Uutiset

Hermes – RoKi ennakko

Kokkolan Hermes kohtaa lauantaina viikon ainoassa kotiottelussaan Rovaniemen kiekon. RoKin vierailu on ensimmäinen tälle vuodelle Kokkolaan. Joukkueet kohtasivat sarjan avausottelussa Rovaniemellä, jonka Hermes vei lopulta maalein 3-4.

Joukkueet ovat pelanneet avausottelun jälkeen sarjaa monta kierrosta ja nyt Kokkolassa kohdataan ensimmäistä kertaa. Hermes on sarjassa tällä hetkellä sijalla kolme kun taas Rovaniemeläiset sijalla kymmenen. Hermes on kuitenkin pelannut kolme ottelua RoKia enemmän ja kun piste-ero joukkueiden välillä on yhdeksän pistettä, niin Kokkolassa pelataan lauantai- iltana tärkeistä pisteistä.

Hermes on voittanut viimeisistä viidestä ottelustaan silloisen sarjajohtajan Jokipojat sekä viimeisimmässä ottelussaan Vaasan Red Ducksin. Otteluiden välissä Hermes hävisi kaksi kertaa voittolaukauskisassa sekä kerran jatkoajalla. Eli jokaisesta viidestä ottelusta on tullut pisteitä, mutta tappioita kuitenkin kolme.

RoKi puolestaan on onnistunut voittamaan viimeisestä viidestä ottelustaan ainoastaan HC Satakunnan vieraskaukalossa. Viime viikonloppuna joukkue hävisi identtisesti Hermeksen tavoin Huntersille voittolaukauskisan sekä jatkoajalla Red Ducksille. Suorat maalin häviöt tulivat vierasotteluissa HCIK:lle sekä FPS:lle.

Lauantain otteluun kotijoukkueeseen tulee muutoksia, sillä Ekue Tomety kärsii kolmen ottelun pelikieltonsa alkaen RoKi pelistä. Hermeksellä on joukkueessa tällä hetkellä kuusi sopimuspuolustajaa ja Tometyn poissaoloa paikataan KooKoo:n sopimuspelaaja Tuukka Laaksolla joka saapuu Kokkolaan perjantaina. Laakson lainapesti kestää tällä erää joulutaukoon saakka eli kuusi sarjaottelua. Hyökkääjä Jaakko Heiskasen esiintyy vielä ainakin RoKi ottelussa punaisessa paidassa, sillä nykyinen sopimus kattaa vielä tämän ottelun. Maalivahtiosasto alkaa tervehtymään, sillä Anssi Pesonen pelasi jo keskiviikkona Vaasassa ja Timo Niemi jatkaa ainakin RoKi pelin Hermes paidassa.

Hermeksen sisäisen pistepörssin kärkipaikat miehittävät hyökkääjät Ville Rajala 11+14=25, Janne Kivilahti 9+16=25, Topi Anttila 7+11=18 ja puolustajat Niko Korhonen 3+14=17 sekä Jere Rantala 6+7=13.

Rokin sisäisen pörssin kärkikaksikko on Henri Fomin 3+15=18 ja Hannu Erkkilä 8+7=15.

Seuraa heitä!

Hermeksen pelaava maalivahti

Kokoonpanosta löytyy lauantaina kaksi aivan sarjan ehdotonta kärkitorjujaa, sillä Anssi Pesonen on kuntoutunut ja Timo Niemi on edelleen mukana joukkueessa. Valmennusjohto positiivisen ongelman edessä, kumpi pelaa lauantaina?

Tuomas Saarela RoKi

Viime kaudella Vaasan Sportissa mestiksessä kymmenen ottelua pelannut maalivahti lähti täksi kaudeksi Rovaniemelle varusmiespalveluun ja samalla pelaamaan Suomisarjaa. On ehdottomasti yksi joukkueen avainpelaajista yhdessä Henri Fominin ja Hannu Erkkilän kanssa.