Uutiset

Hermeksellä kiirettä (Kokkola-lehti)

Tuplavoitot kotijäällä antaa odotuttaa itseään. Kolme kertaa Hermes on pelannut kotiluolassa perättäisinä päivinä. Täyttä pottia ei ole kertaakaan onnistuttu hyvistä otteista huolimatta lataamaan. Viikonlopun neljästä pisteestä huolimatta pieni pettymyksen maku jäi suupieliin.

Perjantaiehtoona Hermeksen vieraana taipui sarjakärki FPS. Voitto ei missään vaiheessa ollut uhattuna. Kun ottelu kääntyi toiselle puoliskolle Hermes johti hulppeat 4-0. Maalin suulla debytoinut Joonas Kuusela joutuikin antautumaan vasta 3. erän alkuminuuteilla. Lokakuussa kärsitty tappio Forssassa tuli näin kuitattua. 5-2 voitossa ei ollut huomauttamista.

Toinenkin uusi kasvo nähtiin Hermes-paidassa, kun pakkikalustoa viiden ottelun sopimuksella vahvisti TuTo-laina Ville Torikka. – Kaksikolta Kuusela ja Torikka asiallinen esitys, totesi Karhula.

Jälleen tuli todistettua, etteivät pelit ole veljiä keskenään. Perjantai-illan unelma-alku vaihtui vuorokautta myöhemmin nihkeään menoon. Vieraat Satakunnasta olivat toisessa erässä kolmen maalin karkumatkalla, ennenkuin Hermes heräsi laittamaan kiekkoa pömpeliin.

Varsinaisella peliajalla kotijoukkue ennätti jopa kuskin paikalle, mutta HC Satakunta onnistui Hermeksen suosiollisella avustuksella siirtämään ratkaisua ja jatkoajathan ovat koko kauden olleet Karhulan miehistölle myrkkyä – myös lauantaina.

Kertaakaan 7. yrityksestä, joista 6 kertaa voittolaukauskisaa, ei lisäpisteitä ole herunut. Kavokkain vastustajan maalivahdin kanssa on ollut toistakymmentä ukkoa, mutta 18. kerrasta vain kahdesti on kiekko kaivettu maalista.

Hermes jatkaa tukevasti taulukon 3. sijalla ja pudotuspelipaikka on käytännössä varma. Ottelutahti pysyy kiivaana. Yhdeksään päivään on ohjelmassa peräti viisi ottelua, joista kaksi takana. Keskiviikkona matkataan Vaasaan Red Ducksin vieraaksi. Viikonloppuna on vuorossa kauden viimeinen tuplaottelu kotijäällä. Lauantaina vieraaksi saapuu kahden suurnumeroisen tappion rasittama RoKi ja sunnuntaina nuorekas S-Kiekko. Rovaniemeläiset ja seinäjokiset janoavat 8. joukkoon ja pudotuspeleihin Hermeksen seuraksi.

– Yhdeksää pistettä lähetään kolmen pelin rupeamasta hakemaan, tottakai, mutta pisteitäkin tärkeämpi fokus on miten peli sujuu. Viikonloppuna peli oli hyvä. Täytyy vain saada aivopierut pois, Karhula lataa.

Viikonloppuna maalintekijöinä kunnostautuivat Janne Kivilahti kypärätempullaan, Jere Rantala 2, sekä Ville Rajala, Ekue Tomety, Matti Toskala, Niklas Siren ja Miikael Arkimo.