Uutiset

Paikallisvastus vieraaksi

Hermes palaa lauantaina kotikaukaloon ja saa vastaansa paikalliskierroksella Vaasan Red Ducksin. Hermes ja Red Ducks pelaavat tällä kaudella kuusi keskinäistä ottelua ja lauantain ottelu on peli numero viisi.

Kotijoukkue Hermes on aikaisempien otteluiden ja sarjatilanteen myötä ennakkosuosikki illan otteluun. Se ei tietenkään takaa eikä varmista vielä mitään jos työpaikalle ilmestytään, mutta oletetaan että työt hoituu itsestään tai että joku muu hoitaa ne. Hermes pelasi viime viikonloppuna kaksi vierasottelua etelässä, joissa vastassa oli Bewe ja Hunters. Pisteitä ei keskipohjanmaalle tullut

-Treeniviikko oli hyvä ja kaiken piti olla valmista viikonloppuun. Jostain syystä jätettiin paras latinki kotia ja ajateltiin että riittää kun ilmestytään paikalle. Hyvä opetus meille ettei tässä sarjassa sinnepäin tekeminen riitä, Päävalmentaja Antti Karhula muistelee viikonloppua

Hermes on kohdannut Red Ducksin viimeksi tammikuun puolivälissä Vaasassa, jossa se oli tiukkojen vaiheiden jälkeen parempi varsinaisella peliajalla 2-3 numeroin. Tuon ottelun ratkaisi kahdella pikamaalilla puolustaja Ekue Tomety kolmannen erän puolivälissä. Myös maalivahti Joonas Kuusela oli elementissään viime kauden kotihallissa, sillä 40 torjuntaa työllisti miestä mukavasti. Edellisetkin ottelut ovat menneet Kokkolalaisten komennossa sillä voitot ovat Hermekselle 3-1. Ainoan voittonsa Red Ducks haki juuri Kokkolasta, sillä marraskuun puolivälissä pelattu ottelu päättyi ankkojen 1-2 jatkoaikavoittoon. Otteluun Hermes lähtee sarjasijalta kolme ja Vaasalaiset puolestaan ovat tällä hetkellä peränpitäjinä. Hermes on kerännyt pelaamistaan otteluista pisteitä 1.83 keskiarvolla kun Vaasalaiset ovat jääneet 0.93 keskiarvoon

-Kausi on ollut tähän mennessä ihan ok. Joukkue tarvitsee ylä- ja alamäkiä kehittyäkseen ja niitä meilläkin on ollut. Tämän hetken sijoitus antaisi hyvät lähtökohdat keväälle ja siksi jokainen ottelu on erittäin tärkeä, Karhula painottaa

Red Ducks on suomisarjavuosina tarjonnut Kokkolassa värikkäitä otteluita katsojille ja sitä varmasti lauantainakin tarjotaan. Hermes on useasti kamppaillut ja pelannut paikallispelejä Vaasan joukkueita vastaan ja tämä perinne jatkuu edelleen vaikka kymmenen vuotta sitten vastustajana oli nyt liigassa pelaava Sport.

-Red Ducks on vaikeasta kaudestaan huolimatta esittänyt ainakin meitä vastaan taistelevaa ja suoraviivaista kiekkoa. Varmasti Kokkola – Vaasa asetelma tuo oman lisämausteensa peleihin. Meidän pitää pystyä puolustamaan tylysti omaa maalinedustaa, sillä kaveri tulee varmasti taas kovaa ja röyhkeästi maalille, ”Upi” ennakoi

Hermes operoi kapealla materiaalilla ja viikonlopulta etelästä tuli tuomisina vain kaksi loukkaantunutta pelaajaa, sillä hyökkääjä Niklas Siren ja puolustaja Ekue Tomety saivat sellaiset tällit, etteivät ole viikonloppuna pelikunnossa. A- Nuorista nostetaan korvaajat, mutta varsinkin puolustajakalusto A- Nuorissakin on erittäin kapea

-Pelaajatilanne on tällä hetkellä erittäin haastava. Pari avainpelaajaa on tällä hetkellä pois ja erittäin ohkaisella mennään. Joudutaan miettimään kokoonpanoja uudestaan ja se ei ole jatkuvuuden ja kehityksen kannalta hyvä asia

-Positiivinen asia on se että omat nuoret saavat näyttöpaikan, mutta A- Nuorissakaan reserviä ei tahdo olla, Karhula päättää

Seuraa heitä!

Topi Anttila, Hermes

-Joukkueen kapteeni tekee joka ilta molempiin suuntiin töitä pyyteettömästi ja on pelannut hyökkäys- suuntaankin parhaan kautensa pitkään aikaan. On ottanut joukkueessa ykköskeskushyökkääjän paikan ja on ollut Ville Rajalan kanssa tehokas parivaljakko. Kapeassa materiaalissa elintärkeää on Anttilan pelikunto ja huumori, mutta millä pelipaikalla näemme kapteenin lauantaina?

Mika Halava, Red Ducks

-Red Ducksin paras pistemies. 24 peliin 27 pistettä on hyvä, mutta ei ole pystynyt yksin kantaman Red Ducksia taistelemaan pudotuspelipaikasta. Red Ducks ilmoitti kesällä yksikantaan tavoittelevansa sarjan voittoa ja nousua Mestikseen. Halavan ”Sainaus” oli tavoitteiden mukainen, mutta tulos ei varmasti tyydytä Halavaa eikä Ducks johtoa?