Uutiset

Hermes – JHT ennakko

Pohjanmaalaisille urheilun ystäville on tarjolla Kokkolan jäähallissa perjantai-iltana suomisarja jääkiekkoa sieltä terävimmästä kärjestä, sillä sarjakolmonen Hermes saa vastaansa sarjanelosen Kalajoen JHT:n.

Asetelmat kauden kolmanteen derbyyn ovat todella hienot, sillä ottelusta löytyy montakin pientä yksityiskohtaa, jotka tuovat sarjatilanteen lisäksi hienoja elementtejä illan tapahtumaan. JHT on kauden keskinäisissä niskan päällä, sillä joukkue on kaatanut Hermeksen molemmissa runkosarjan aikaisemmissa kohtaamisissa. Hermeksen ensimmäisessä kotipelissä oli JHT vastassa ja silloin Kalajokiset hakivat voiton pyhätöstä. Lokakuun lopussa pelattu ottelu Kalajoella venyi VL- kilpailuun saakka, jossa JHT:n Henri Mustonen oli ainut onnistuja ja pisteet ottelusta jaettiin 2-1 kotijoukkueelle. Hermes nousi kolmannen erän alun 4-1 tappioasemasta viidessä minuutissa tasoihin, mutta täyteen pistepottiin ei. Kolmanteen keskinäiseen lähdetään pisteiden ollessa 5-1 JHT:lle.

Kuntopuntarissa molemmat joukkueet ovat sarjan kärkiosastoa, sillä Hermes on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme ja kahdesta muusta ottelustaan ottanut yhden pisteen. JHT puolestaan on voittanut viidestä viimeisestään myös kolme, mutta kärsinyt kaksi suoraa tappiota. Viime kierroksella Hermes haki pisteet viikonlopun ainoassa ottelussa Imatralta numeroin 2-5. JHT puolestaan lähtee derbyyn tappio niskassaan, sillä Pyry oli Nokialla parempi 4-0.

Hermes esittelee kotiyleisölleen tälle kaudelle kolme uutta pelaajaa, sillä maalivahti Anrej Vasiljevic, puolustaja Nico Lehto sekä hyökkääjä Niko Visuri pelaavat ensimmäistä kertaa Hermes paidassa Kokkolassa. Vasiljevic ja Lehto ovat täysin uusia tuttavuuksia, A- ikäinen Niko Visuri puolestaan saa oman mahdollisuutensa ensimmäistä kertaa tälle kaudelle edustusjoukkueessa. HPK:n sopimuspelaaja Andrej Vasiljevic on perjantaina tolppien välissä ja Kroatialaisveska onkin ensimmäinen maalivahti Hermeksen pelipaidassa Adrianmeren rannalta. Puolustaja Nico Lehto pelasi jo viime viikonloppuna vierasottelussa Imatralla ja Perämeren rannalta Oulusta tuleva Lehto aloittikin pelit mallikkaasti, sillä joukkueen mukana tulleiden kolmen sarjapisteen mukana puolustaja merkkautti tililleen kolme syöttöpistettä. Liigassa kasvattajaseurassaan Kärpissä 43 ottelua pelannut puolustaja kantaa isoa vastuuta alakerrassa, sillä puolustajia perjantaille löytyy kokoonpanosta viisi kappaletta. Ekue Tomety kärsii vielä perjantain pelirangaistustaan, mutta on sen jälkeen edustuskelpoinen.

Kello 18.30 alkavaan otteluun odotetaan paljon urheilun ystäviä paikalle ja paljon on mahdollista, että tämän kauden yleisöennätys Kokkolassa rikotaan. Siihen tarvitaan yli 823 katsojaa ja onhan suomisarjassa tällä kaudella nähty jopa nelinumeroinenkin katsojamäärä!

Ottelusta voisimme nostaa montakin pelaajaa tai ilmiötä seurantaan, mutta tässä kohtaa seurantaan nostetaan me kaikki.

Seuraa heitä!

  • Pohjanmaalainen urheiluyleisö

  • Kokkolassa monesti muistellaan menneitä ja niitä hienoja aikoja 2-divisioonasta ja paikallispeleistä Junkkareita vastaan. Muistellaan myös aikoja 1- Divisioonassa, Mestiksessä ja Fazer-liigassa kun kärkikamppailuissa ja paikallispeleissä oli yleisöä ja tunnelmaa. Perjantaina pelataan Suomisarjaa ja vastassa on rakas paikallisvastustaja Kalajoelta. Joukkueet ovat tällä hetkellä suomen sarjoissa sijoilla 27 ja 28. Edellään vain liiga ja Mestis – joukkueet, sekä suomisarjan myös perinteikkäät FPS ja Jokipojat. Suomisarja on tänä päivänä erittäin laadukas sarja ja perjantai – iltana meillä on mahdollisuus yhdessä joukkueiden kanssa tehdä illasta ikimuistoinen!