Uutiset

Hermes ja JHT yhteistyöhön

Mestikseen valmistautuva Kokkolan Hermes ja Suomi-sarjassa pelaava JHT ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, mikä tässä vaiheessa koskettaa urheilusektoria. Sopimus on yksivuotinen ja se sisältää mm. pelaajaliikennesopimuksen.

Sopimuksen kestoksi on alkuvaiheessa sovittu yksi vuosi, mutta mahdollisuus on olemassa pidemmällekin yhteistyölle. Edustusjoukkueiden lisäksi sopimuksen piiriin kuuluvat myös molempien seurojen A- Nuoret. Tavoitteena on kehittää edelleen ”Pohjanmaan pelaajapolkua”, johon Mestis- ja Suomi-sarjajoukkueet alueellamme niin A- kuin edustustasolla tuovat ison mahdollisuuden tavoitteelliselle urheilijalle ja jääkiekkoilijalle. 

– Pohjanmaan pelaajapolku on erittäin tärkeä juttu, ajatellen jatkuvuutta ja tervettä kilpailukykyä. Nyt meiltä löytyy yhteistyöseurojen kautta täydellinen pelaajapolku, Kokkolan Hermeksen urheilujohtaja Pasi Tuukkanen kertoo.

– A- Nuorten Mestiksestä hyppy suoraan miesten Mestiksen mukaan ei vältämättä onnistu, mutta nyt yhteistyön kautta on mahdollisuus pelata ensin Suomi-sarjassa. Lisäksi Kalajoen seudun nuorilla pelaajilla on nyt mahdollisuus pelata Nuorten Mestistä Hermeksessä, Tuukkanen jatkaa

Edustusjoukkueiden välille on solmittu myös pelaajaliikennesopimus, mikä helpottaa ja mahdollistaa pelaajaliikenteen Mestiksen ja Suomi-sarjan välillä. Hermeksellä on mahdollisuus peluuttaa edustusjoukkueen sopimuspelaajia JHT:n riveissä ja vastaavasti JHT:n pelaajilla on mahdollisuus päästä pelaamaan Mestistä Hermeksen paidassa.

Yhteistyösopimus käsittää myös harjoitusottelun, mikä pelataan Kalajoella 19.8. JHT:n Suomi-sarjajoukkue kohtaa ottelussa Kokkolan Hermeksen Mestis-joukkueen.

Lisäksi Kokkolan Hermes on purkanut kaksi pelaajasopimusta. Koeajalla ollut Latvialainen Edgars Cgojevs ei pelaa Kokkolassa tulevalla kaudella. Lisäksi kahden vuoden sopimuksen viime kaudella kirjoittanut Otto Mild ja Hermes ovat purkaneet sopimuksen.

– Cgojevs ja Augstkalns ovat koeajalla Kokkolassa ja katsoimme valmennuksen kanssa jo tässä vaiheessa, että Cgojevsin tilannenopeus ja kovuus eivät riitä Mestiksen vaatimuksiin. Augstkalns esiintyi JYP Akatemia ottelussa lupaavasti ja hänen koeaikansa jatkuu kuun loppuun

– Mildin kanssa tehtiin viime vuonna kaksivuotinen sopimus ja suunnitelma, mutta asiat eivät menneet suunnitelman mukaan ja jouduttiin tilanteeseen että sopimus oli purettava, Tuukkanen päättää