Uutiset

Hermes ja JHT yhteistyöhön

Mestikseen valmistautuva Kokkolan Hermes ja Suomisarjassa pelaava JHT ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, joka tässä vaiheessa koskettaa urheilusektoria. Sopimus on yksivuotinen ja se sisältää mm. pelaajaliikennesopimuksen.

Sopimuksen kestoksi on alkuvaiheessa sovittu yksi vuosi, mutta mahdollisuus on olemassa pidemmällekin yhteistyölle. Edustusjoukkueiden lisäksi sopimuksen piiriin kuuluvat myös molempien seurojen A- Nuoret. Tavoitteena on kehittää edelleen ”Pohjanmaan pelaajapolkua”, johon Mestis- ja Suomisarja joukkueet alueellamme niin A- kuin edustustasolla tuovat ison mahdollisuuden tavoitteelliselle urheilijalle ja jääkiekkoilijalle.

– Pohjanmaan pelaajapolku on erittäin tärkeä juttu, ajatellen jatkuvuutta ja tervettä kilpailukykyä. Nyt meiltä löytyy yhteistyöseurojen kautta täydellinen pelaajapolku, Kokkolan Hermeksen urheilujohtaja Pasi Tuukkanen kertoo.

– A- Nuorten mestiksestä hyppy suoraan miesten mestiksen mukaan ei vältämättä onnistu, mutta nyt yhteistyön kautta on mahollisuus pelata ensin suomisarjassa. Lisäksi Kalajoen seudun nuorilla pelaajilla on nyt mahdollisuus pelata Nuorten Mestistä Hermeksessä, Tuukkanen jatkaa.

Edustusjoukkueiden välille on solmittu myös pelaajaliikennesopimus, joka helpottaa ja  mahdollistaa pelaajaliikenteen Mestiksen ja Suomisarjan välille. Hermeksellä on mahdollisuus peluuttaa edustusjoukkueen sopimuspelaajia JHT:n riveissä ja vastaavasti JHT:n pelaajilla on mahdollisuus päästä pelaamaan Mestistä Hermeksen paidassa.

Yhteistyösopimus käsittää myös harjoitusottelun, joka pelataan Kalajoella 19.8. JHT:n suomisarjajoukkue kohtaa ottelussa Kokkolan Hermeksen Mestis joukkueen.

Lisäksi Kokkolan Hermes on purkanut kaksi pelaajasopimusta. Koeajalla ollut Latvialainen Edgars Cgojevs ei pelaa Kokkolassa tulevalla kaudella. Lisäksi kahden vuoden sopimuksen viime kaudella kirjoittanut Otto Mild ovat purkaneet sopimuksen.

– Cgojevs ja Augstkalns ovat koeajalla Kokkolassa ja katsoimme valmennuksen kanssa jo tässä vaiheessa, että Cgojevsin tilannenopeus ja kovuus eivät riitä Mestiksen vaatimuksiin. Augstkalns esiintyi JYP- akatemia ottelussa lupaavasti ja hänen koeaika jatkuu kuun loppuun.

-Mildin kanssa tehtiin viime vuonna kaksivuotinen sopimus ja suunnitelma, mutta asiat eivät menneet suunnitelman mukaan ja jouduttiin tilanteeseen että sopimus oli purettava, Tuukkanen päättää.