Uutiset

Märt Eerme Hermeksen valmennusryhmään

Kokkolan Hermes vahvistaa valmennusryhmää Virolaisella Märt Eermellä. 28- vuotias valmentaja siirtyy Hermekseen Viron maajoukkueen sekä Unkarin mestari MOL- liigan MISKOLCI JEGESMEDVE valmennusryhmästä.

Märt Eerme on nuoresta valmentajan iästään huolimatta ollut monessa valmennusryhmässä mukana. Viron maajoukkueen valmentajat ovat viime vuosina koostuneet Suomalaisista ammattilaisista ja Märt on ollut osa näitä ryhmiä jo monta vuotta. Viime kaudella Jussi Tupamäki, Antti Karhula ja Märt Eerme olivat maajoukkueen valmennusryhmä ja edellisiltä vuosilta Märt on hankkinut kokemusta mm. Sakari Pietilän, Harri Rindellin ja Saku Martikaisen kanssa työskentelystä.

Märt Eerme ottaa vastuulleen valmennusryhmässä toimimisen lisäksi videovalmentajan vastuun sekä vastuuvalmentajan paikan Keski- Pohjanmaan urheiluakatemian jääkiekkolinjan valmennuksesta ja kehityksestä.
 
-Hienoa tulla Kokkolaan ja Hermekseen. Olen lukenut, että Kokkola on kiva merenrantakaupunki ja Hermes eteenpäinpyrkivä organisaatio. Lisäksi olen kuullut, että Hermeksellä on loistava ja äänekäs kannattajakunta ja hyvä jäähalli.

-Odotan että edustusjoukkueen sekä akatemian pelaajat tulevat paremmiksi pelaajiksi työn kautta. Jäällä ja jään ulkopuolella tehtävä työ on yhtä tärkeätä, ja kun näissä asioissa onnistutaan, pelaajat kehittyvät. Uskon että olen hyvä kommunikoimaan ja haluan kehittää itseäni koko ajan. Pelaajien fysiikka on minua kiinnostava asia. Avoimin mielin Kokkolaan töihin, Märt Eerme kertoo.

-Märt Eerme on hyvä lisä ”Upin ” ja Jens Friisin valmennusryhmään. Tietenkin päävalmentajalla oli paras tieto Eermen osaamisesta, mutta kyllä viestit muualtakin kertovat vain hyvää hänen osaamisesta.

-Saadaan Antti Karhulan johtamaan valmennusryhmään osaamista videovalmentamisesta ja sitä kautta saadaan seuraan yksi ammattilainen lisää. Akatemia valmennus on iso osa sopimusta ja Karhula onkin lupautunut mentoriksi aamujäätoimintaan. Eli sitä kautta saadaan suora tieto tulevaisuudessa ammattilaisuus tavoitteenaan harjoitteleville pelureille siitä, mitä tulisi tehdä että unelmat toteutuvat.

-Kokonaisuutena iso tavoite on nostaa jääkiekon puolella akatemian arvostusta ja vaatimustasoa. Keskipohjanmaan urheiluakatemia on loistava mahdollisuus sekä seuralle että urheilijalle ja meidän tehtävä on varmistaa että pelaajat saavat korkealaatuista valmennusta arkiaamuisin, Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen kertoo.

Hermes on purkanut kaksi pelaajasopimusta yhteisymmärryksessä pelaajien kanssa. Maalivahti Tuomas Saarela ei kerennyt pelata peliäkään Kokkolassa ja hyökkääjä Mikko Tauriaisen sopimus purettiin kesken kaksivuotisen sopimuksen. Tauriainen pelasi viime vuonna Hermeksessä 32 ottelua, sekä 4 ottelua A- Nuorissa.

-Tuomas Saarela sai paikan Kuopion palo-opistosta ja päätti ottaa paikan vastaan. Emme halua olla esteenä jos pelaaja haluaa kouluttaa itseään. Mikko Tauriaisen kohdalla katsottiin että rooli on jäämässä turhan pieneksi ja yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa päätettiin purkaa voimassa ollut sopimus.

-Saarelan tilalle haetaan maalivahtia, mutta muuten edetään suunnitelman mukaan. Kaksi hyökkääjää sekä puolustaja ja maalivahti on vielä työn alla, Tuukkanen päättää

Hermes kiittää Mikko Tauriaista ja Tuomas Saarelaa ajasta Hermeksessä ja toivottaa onnea uusiin haasteisiin!