Uutiset

Hermes – Sport ennakko

Keskiviikkoiltana Kokkolan jäähallissa suunnataan katseet tulevaisuuteen, mutta samalla muistellaan menneitä aikoja kun nykyiset yhteistyökumppanit ja entiset kilpakumppanit kohtaavat harjoitusottelun merkeissä. Klassikko Hermes – Sport pelataan keskiviikkona kello 18.30.

Joukkueet kohtasivat viimeksi Mestis- runkosarjassa kaudella 2005 – 2006 ja nuo kohtaamiset meni Sportille otteluvoitoin 5-1. Hermes pystyi tuolla kaudella voittamaan Sportin vain kerran, nimittäin 17.2.2006 Hermes haki pisteet Kuparisaaresta numeroin 1-2 JA. Viimeisin kohtaaminen on kuitenkin mennyt Sportille, sillä Hermes kaatui 9.3.2006 Vaasassa numeroin 7-4. Viimeisin Kokkolassa pelattu ottelu päättyi myös Vaasalaisjuhliin numeroin 1-4. Kauden 2005 – 2006 jälkeen Hermes tippui suomisarjaan ja Sport saavutti Mestiksen hopeatilan.

Suntissa on virrannut paljon vettä noiden päivien jälkeen ja nyt Hermes on palannut Mestikseen kun taas Sport on noussut pykälää korkeammalle pelaten tänä päivänä jääkiekon korkeimmalla sarjatasolla, liigassa. Sport voitti Mestiksen mestaruuden kolme kertaa (2009, 2011 ja 2012), jonka jälkeen kaudeksi 2014-2015 nousi liigaan. Viime kausi oli Tomek Valtosen valmentamalta joukkueelta lupauksia herättävä, vaikka liigassa Sport oli lopulta viimeinen. Joukkuetta on viime kauden jälkeen rakennettu paremmaksi ja nyt Vaasassa tuskin tyydytään samaan. Joonas Komulainen, Artur Gavrus, Tuomas Vänttinen, Jake Newton, Aleksi Laakso ja Niko Peltola ovat hyviä vahvistuksia viime kauden joukkueeseen. Ainoana menetyksenä voidaan pitää maalivahti Hannu Toivosen siirtymistä Ilvekseen, mutta Mika Järvinen ja Hermeksessäkin juniorina ja viime kaudella pelannut Timo Niemi täyttävät Toivosen jättämän aukon.

Antti Karhulan valmentama kotijoukkue Hermes lähtee tietenkin illan otteluun pirteänä haastajana. Mestikseen palannut Hermes aloitti jääharjoittelun maanantina ja jäällä olikin kaikki sopimuspelaajat hyökkääjä Jesse Juntheikkiä lukuunottamatta. Joukkue on uudistunut paljon, mutta löytyy ryhmästä myös jatkajia viime kaudelta. Yhteistyösopimuksen myötä alustavat kokoonpanot kertovat, että Sport- pelaajat puolustaja Jesse Väkelä sekä hyökkääjä Jesse Rantamäki  pelaavat keskiviikon ottelussa Hermeksen paidassa.

Alustavat kokoonpanot keskiviikon otteluun:

Kotijoukkue Hermes:

Ville Rajala – Teemu Huttu – Jesse Rantamäki
Miika Franssila – Edmunds Augstkalns
Edgars Cgojevs – Jussi Nättinen – Janne Kivilahti
Niko Korhonen – Nico Lehto
Niklas Applegren – Miikael Arkimo – Antti Paavilainen
Jere Rantala – Jesse Väkelä
Matti Kivisilta – Tuomas Koskinen – Antti Hellsten
13 hyökkääjä Niko Kivinen
Richard Ullberg (AM)
Joonas Kuusela

Sport:

Tuomas Vänttinen – Jarkko Immonen – Henrik Koivisto
Niko Peltola – Jake Newton
Artur Gavrus – Joonas Komulainen – Charles Bertrand
Aleksi Laakso – Mikko Pukka
Erik Riska – Aleksi Rekonen – Felix Westermarck
Oskari Manninen – Mike Brennan
Teemu Tallberg – Tommi Tikka – Otto Karvinen
Ari Gröndahl
Timo Niemi (AM)
Mika Järvinen