Uutiset

Vieraita Satakunnasta

 Lauantaina Kokkolassa pelataan suomisarjan ottelu jossa kotijoukkue Hermes saa vastaansa HC Satakunnan. Ottelu on ensimmäinen keskinäinen tällä kaudella.

Viime kaudella runkosarja eteni otteluohjelman puolesta samalla aikataululla ja ensimmäinen kohtaaminen tapahtui myös uuden vuoden puolella Kokkolassa. 19.1.2014 pelattu runkosarjan ensimmäinen kohtaaminen päättyi Hermeksen 7-2 voittoon. Nyt varsinkin kotijoukkue on tuohon kohtaamiseen nähden muuttunut lähes kokonaan, mutta vastustajan riveissä luistelee monta samaa kasvoa kuin vuosi sittenkin.

HC Satakunta on sarjassa tällä hetkellä sijalla yhdeksän, tosin tasapistein Huntersin ja RoKin kanssa. Joukkue käy kovaa taistelua pudotuspelipaikasta ja Hermes- ottelut ovat sille erittäinkin tärkeitä, sillä 11 jäljellä olevasta ottelusta joukkue pelaa kaksi Hermestä vastaan. HC Satakuntaa valmentaa Kari Makkonen, jolle Kokkolan jäähalli ei ole outo paikka valmentajana sillä mies kävi 2010-2011 kaudella Kokkolassa kun valmensi JHT:ta.

HC Satakunnan pelaajista tutuin kaveri Kokkolalaisyleisölle on puolustuksesta löytyvä Riku Väkiparta. Väkiparta pelasi Hermeksessä menneellä kaudella alkukauden ennen siirtymistä ulkomaan sarjoihin. Lisäksi maalinsuulta löytyy Kokkolassa 2010-2011 kaudella kahdessa ottelussa Ässistä lainalla ollut Niklas Lehti. Lehti on ollut joukkueen selkeä ykkösmaalivahti tällä kaudella, sillä mies on pelannut jokaisen ottelun joukkueensa maalinsuulla torjuntaprosentilla 91.39%.

Hermes lähtee otteluun makea voitto allaan, sillä perjantai- illan kärkikamppailu FPS:aa vastaan päättyi kotijoukkueen hienoon 5-2 voittoon. Voiton takuumiehinä häärivät koko joukkue, sillä edelleenkin oli vaikea löytää 18 + 2 miehistöstä heikkoa lenkkiä. Maalivahti Joonas Kuusela teki debyytin pyhätössä ja paremminhan ei oikeastaan homma voinut lähteä liikkeelle kuin sarjakärki kaatui. Sarjan kärkeen Hermeksellä on vielä matkaa 8 pistettä ja selvää on se että jos hyöty halutaan FPS pelistä saada taulukkoon, on HC Satakunnan kaaduttava Kokkolassa tänään. Sarja on tänä vuonna ollut erittäin tasainen ja yhteenkään vapaailtaan ei kenelläkään ole varaa.

Seuraa Heitä!

Jere Rantala Hermes Viime kaudella Rauman Lukon A- Nuorissa isoa vastuuta kantanut puolustaja saapui Kokkolaan viimeisenä sopimuspuolustajista. Rantala on kiittänyt valmennusjohtoa vastuusta ja nostanut tasoaan isosti kauden edetessä. Muodostaa Tomi Sippolan kanssa erittäin laadukkaan puolustajaparin ja kun tämä pari on kentällä, harvemmin kiekkoa kaivetaan Hermes maalista. 24 otteluun 17 tehopistettä puolustajalle ei myöskään ole huono lukema.

– Janne Kivilahti Hermes Isoin odotuksin ja isoon rooliin Kokkolaan hankittu Kivilahti ei ole pettänyt. Viereltä on kaverit olleet loukkaantuneena, centteriä on haettu ja Miikael Arkimo pelannut laidassa ja sitä ja tätä. Kuitenkin tämä näppärä laituri on pistepörssin sijalla viisi (15+21=36). Eilen Kivilahti uitti kiekon neljä kertaa sarjajohtajan nuottaan sekä järkkäsi yhdessä ketjun kolmannen lenkin Niklas Sirenin kanssa mahdollisuuden Arkimolle samaan määrään. Tosin yhden maaleistaan ”Stenvik” teki kädellä ja sitä ei hyväksytty. Hattu sarjajohtajaa vastaan kertoo kaiken oleellisen Kivilahden kunnosta ja pelihuumorista tällä hetkellä.

– Ossi Pellinen HC Satakunta HC Satakunnan pelin moottori. Isokokoinen keskushyökkääjä on pelannut urallaan 205 ottelua liigaa ja 112 ottelua mestistä joissa 72 pistettä. Tällä kaudella on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi ja onkin yhdessä Samuli Virkkusen kanssa vastannut HC Satakunnan tuloksista hyökkäyspäästä. Kun HC Satakunta saa ylivoiman on se vaarallisimmillaan ja silloin Kari Makkonen ei arvuuttele penkin takana ketä sinne lähetetään. #11 ja #9 ovat siellä pomminvarmasti ja näiden herrojen kanssa tulee Kokkolalaisten olla hereillä tänä päivä.