Uutiset

Hermeksen A-Nuoret suomisarjassa

Kuluvaksi kaudeksi uudelleen perustettu A-nuorten joukkue on aloittanut kautensa ja onkin pelannut jo marraskuun alkuun mennessä kaksi sarjaa. Nyt joukkue pelaa Suomisarjan alkusarjassa.

Kauden 2013 – 2014 jälkeen oli selvää että Kaupungissa ja alueella oli selvä tilaus A- Nuorten joukkueelle. Yhteistyössä Juniori Hermeksen ja lähikuntien pelaajien kanssa huhtikuussa pidetyn A- Nuorten leirin yhteydessä joukkueen vastuuvalmentajaksi valittu Petri Kaskilahti katsasti nelisenkymmentä pelaajaa kahden päivän leirin aikana. Joukkue aloitti toukokuussa harjoittelun samassa ryhmässä edustusjoukkueen kanssa. Kesän jälkeen joukkueet jatkoivat omina ryhminään ja tämän jälkeen A- Nuorten joukkueen kehityksestä ovat vastanneet päävalmentaja Petri Kaskilahti yhdessä valmentaja Patrik Friisin kanssa. Edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Jens Friis toimii myös A- Nuorten vastaavassa toimessa.
 
Joukkue on pelannut jo kaksi sarjaa ennen viime viikonloppuna alkanutta suomisarjan alkusarjaa. Ensimmäinen vaihe alkoi jo elokuun viimeisenä viikonloppuna kun joukkue matkusti ensimmäiseen sarjapeliin Tikkakoskelle, jossa kaatui KeuPa/Pelikaanit sarjan avausottelussa maalein 4-16. Suomisarjan esikarsinta sujuikin erinomaisesti, sillä Hermes voitti lohkonsa. Matka jatkui siitä suomisarjan karsintasarjaan jossa joukkue pelasi kymmenen sarjaottelua voittaen niistä kolme, yksi tasapeli ja kärsi kuusi tappiota. Joukkue eteni sarjasta jatkoon ollen sarjassaan viides.
 
Viime viikonloppuna alkanut suomisarjan alkusarja alkoi joukkueelta räjähdysmäisesti, sillä Ässät – T ja Kuki kaatuivat komeasti lauantain ja sunnuntain kotiotteluissa. Joukkue jatkaa sarjaa tulevana viikonloppuna, jolloin suuntana on sunnuntaina Kajaani ja vastassa Mestis – organisaation Hokki. Kuluvassa sarjassa Hermeksen pörssikärkinä ovat edustusjoukkue sopimuksilla pelaavat Sami Nykänen 2+2=4 ja Niko Visuri 0+4=4. Nykänen ja Visuri ovat pelanneet koko kauden A-nuorten otteluita eivätkä ainakaan vielä ole onnistuneet tällä kaudella murtautumaan edustus kokoonpanoon. Molemmilla pelaajilla on kokemusta jo miestenkin sarjoista, sillä Nykänen on esiintynyt urallaan 41 (1+3) ja Visuri 23 (0+1) ottelussa Hermeksen suomisarjajoukkueessa. Puolustajien pörssikärkenä kuluvassa sarjassa on myös edustusjoukkueen sopimuspelaajiin kuuluva Niklas Palm joka kahdessa ottelussaan on tehoillut 0+2=2. Palm on pelannut urallaan miesten suomisarjaa 21 ottelua tehoin 0+5. Tällä kaudella Palm on esiintynyt kahdessa miesten suomisarjaottelussa.
 
Joukkueen maalivahteina kuluvalla kaudella pelanneet Jonas Holmberg ja Aki Rönnkvist jakoivat vastuun sarjan avausviikonloppuna. Molemmat maalivahdit pelasivat voittavaa jääkiekkoa sillä Holmberg pelasi lauantain Ässät pelin ja Rönnkvist sunnuntain Kuki ottelun.
 
Hermeksen nuorten otteluita on mahdollisuus seurata suomisarjan alkusarjassa Kokkolan Jäähallissa. Joukkue on Edustus Hermeksen alla pelaava ryhmä, joka koostuu niin Kokkolalaisista kuin lähialueenkin pelaajista. Ryhmästä löytyy osaamista muualtakin suomesta, mutta suurin osa on alueemme pelaajia.
 
Suomisarjatasolla A- Nuorissa pelaa tällä hetkellä monta edustusjoukkueenkin kilpakumppania. S- Kiekon, KakiPon (HCIK), FPS:n edustusjoukkueet pelaavat suomisarjaa. Hokki ja SaPKo pelaavat mestistä ja löytyy sarjasta myös liiga joukkueiden team ryhmiä (TPS, Ässät, HPK ja Blues). Hermeksen nuorten kanssa samassa alkusarjassa pelaa S- Kiekko, Ahmat, Ässät – T, Hokki ja Kuki. Joukkueen seuraavat kotiottelut pelataan Kokkolan jäähallissa 29.11 ja 30.11 jolloin vastassa ovat Kajaanin Hokki ja Ahmat Oulusta. Suomisarjan loppusarjaan selviää suoraan kolme joukkuetta ja neljäs karsii paikastaan muiden lohkojen neljänsien kanssa.