Uutiset

HERMES – Pyry 4-3 (2-0, 1-1, 1-2)

PLAYOFFS

HYVÄ ALKU

Tarkalleen oikeanaikainen pienimuotoinen takatalvi oli tuprutellut hivenen lunta, juuri ennen ensimmäisen Playoff kierroksen alkua. Oikeanaikainen siksi, että eihän tässä vielä olla niin pitkällä, jotta pitäisi auringonpaisteessa päästä hallille tallustelemaan. Hermes oli käynyt päättämässä runkosarjan hakemassa puhtaan voiton dyyneiltä. Harvinaista herkkua ja siksi sitä oltiin maiskuteltu monta päivää. Nyt oli kuitenkin ensimmäinen playoff ottelu käsillä ja pariksihan oli pelattu Pyry. Jokunen nimekäs peluri vastustajalta löytyy, eli tiedossa oli ettei aivan mitä sattuu esitystä voisi jäällä pistää pystyyn. Melkein terveellä rosterilla lämmittelyyn puettu kotijoukkue oli hyvällä huumorilla liikkeellä. Pieni huomio lämmittelystä, liekö kaverin molari aavistellut työteliästä iltaa vai miksi, mutta kiekkokasaa ei alkuun ammuttu ollenkaan. Ehkä vierasvahti ajatteli olevansa niin kovassa vireessä, että ei muuta kuin heti kunnon tilanteita. Erehtyi poloinen.

Kuusela maalille ja peli käyntiin. Joskushan pleijaripelit ovat aivan omanlaisiansa ja odotuksena oli normaalia tarkempi ja hiukan tunnusteleva alku. Mutta että näin tarkkaa, no osoitus siitä, että kumpikin halusi välttää aivan kardinaaleja heti aluksi. Tilanteita ei saatu kumpaankaan päähän moneen minuuttiin, mutta sitten alkoivat pikkuhiljaa olla paikat siihen malliin vetreinä, että alettiin pelaamaan. Taisi olla ensimmäinen tilanne jossa kiekko toimitettiin maalille asti, kun jo heilahti. Arkimon hienosta laitakulmataistosta kiekko Heiskaselle ja tilanne 1-0. Tehoja myös Halavalle. Kaverin molari ei oikein tainnut edes huomata, että kiekko kävi maalissa. Maali ei muuttanut tiukkaa pelaamista vaan oli kyllä ilo katsella kuinka meidän paketti piti vastustajan aseettomana kuin sateenkaarimarssin. Jokunen sinnepäin kiekko toki tuli, mutta ei mitään sellaista joiden parissa olisi mitään pulmaa. Ylivoimallakaan ei lähdetty rynnimään ja varottiinko jopa hiukan liikaa, koska ratkaisuja ei oikein saatu aikaiseksi, eikä oikein kunnon rulettiakaan. No ei pidä kritisoida, tarkkaa pelikuria on pystyttävä jatkossakin pitämään yllä. Kaverin ensimmäinen oikein laukaus taisi tulla jossain 7 minuutin kohdalla, mutta eipä meilläkään mitään maagista ollut. Sitten tulikin vierailijoille pienenpieni lapsus ja kiekko ajautui Kapteenin karvauksen seurauksena kohti pisteiden väliä. Sinne ajautui myös Halava, joka tinttasi kiekon verkon perukoille ilman epäselvyyksiä. Aika 11.20, tilanne 2-0. Sen verran tästä vierasvahdin pelituntumaa koeteltiin, että erän loppupuoliskolla tuntui liikehdinnästä päätellen, että jokainen koppi oli yllätys. Enempää maaleja ei erässä nähty, mutta varmaa oli se, että ellei ote lipsu, ei meillä olisi mitään hätää.

