Uutiset

Juntheikki ja Nättinen Hermekseen

Kokkolan Hermes vahvistaa joukkuetta kahdella Mestis- mestaruuden voittaneella pelaajalla. Hyökkääjät Jesse Juntheikki ja Jussi Nättinen pelaavat tulevan kauden Kokkolassa. Myös Kokkolaan opiskelujen perässä muuttava Severi Kuntsi aloittaa maanantaina joukkueen mukana kuukauden mittaisella try- out sopimuksella.

Hermeksen mestis- ryhmä vahvistuu juuri jääharjoittelukauden kynnyksellä kahdella kokeneella mestis- pelurilla. 27- vuotias Jesse Juntheikki on pelannut urallaan pudotuspelit mukaan lukien  136 ottelua Mestiksessä ja tehnyt niissä pisteitä 26+54=80. Viime kausi oli rikkonainen, sillä Kiekko- Vantaassa keskus- ja laitahyökkääjänä viihtyvä pelaaja pelasi vain 7 ottelua 0+3 tehoin, mutta on nyt täydessä kunnossa ja valmis pelaamaan täyden mestis- kauden. Juntheikki voitti 2012-2013 kaudella mestaruuden Mikkelin Jukurien paidassa.

Keskushyökkääjä Jussi Nättinen siirtyy Hermekseen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Kaudesta 2011-2012 asti KooKoo:ta edustanut 28- vuotias peluri haki viime vuonna kokemuksia Kazakhstanin liigasta sekä Ranskasta. Nättinen on pelannut urallaan mestiksen runkosarjassa 229 ottelua  tehoin 42+35=77 sekä pudotuspelejä 43 ottelua 2+9=11. Nättisen palkintokaapista löytyy mitalit jokaiselta KooKoo vuodelta, joista kirkkaimpana toissa vuonna voitettu mestaruus.

Päävalmentaja Antti Karhulan miehistöön liittyy myös kuukauden koeajalla JYP- Akatemiasta siirtyvä Severi Kuntsi. Keskushyökkääjänä ja puolustajana viihtyvä Kuntsi hakee paikkaa Hermeksestä koulupaikan varmistuttua Kokkolaan. Päävalmentaja on tyytyväinen uusiin hankintoihin.

-Juntheikki on kiekollisesti taitava ja juonikas pelaaja. Odotamme häneltä vahvaa panosta hyökkäyspeliin ja ylivoimalle. Nättinen on kokenut mestis- peluri joka on käyttökelpoinen monessa roolissa. Hyvänä aloittajana ”Jore” on arvokas lisä erikoistilanteissa, Karhula kuvailee pelaajiaan.

-Muutenkin tärkeitä hankintoja joukkueelle ja molemmat pelaajat ovat valmiita kantamaan isoa vastuuta. Molemmat ovat Mestis- mestareita ja tuovatkin sitä kautta myös johtajuutta ja esimerkkiä kentälle ja kentän ulkopuolelle, Karhula päättää.

Hermeksellä on nyt julkaistujen sopimusten myötä 23 pelaajasopimusta. Joukkue aloittaa jääharjoitukset Kokkolassa maanantaina ja keskiviikkona pelataan harjoitusottelu Hermes – Sport. Jussi Nättinen ja Severi Kuntsi liittyvät joukkueen vahvuuteen heti maanantaina ja Jesse Juntheikki ensi viikonloppuna.

-Välittömästi joukkueeseen haetaan vielä yhtä puolustajaa sekä maalivahtia. Muutenkin elokuun ajan seurataan aktiivisesti markkinoita ja ollaan valmiita reagoimaan, mikäli on tarvetta tai sopiva mahdollisuus tulee, Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen kertoo.