Uutiset

Hermes kohtaa Rokin ja S- Kiekon

Viikonloppuna Hermes kohtaa kotijäällään lauantaina Rokin Rovaniemeltä ja sunnuntaina S- Kiekon Seinäjoelta. A- Nuoret puolestaan avaavat sarjansa kotijäällä lauantaina jolloin vastaan luistelee Leki.

Hermes kaatoi viime perjantaina 600 ihmisen edessä sarjakärki FPS:n. Lauantaina HC Satakunta ei sytyttänyt yleisöä eikä joukkuetta, sillä tuon ottelun Hermes hävisi voittolaukauskisan jälkeen. Keskiviikkona pelit jatkuivat vierasottelulla Vaasassa ja Hermes haki täydet kolme pistettä Red Ducksilta. Ottelun sankariksi nousi puolustaja Ekue Tomety, iskettyään kaksi kiekkoa kolmannessa erässä Red Ducksin maalivahti Viktor Wiikin taakse.

Hermes jatkaa viikonlopun otteluihin sarjasijalta kolme. FPS on 10 pisteen päässä ja sarjakakkonen Jokipojat 7 pisteen päässä, tosin ottelun enemmän pelanneena. Vastustajat Roki ja S- Kiekko puolestaan ovat sarjan tasaisessa keskikastissa, jossa jokainen piste on elintärkeä ajatellen play-offeihin pääsyä. Lauantain vastustaja Roki on pelannut 24 ottelua, joissa siniset ovat saalistaneet 35 pistettä. Sunnuntain vastus S- Kiekko puolestaan on pelannut 27 ottelua, joista eteläpohjalaiset ovat napanneet 39 pistettä taulukkoon.

Mikään ei ole Kokkolassakaan vielä varmaa, muuta kuin se että joukkue varmasti haluaa viikonloppuna kuitata edelliset kohtaamiset molempien joukkueiden kanssa. Edellinen Roki ottelu päättyi nimittäin Rovaniemellä kotijoukkueen 8-3 voittoon. S- Kiekko puolestaan on kohdattu kertaalleen Seinäjoella syyskuussa ja silloinkin kotijoukkue oli parempi runsasmaalisessa kamppailussa 8-5 numeroin.

Hermeksen kokoonpanosta puuttui keskiviikkona Vaasassa kapteeni Topi Anttila, pelikiellon viimeisen ottelun kuitannut Jaakko Heiskanen ja puolustaja Jukka Olli. Koko kolmikko on mahdollisuus nähdä punaisissa viikonloppuna ja varmasti kokoonpanoon nousee ainakin pelikiellosta vapautuva Heiskanen. Hermes- Nuorista debyytin miesten peleissä keskiviikkona teki 97- syntynyt Lauri Haimakainen. Haimakainen on pelannut tällä kaudella B- Nuorissa kaksi ottelua tehoin 2+0 sekä A- Nuorissa 25 ottelua tehoin 12+10. Hermeksen kokoonpanosta löytyi keskiviikkona seitsemän A- ikäistä pelaajaa sekä B- Ikäinen Haimakainen.

Viikonloppuna on mahdollisuus tukea kotikaupungin joukkueita, sillä A- Nuoret aloittavat lauantaina kello 13.30 ja Edustusjoukkue kello 17.00. Sunnuntain ottelu alkaa kello 16.00.

Seuraa Heitä!

Niko Korhonen – Suomisarjan puolustajien pistepörssin ykkönen tehoin 4+20=24. Hermeksen puolustuskaluston tukipilari on nostanut tasoaan alkukauden ja onkin yksittäisen pelaajan kautta ilmentymä koko joukkueen tekemiseen. Alkukauden hakeminen on muuttunut tasaiseksi hyväksi tasoksi, eikä Korhonen turhaan ole pörssin kärkinimi. Kuopiolaisen kiekkokoulun kasvatti nauttii pelaamisesta tällä hetkellä ja se näkyy putkelle asti.

Mikko Tauriainen – Hermes toimitus odottaa tältä lahjakkaalta pelaajalta samaa kuin listan ensimmäiseltä seurattavalta. Potentiaalia on vaikka mihin, mutta vielä ei ole nähty sitä parasta Tauriaista kuin ajoittain. Pelin hyvin näkevä hyökkääjä on pelannut niin laidassa kuin keskelläkin, mutta oikeaa lokeroa ei vielä ole löytynyt. A- Ikäinen Tauriainen voitti muutama vuosi sitten B- Nuorten SM- Sarjan pistepörssin ja jossakin kohtaa potentiaali tulee esiin myös miesten peleissä.

A- Nuoret – Joukkue aloitti suomisarjan viime viikonloppuna etelän vieraskiertueella. Vastassa oli Mestiksen alkusarjassa pelannut GrIFK sekä FPS. Tulevana viikonloppuna joukkue pelaa ensimmäisen suomisarja pelin Kokkolassa ja vastassa on Mestis- organisaation Leki. Sarjassa pelaa joukkueiden lisäksi myös KaKipo, Ässät- team, S- Kiekko ja KooVee. A- Nuorten joukkue on maakunnan joukkue joka on edennyt ensimmäisellä kaudellaan heti varsinaiseen suomisarjaan.