (CAN) sekä hyökkääjät Max Domi (CAN), Sam Reinhart (CAN) ja Connor McDavid (CAN). Denis Godla johdatti Slovakian turnauksessa sensaatiomaisesti pronssille. Godla pelasi turnauksessa 7 ottelua torjuntaprosentilla 92.6%. Viime kaudella maalivahti edusti seurajoukkuetasolla KHL- seura Slovan Bratislavaa.

-Lähtöajatus oli jo huhtikuussa se että haluamme vahvan maalivahtikaksikon Kokkolaan, koska pelaamme kuitenkin vaativassa sarjassa vähintään 50 ottelua. Nyt Denis Godlan tulon myötä kaksikkomme on kilpailukykyinen.

-Mestis on laadukas jääkiekkosarja ja se tiedetään myös muualla maailmassa. Denis Godla tulee Kokkolaan harjoittelemaan ja kehittymään maalivahtina, urheilujohtaja Pasi Tuukkanen kertoo.

Latvialainen puolustaja Kristaps Bazevics saapuu Kokkolaan vahvistamaan Hermeksen puolustusosastoa. 185cm/90kg raamit omaava puolustaja pelasi viime kauden Porin Ässien A- Nuorissa 47 ottelua tehoin 9+17=26. 

-Bazevics tuo laajuutta ja vaihtoehtoja kokoonpanoomme. Viime kauden teholukema +37 A- Nuorten liigasta kertoo että Bazevics oli pelin ytimessä kun katsotaan puolustajan toimenkuvaa

Yhteistyöseura Vaasan Sportista Kokkolaan tulee toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla keskushyökkääjät Tommi Tikka ja Aleksi Rekonen. Tikka pukee Hermes paidan ensimmäisen kerran ylleen SaPKo vierasottelussa. Rekonen pelasi Hermeksen riveissä jo kotipelissä JYP- akatemiaa vastaan. Lisäksi Maalivahti Timo Niemi vahvistaa Hermeksen maalivahtiosastoa perjantain SaPKo ottelussa.