Uutiset

3 pelaajasopimusta – Koskinen Hermekseen, Friis jatkaa maalivahtivalmentajana

Kokkolan Hermes jatkaa valmistautumista kohti Mestis kautta. Keskushyökkääjä Tuomas Koskinen siirtyy Rauman Lukon A- Nuorista Hermekseen. Lisäksi omat kasvatit Topi Malkamäki ja William Kangasniemi jatkavat seurassa. Kokenut maalivahtivalmentaja Jens Friis jatkaa tutussa valmennustiimissä.

Tuomas Koskinen on Tampereen kiekkokoulun kasvatti, joka siirtyi kaudella 2013-2014 Tapparasta Lukkoon. Ensimmäisen A:n vuotena Tampereella Koskinen oli A:n liigan parhaimpia maalintekijöitä osuttuaan 20 kertaa kauden aikana. Viime kaudella Koskinen otti isoja askeleita keskushyökkääjänä, sillä pelaaja sijoittui A:n liigan pistepörssissä sijalle 12. Koskinen teki 46 otteluun 16+36=52 pistettä.

Hermeksen kasvatti puolustaja Topi Malkamäki käytti 1+2 sopimuksessa olleen 2 vuoden option ja näin ollen Topi nähdään Hermes paidassa kaksi seuraavaa vuotta. Malkamäki pelasi viime kaudella 11 ottelua suomisarjassa ja 10 ottelua A:n suomisarjassa. Kevätkausi meni Armeijassa, mutta nyt puolustajalla on mahdollisuus keskittyä jääkiekkoon.

William Kangasniemi on myös Kokkolalaiskasvatti, jonka sopimuksessa oli optiovuosi ja sen pelaaja päätti käyttää. Laitahyökkääjän tontilla viihtyvä pelaaja pelasi viime vuonna 28 ottelua suomisarjassa tehoin 3+3=6. Lisäksi pelejä kertyi myös A- nuorten joukkueessa. Kangasniemi aloittaa heinäkuun alussa varusmiespalvelun ja pelipaikka on ainakin varusmiespalvelun ajan A- Nuorten mestisjoukkue.

Antti Karhulan johtaman valmennustiimin maalivahtivalmentajana jatkaa tuttu mies. Jens Friis sopi vuoden jatkosta Hermeksessä. Maalivahtivalmennuksen lisäksi Friis ottaa vastuulleen joukkueenjohtajan tehtävät.

-Kaikki nyt solmitut pelaajasopimukset ovat mahdollisuuksia ennen kaikkea nuorille pelaajille, mutta projektien onnistuessa myös seuralle. Tuomas Koskinen on mielenkiintoinen pelaaja, joka haluaa urallaan eteenpäin. Topi ja William ovat niitä Kokkolalaisia nuoria pelaajia joilla on mahdollisuus murtautua miesten Mestikseen tulevina vuosina. Nuoret pelaajat tarvitsevat laadukkaan arjen sekä määrätietoisen ja tavoitteellisen asenteen, Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen kertoo.