Uutiset

Viimeinen runkosarjanäytös pyhätössä – Vastassa KooVee

Siirtoajan loppupuolella joukkuettaan viidellä uudella pelaajalla vahvistanut Kokkolan Hermes pelaa viimeisen kotiottelun runkosarjassa huomenna Kokkolan jäähallissa. Ensimmäistä kertaa Hermes paidassa tällä kaudella nähdään Mika Halava, Simon Nässlin ja maalivahti Sami Koskela.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta ja viimeisiin peleihin riittääkin mukavasti panosta, sillä Hermes tarvitsee vieläpisteitä pitääkseen runkosarjassa sijan kolme loppuun asti. Takana hengittää huimaan kevät vireeseen yltynyt RoKi joka on viiden pisteen päässä, mutta on pelannut yhden ottelun punaisia vähemmän. Huomenna kohdataan KooVee ja viikon päästä lauantaina on luvassa runkosarjan päätös, joka päätetään Kalajoella paikallisotteluun JHT:ta vastaan.

Huomisen vastus KooVee kohdataan toisen kerran tällä kaudella. Edellinen kohtaaminen oli Tampereella lokakuun lopussa ja Hakametsä ykkösen valot oli Kokkolalaisille silloin liian kirkkaat ja KooVee vei pisteet tuosta ottelusta ansaitusti numeroin 8-4. Vierailija KooVee on sarjassa sijalla 11 ja omaa pudotuspeleihin vielä teoriassa mahdollisuuden, mutta se edellyttää joukkueelta ehdottomasti kaikkien kolmen jäljellä olevan ottelun voittamista. Ottelussa siis riittää panosta molemmille joukkueille. KooVeen pörssikärkinä Kokkolaan saapuvat hyökkääjät Mikko Sulonen 15+18=33, Tomi Iso- Mustajärvi 14+19=33 ja Atte Susi 9+15=24. Maalivahdeista päävastuuta on kantanut edelleenkin kokenut Juha Taponen joka on pelannut kunnioitettavan suomisarjauran KooVeen paidassa, sillä Taposella on menossa 12 kausi käytännössä joukkueensa ykkösmaalivahtina. Ainoastaan Mestis- kaudella 2006-2007 Harri Kohvakka pelasi enemmän otteluita kuin Taponen. KooVee oli muuten yksi niistä joukkueista joka pudotti Hermeksen Mestiksestä 2005-2006 kauden päätteeksi. Tamperelaisten visiitti mestikseen oli mallia ranskalainen, sillä jo seuraavalla kaudella Taponen ja kumppanit jauhoivat taas suomisarjaa.

Hermes lähtee otteluun vahvistuneena, mutta hiukan siipirikkoisena. Janne Kivilahti kärsii kymppitilin täyttymisen vuoksi pelikiellon huomisessa ottelussa ja Niklas Siren parantelee vielä vammaansa siksi että olisi kunnossa kun pudotuspelit alkavat. Jukka Ollilla on sama tilanne, eli muutama pelaaja kokoonpanosta puuttuu. Pääosin joukkue on kunnossa ja harjoituksen seuranneena voi todeta että mielenkiinnolla odotetaan tulevaa ja huomista. Hermeksellä on neljä vahvaa ketjua ja kuusi hyvää puolustajaa sekä kaksi erittäin hyvää maalivahtia.

Seuraa heitä!

Mika Halava, Hermes

Superhankinta suomisarjaan. Halava pelasi alkukauden suomisarjaa Red Ducksissa ja oli koko kauden joukkueensa paras pistemies. Pelannut urallaan monta kautta mestistä Vaasan Sportissa ja kokeili Kärpissä toissa kaudella myös liigavauhtia. Mestismestaruuden voittanut rightin laituri tuo joukkueeseen ratkaisuvoimaa sekä kokemusta kevään peleihin.

Atte Susi, KooVee

Pienikokoinen liukasliikkeinen taskuraketti. Koko ei haittaa jos saa jalat liikkeelle ja kiekkokin pysyy mukana. Viime kaudella mm. Ekue Tometyn seurakaverina Ranskassa ja joukkueensa parhaita pistemiehiä myös tuolloin. Ja kyllä, on Tapparassa kuusi kertaa suomen mestaruuden voittaneen Timo Suden poika.