Uutiset

Hermes kotikaukalossa

Suomisarja jatkuu viikonloppuna kolmella kierroksella. Kokkolassa palataan maajoukkuetauon ja pitkän vieraspainotteisen syksyn jälkeen kotikaukaloon viikonlopun aikana kaksi kertaa. Perjantaina Hermes kohtaa sarjanousija Porvoo Huntersin ja lauantaina Vaasan Red Ducksin.
 
Hermes on pelannut 14 sarjaottelustaan syksyn aikana vain neljä kotikaukalossa. Nyt tasoa päästään perjantaina mittaamaan, sillä vastaan asettuu pykälää alempana sarjassa oleva Hunters. Sarjanousija on aloittanut kautensa hyvin ja uuden päävalmentajansa Tero Määtän johdolla joukkue onkin ollut yksi alkukauden positiivisimmista yllätyksistä. Huntersin joukkue on erittäin tasainen nippu ja laajuutta rosterista löytyy, mutta ehkä ne sarjan kirkkaimmat tähdet joukkueesta puuttuu. Huntersin paras pistemies Tomi Roukala löytyy pistepörssin sijalta 27.

Lauantaina vastaan asettuu tutumpi vastustaja kun Vaasan Red Ducks saapuu Kokkolaan. Red Ducks on asettanut tavoitteekseen sarjan voiton ja nousun mestikseen kauden päätteeksi. Seura hankki kesällä nimekkäitä vahvistuksia kokoonpanoonsa. Hankinnat tapahtuivat pääosin Vaasan Sportista, joista niemekkäin oli ehdottomasti Porin Ässien kasvatti Mika Halava. Halava on pelannut liigaa Kärpissä ja mestistä pitkään Sportissa, jossa parhaalla kaudellaan laitahyökkääjä täräytti 45 ottelussa 43 pistettä. Nyt Halava on Red Ducksin paras pistemies ja joukkueen kapteeni. Red Ducksin kolme muuta hyökkäyspään tärkeimpiä hankintoja Nicolas Wuolle, Markus Nässlin ja Oskari Hakomäki täydentävät joukkueen pörssikärjen. Joukkueen sijoitus sarjan toiseksi viimeisenä ei varmasti tyydytä seurajohtoa eikä myöskään tuoretta päävalmentajaa Pete Suonpäätä. Joukkue jäi kuitenkin tauolle voittoisasti, sillä viimeisessä ottelussaan se onnistui voittamaan HC Satakunnan.
 
Hermes on kokenut menetyksiä rosteristaan, sillä puolustaja Topi Malkamäki on sivussa 8 viikkoa ja keskushyökkääjä Joona Vareksen kausi on ohi, sillä olkapää vaatii leikkaushoitoa. Sivussa on edelleen molemmat maalivahdit, sillä Anssi Pesonen ja Eetu Saloranta kuntouttavat vielä itseään. Maalivahti Timo Niemen ottelukohtaista sopimusta on jatkettu ja Niemi pelaakin varmuudella molemmat viikonlopun ottelut. Perjantain ottelusta on sivussa myös kymppitilin täyttymisen vuoksi joukkueen kapteeni Topi Anttila. Vareksen ja Anttilan poissaolojen vuoksi keskushyökkääjä osastoa täydentää Kuopiolaisen kiekkokoulun kasvatti Jaakko Heiskanen. Heiskanen esiintyy uudelle kotiyleisölleen heti perjantaina ja nyt tehty sopimus pitää miehen Kokkolassa ainakin neljän pelin ajan.

Seuraa heitä! Osiossa keskitytään tuplaviikonlopun kunniaksi vain kotijoukkueen pelaajiin.

Jaakko Heiskanen

Pienikokoinen hyvin luisteleva keskushyökkääjä saapui Kokkolaan Joensuusta, jossa Heiskanen pelasi alkukaudesta neljä ottelua. Viime kausi jäi väliin loukkaantumisen vuoksi, mutta sitä edeltävältä kaudelta mieheltä löytyy kovat pisteet Mikkelin Oilersin paidasta. 38 ottelua ja 47 tehopistettä.

Timo Niemi

Sarjassa menestyvä joukkue tarvitsee maalin suulle voittavan maalivahdin. Joukkueen vaikeat illat ja sekavat hetket voidaan selvittää voittavasti, jos maalinsuulla annetaan mahdollisuus siihen. Niemi on erittäin pelinälkäinen ja viikonloppuna nähdään mitä se tarkoittaa. Hermes – kasvatti.

Matti Toskala

Toskala on koko alkukauden tehnyt todella hyvää työtä joukkueen arjessa, vaikka aikaisemmilla kausilla joukkueen kokenein pelaaja on aina ollut myös joukkueen tehokkaimpia pelaajia. Nyt rooli on muuttunut ja pisteet vähän pudonneet, mutta se ei ole vaikuttanut pelaajan ilmeeseen tai työmoraaliin. Löytänyt itsensä jälleen kun siirrettiin keskushyökkääjäksi. Erittäin tärkeässä roolissa perjantaina koska Anttila ja Vares ovat poissa. Hermes – kasvatti.