Uutiset

Sarjakärki vierailulle – Torikka Hermekseen

Kokkolan jäähallissa on tänään kello 18.30 tarjolla urheilun ja jääkiekon ystäville suomisarjan kärkikamppailu, sillä sarjakolmonen illan isäntä Hermes saa vastaansa sarjakärki Forssan Palloseuran.

Kotijoukkue Hermes lähtee otteluun 11 pistettä sarjakärki FPS:n perästä ja sanomattakin on selvää, että jos runkosarjan voitosta Kokkolassa taistellaan, on Hermeksen voitettava ottelu varsinaisella peliajalla. Joukkueet ovat palanneet joulutauolta ja perjantain kamppailu on myös siksi merkittävä, että ottelu käynnistää suomisarjan kevätkauden ja jaossa on vielä pisteitä 12 kierrokselta. Syyskauden viidestä viimeisestä Hermes voitti varsinaisella peliajalla kolme ottelua, hävisi yhden VL – kilpailussa sekä kärsi yhden tappion varsinaisella peliajalla. FPS puolestaan voitti kaikki viisi otteluaan, tosin yhden niistä VL – kisan jälkeen.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran tällä kaudella ja tuo kohtaaminen päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen FPS:n voittoon Forssassa. Lokakuun puolivälissä pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 7 – 6 voittoon. Hermes johti ottelua vielä neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä 4 – 6, mutta ajassa 59:02 Juhani ”Tami” Tamminen iski palloseuran seitsemännen maalin eikä Hermes tästä enää noussut.

Joukkueissa on tapahtunut muutoksia edellisen kohtaamisen jälkeen ja varmaa on ainakin se että kotijoukkue Hermeksen maalia vartioi uusi mies, sillä joulutauon aikana Kokkolaan muuttanut Joonas Kuusela esiintyy ensimmäistä kertaa Hermes – paidassa uudelle kotiyleisölleen. Vierasjoukkueen maalisuulla on mahdollisuus nähdä myös tämän kauden Hermes – vahti, sillä Richard Ullberg siirtyi juuri Hermeksestä FPS:aan. Ullberg pelasi kaksi vierasottelua, eli hän tekee myös mahdollisesti debyytin Kokkolan jäähallissa. Maalivahdeilta löytyy liigakokemustakin yhteensä 73 ottelun verran. Hermeksen Joonas Kuusela on pelannut urallaan 44 liigaottelun lisäksi 105 ottelua Mestiksessä.

Kotijoukkueen kokoonpanosta on varmuudella sivussa puolustaja Jukka Olli sekä loppukauden kattavan sopimuksen tehnyt hyökkääjä Jaakko Heiskanen. Olli on sivussa loukkaantumisen vuoksi ja Heiskanen kärsii Jokipojat pelissä saamaansa pelikieltoa kolmen ottelun verran ja kakun ensimmäisen palan Heiskanen syö tänään.

Hermeksen kokoonpanosta löytyy tällä hetkellä vain kuusi puolustajaa ja Ollin poissaolon vuoksi puolustajia on vain viisi. Myöhään torstai – iltana Hermes sai apua puolustajavajeeseen TuTo Hockeylta kun seurasta saapuu puolustaja Ville Torikka viiden pelin sopimuksella Hermekseen. Ville Torikka on kookas 194cm/94kg leftin puolen puolustaja joka on tällä kaudella pelannut A – Nuorten mestiksessä 24 ottelua tehoin 6+13=19. Mikäli siirtoasiat on saatu kuntoon pelaa Torikka jo illan FPS kamppailussa.

Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula johtaa joukkonsa FPS kamppailun jälkeen heti lauantaina uuteen kotiotteluun, sillä HC Satakunta saapuu Kokkolaan. FPS:n päävalmentaja Santeri Immonen puolestaan vie joukkonsa Kokkolasta lauantaiksi Rovaniemelle ja sunnuntaina paluumatkalla FPS kohtaa JHT:n.

Seuraa Heitä!

 – Joonas Kuusela Hermes

Viime kaudella Vaasan Sportin ykkösvahdin vastuullista ruutua kantanut Joonas Kuusela pelaa ensimmäisen ottelun Hermeksen maalinsuulla. Ottelu on Kuuselalle myös ensimmäinen urallaan suomisarjassa, sillä maalivahti on aiemmin urallaan pelannut mm. Liigaa, mestistä, A – Nuorten SM- liigaa sekä nuorisomaajoukkueessa. Viime kaudella mies pelasi 2409 katselijan ja Red Armyn edessä voiton kotidebyytissään, miten käy tänä iltana Loyalsien ja Kokkolalaiskannattajien kanssa?

Ville Rajala Hermes

Hermeksen pörssikärki on keskittynyt Kokkolassa urheilemiseen ja jääkiekkoilijan elämään. Tuloksen ja tason voi tarkistaa suomisarjan pistepörssistä ja tänä iltana FPS kamppailussa. Yhdessä kapteeni Topi Anttilan kanssa muodostaa yhden suomisarjan parhaista ”duoista”. Rajalan pelin taso on aika myös vakio, eli hyökkääjä ei vastustajan harmiksi enää vapaailtoja ota.

Juhani Tamminen FPS

FPS:n ja koko suomisarjan pörssikärki tehoin 15+25=40, 23 otteluun kertoo kaiken oleellisen hyökkääjästä. Ville Rajalan tavoin isokokoinen hyökkääjä on vaarallinen pelaaja ja muodostaakin ehkä sarjan parhaan ”trion” ketjukavereidensa Antti Tenkasen sekä Sami Kaislehdon kanssa. Tenkanen on pörssikolmonen ja Kaislehto löytyy suomisarjan pistepörssin sijalta seitsemän. Mikäli Hermes haluaa illalla kolmen pisteen kanssa poistua kaukalosta, on ”Tami” ja kumppanit pidettävä pois mukavuusalueelta. Hermeksen puolesta Aurinkokuningas voi sen sijaan Turun hirvensalossa olla mukavuusalueellaa.