Uutiset

Hermes ja Sport yhteistyöhön

Mestikseen valmistautuva Kokkolan Hermes ja Liigassa toisen kautensa aloittava Vaasan Sport ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, joka tässä vaiheessa koskettaa urheilusektoria. Sopimus on yksivuotinen ja se sisältää mm. pelaajaliikennesopimuksen.

Sopimus on historiallinen entisille kilpakumppaneille, sillä vielä 90- luvun lopussa ja 2000- luvun alussa seurat ja kannattajat kokivat monta kovaa vääntöä varsinkin jään pinnalla, niin divarissa kuin Mestiksessäkin. Nyt Hermes uutena Mestis-seurana ja Sport Liiga-seurana näkivät mahdollisuuden yhteistyölle joka sisältää paljon muutakin kuin pelkän pelaajaliikennesopimuksen.

– Tämä on loistava tilanne ja tilaisuus! Ensimmäistä kertaa olemme Pohjanmaalla siinä tilanteessa että pelaajapolku on täydellinen. Tämä avaa meille loistavia mahdollisuuksia kehittää alueen kiekkoilua entistä paremmaksi.Tulemme peluuttamaan, kasvattamaan ja kehittämään pelaajia yhteistyössä Hermeksen kanssa niin että mahdollisimman moni pelaaja läpäisisi seulan ja nousisi Liigatason ja jopa kansainvälisen tason pelaajaksi, kertoo Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Sopimuksen kestoksi on alkuvaiheessa sovittu yksi vuosi, mutta mahdollisuus on olemassa pidemmällekin yhteistyölle. Edustusjoukkueiden lisäksi sopimuksen piiriin kuuluvat myös molempien seurojen A- Nuoret. Hermeksen A- Nuoret pelaavat tulevalla kaudella Mestiksessä ja Sportin A- nuoret puolestaan Liigaa. Tavoitteena on kehittää edelleen ”Pohjanmaan pelaajapolkua”, johon Mestis- ja Liigajoukkueet alueellamme niin A- kuin edustustasolla tuovat ison mahdollisuuden tavoitteelliselle urheilijalle ja jääkiekkoilijalle.

– Pohjanmaan pelaajapolku on erittäin tärkeä juttu, ajatellen jatkuvuutta ja tervettä kilpailukykyä molemmille seuroille. Pohjanmaalla on potentiaalia kasvattaa Mestis- ja Liigatason pelaajia, kunhan vain saadaan pelaajat harjoittelemaan ja kasvamaan riittävän ajoissa tavoitteelliseen ja haastavaan ympäristöön, Kokkolan Hermeksen urheilujohtaja Pasi Tuukkanen kertoo.

– A-Nuoret Kokkolassa Mestiksessä, A:n Liiga Vaasassa, edustusjoukkue Mestiksessä Kokkolassa sekä edustusjoukkue Vaasassa Liigassa. Kaikki tämä 120 kilometrin sisällä tuo huikean mahdollisuuden kehittää pelaajia ja toimintaa, Tuukkanen jatkaa

Edustusjoukkueiden välille on solmittu myös pelaajaliikennesopimus, joka helpottaa ja mahdollistaa pelaajaliikenteen Mestiksen ja Liigan välille.

– Hermeksen ja Sportin ajatus pelaajaliikenteestä seurojen välillä on täysin yhteneväinen. Mitään sirkusta tai rallia emme halua rakentaa joukkueesta toiseen, vaan elokuun harjoitusotteluiden jälkeen katsotaan onko Sportilla sellaisia pelaajia, jotka lähtökohtaisesti tulisivat koko kauden ajaksi Kokkolaan harjoittelemaan ja pelaamaan. Kuitenkin nämä pelaajat ovat saapuneet Vaasaan liigaunelman perässä ja sitä liekkiä me emme halua sammuttaa, vaan auttaa pelaajaa. Lähtökohtaisesti mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, tullaan Kokkolassa näkemään talven aikana Liigasopimuksen omaavia pelaajia, kertoo Tuukkanen.

– Tottakai sopimus antaa mahdollisuuden myös toiseen suuntaan ja molempien seurojen urheilujohdot ja varsinkin Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsän johdolla seuraa varmasti tarkasti myös Mestis-Hermeksen otteita, Tuukkanen toteaa.

– Meillä on mahdollisuus peluuttaa hyvätasoisissa Mestis peleissä sellaisia pelaajia, jotka ovat jäämässä pieneen rooliin Liigajoukkueessa. Sitä kautta he saavat pelata hyvässä roolissa kovatasoisia pelejä ja valmistautua rauhassa ottamaan seuraavia askeleita urallaan. Meillä on mahdollisuus peluuttaa myös kuntoutettavia pelaajia Hermeksessä. Tulemme seuraamaan paljon Hermeksen pelejä ja pelaajia ja tulemme nostamaan tarvittaessa myös sieltä pelaajia Liigapeleihin mikäli joku osoittaa sinne kuuluvansa. Ajatus meillä on että tämä olisi alku pitkälle yhteistyölle, jota kehitettäisiin matkan varrella koko ajan, päättää Jämsä.

– Sopimus antaa mahdollisuuden Hermekselle toimia myös muiden Liigajoukkueiden kanssa, eli on mahdollista, että jostakin muualtakin otetaan tavoitteellinen peluri harjoittelemaan ja hakemaan haasteita Kokkolaan, lisää Tuukkanen.

Sopimuksen piiriin kuuluu myös harjoitusottelu Kokkolassa, johon Sport saapuu Liigajoukkueellaan. Tämän vuoden ottelu pelataan keskiviikkona 5.8.

– 90-luvun klassikko palaa nyt tässä muodossa ja näyttämönä Kokkolan jäähalli. Ei voisi parempaa kauden avausta olla, kun saadaan Sport Liigajoukkueella kylään. Toivottavasti klassikko saa myös kannattajat molemmista seuroista liikkeelle avaamaan kiekkokausi Kokkolaan, Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen päättää.