Toinen erä kuitenkin tuli ja alkuun meinasi heti alkaa vähän kylmätä. Kiekko meidän päätyyn ja Zambonin luukun seudulta pieni kenttämestarin erikoinen. Kuusela hoiti yllättävän tilanteen ihan coolisti, mutta tuntui että muu porukka jäi hiukan katselemaan rewindilla, että mitä oikein tapahtui. Ja sellainen kolmikko kaverilla oli sitten maalia värkkäämässä, että ei uinahduksia saisi omissa tulla. Kellossa vajaa minuutti ja tilanne 2-1. Mutta kuten ennekin, ei tästä nyt mitään pitkäaikaista paniikkia ruvettu kehittelemään. Vajaa minuutti ja peli olikin 3-1. Sippolan ja Sirenin avittamana tilanteeseen päässyt Hautamäki vei kaverin veskarin sivuun ja pisti kiekon verkkoon. Luulisi molarin ainakin nyt tietävän, että jos ei jalkojen alla enää yhtäkkiä olekaan sitä sinistä niin sijoittumisessa voi olla toivomisen varaa. Alle kaksi minuuttia pelattu ja jo kaksi maalia tehty. Mitä tästä vielä tulisikaan… Ei mitään. Tai no ei noin voi sanoa, mutta maaleja ei enää erässä nähty. Tunnetaso alkoi nousta ja otteet hiukan kovenivat, mutta mielestäni se kuuluu näihin peleihin. Taklauksia annettiin ja otettiin, pienet keskustelukerhot aloittivat toimintansa ja maalien edustoilla alettiin pitää kuria yllä. Koominen tilanne nähtiin, kun joku pakki yritti horjuttaa Rajalan tasapainoa maalillemenotilanteessa. Rauhallisesti toisella kädellä miehen kenttään heivannut hyökkääjä kävi rehdisti vielä kannustamassa sanallisesti maassa pätköttävää vastustajaa hyvästä yrityksestä. Ja täytyy muuten antaa kredittiä hermokontrollista, sillä muutamaan otteeseen laituria häirittiin sääntöjen rajamailla olevilla otteilla. Runkosarjassa olisi kenties voinut tulla muhennosta, mutta nyt pytty pysyi viileänä. Pelin edetessä kaveri sai paremmin otetta ja nimenomaan sai, sillä ne pelas aikalailla samalla tempolla kuin alussakin, mutta meidän ukot hiukan rupesivat katselemaan sivusta.

Kolmannessa erässä oli asetelmina oikeastaan vain terävä alku ja siitä pelin naulaaminen. Ensimmäinen merkintä kuitenkin saatiin jo vajaan puolen minuutin pelin jälkeen, kun jouduttiin alivoimalle. Nyt oli pakko taistella ja Hermeshän taisteli. Yhtäkkiä kaikki oli selvää tekemistä, eikä tainnut muuten yhtään purkukiekkoakaan päätyä kaverin lapaan omalla alueella. Melkein heti jäähyn jälkeen vei Siren kiekon alueelle ja heitti poikkisyötön tekopaikkaan jossa Kivinen löi kakkosneloset lukkoon ja tilanne jo 4-1. Jos työteliäästä yrittämisestä palkitaan näin harvakseltaan maalien muodossa, niin näkyy se ainakin aidoissa tuuletuksissa. Hetki tästä saatiin ehkä hiukan linjanvastainen kakkonen, josta selvittiin hiukan täpärämmin kuin edellisestä. No kuusi sekuntia täyttymisen jälkeen kaveri sai kavennuksen aikaiseksi. Ja kumma kyllä, kun näitä fraaseja miettii niin on se yhden maalin merkitys joskus varsin suuri, tulivatpa ne sitten tuurilla tai ei. Nimittäin tästä eteenpäin mentiin aivan purjeessa. Kello pysähtyi aikaan 48.54 kun tilanteeksi kirjattiin jo 4-3. Kuuselakin kävi välillä sanomassa vaihtopenkille, että nyt on tarpeeksi lämmin, voi ruveta taas pelaamaan, mutta ei auttanut. Loppuerän kaveri vei peliä, mutta ei onneksi edes aikalisällä ja lisämiehityksellä saanut tasoitusta aikaiseksi.

Ensimmäinen peli pelattu. Tasaistahan tästä tietysti odotettiin ja toivottiinkin, mutta kyllä meinasi taas etukammio alkaa värisemään. Kaiken riemun keskellä on nyt taas opeteltava muistamaan, että vielä ei voitettu mitään. Kurinalainen alku oli kuitenkin osoitus siitä, että tie ei tule nousemaan pystyyn. Toisaalta, alku pitää saada hiukan pitkäkestoisemmaksi, ettei otteluiden loppuun tarjota yllätysmahdollisuuksia.

Lauantaina Hermes matkustaa Nokialle ja tietysti Loyals painelee paikalle bussilla, eli saadaan ääntä siihenkin mökkiin. Niille joita ei maaseutumatkailu kiinnosta, on kotihallissa tarjolla A-junioreiden ottelu. Sielläkin muuten on tarjolla kahvia ja leivonnaisia. Sunnuntaina sitten Pyry saapuu Kokkolaan kolmatta ottelua varten, eli sitä ensimmäistä katkopeliä pelaamaan. Tänään oli paikalla melkein 800 urheilun ystävää, eiköhän tulla sunnuntaina vielä isommalla porukalla. Ai niin, sunnuntai on naisten päivä, eli nyt voi kerrankin tarjota paremmalle puoliskolle kulttuurielämyksen vailla vertaa, sillä teatterista ei saa lämmintä ruokaa, jäähallilta saa.

4.3.2015/ K