Uutiset

Tuplaviikonloppu

Kokkolan Hermes pelaa viikonloppuna kaksi kotiottelua. Lauantaina vieraaksi saapuu sarjanousija IPK ja sunnuntaina pääkaupunkiseudun Bewe Tuuski.

Lauantain ottelu on Hermekselle kolmas sarjaottelu kotihallissa. Aikaisemmista kamppailuista joukkue hävisi ensimmäisen, mutta toisessa ottelussa pisteet jäivät Keskipohjanmaalle hyvän kolmannen erän ansiosta. Nyt vastaan asettuu IPK joka kohdattiin syksyn harjoitusotteluissa kahteen kertaan, jotka Hermes pystyi voittamaan.
 
IPK:n joukkue on sarjanousija, mutta kokemusta ylemmistä sarjoista siltä ei puutu. IPK:n sisäisen pistepörssin kärki Jani Lyytinen pelasi kaksi vuotta suomisarjaa KeuPassa, joista varsinkin kausi 2011-2012 tuotti laitahyökkääjälle mukavat pörssipinnat 36 ottelussa 23+61=84 pistettä. Pörssikakkonen Ilkka Heikkilä on pelannut mestistä 155 ottelua. Lisäksi kun hyökkäyskalustosta löytyy nimet Henri Kivioja, Eetu Qvist ja Evgeny Fofanov niin pääsarja ja mestiskokemus on kovaa luokka tämän joukkueen hyökkäysosastolla. Joukkueen kesän tärkein hankita Qvist on pelannut urallaan Suomen liigassa ja Ruotsin kovatasoisessa Allsvenskanissa lähemmäs 500 ottelua.
 
Joukkueen puolustuspäästä löytyy Kokkolan Hermeksen kannattajille tuttu mies, sillä Hermeksessä kaksi viime vuotta puolustanut Lauri Heinonen teki kesällä sopimuksen Iisalmeen. Heinonen on pelannut kolme ottelua IPK:n riveissä tällä kaudella.
 
IPK on sarjassa tällä hetkellä sijalla kuusi. Joukkue on Hermeksen tavoin pelannut kahdeksan ottelua ja on kerännyt niistä 13 pistettä. Kahdessa viime ottelussaan Iisalmelaiset kaatoivat kotikaukalossaan jatkoajan jälkeen KooVeen ja hakivat vieraspisteet Seinäjoelta.
 
Sunnuntaina vastaan asettuu vieraskiertueella viimeisen pysäkkinsä Kokkolassa tekevä Bewe Tuuski. Bewe lähtee perjantaina kiertueelle, jossa se kohtaa perjantaina Kalajoella JHT:n ja lauantaina Rovaniemellä RoKin ennen Kokkolaan saapumista.
 
Bewe aloitti kautensa hyvin, sillä viisi ensimmäistä otteluaan joukkue voitti kaikki. Kaksi viimeisintä otteluaan joukkue hävisi, ensin VL kisan jälkeen Huntersille ja sen jälkeen varsinaisella HC Satakunnalle. Seitsemän pelatun ottelun jälkeen Bewe on sarjassa sijalla kolme, tasapistein kotijoukkue Hermeksen kanssa, tosin ottelun vähemmän pelanneena.

 
Päävalmentaja Simo Mälkiän joukkueessa on tapahtunut liikehdintää ulos ja sisään syksyn aikana. Yhteistyösopimus Kiekko – Vantaan ja HCK:n A-nuorten kanssa mahdollistaa pelaajavaihdot seurojen välillä. Joukkueen pörssikärkenä on tällä hetkellä Blues kasvatti Valtteri Virkkunen tehoin 7+2=9. Bewen sisäisen pörssin kaksi seuraavaa ovat Riho Embrich sekä Juuso Perttilä. Hyvin kautensa Bewessä aloittanut Joel Lehtinen vietiin neljän pelin jälkeen mestiksen Kiekko – Vantaaseen.
 

Joukkueessa alkukaudesta pelanneista pelaajista mielenkiintoisin nimi löytyy tolppien välistä, sillä Kiekko – Vantaan sopimuspelaaja Noora Räty oli suomisarjan avausviikonlopun Bewen mukana. Räty oli mukana jo 16 vuotiaana Suomen maajoukkueessa Torinon olympialaisissa. Mitali maalivahdilta löytyy kaapista Vancouverin olympialaisista jossa joukkue saavutti pronssimitalit.

 Noora Räty on ensimmäinen Suomalainen naiskiekkoilija joka on pelannut virallisen jääkiekko-ottelun miesten sarjoissa. Nähdäänkö Noora Räty sunnuntaina Bewen maalilla Kokkolassa?

Kotijoukkue Hermes lähtee otteluihin vahvistuneella miehistöllä, sillä keskiviikkona julkaistut maalivahti Timo Niemi ja puolustaja Tuukka Laakso löytynevät kokoonpanosta viikonloppuna. Poissa kokoonpanosta varmasti on vielä tulevan viikonlopun Miikael Arkimo ja maalivahti Anssi Pesonen. Hermes voitti viime viikonlopun vieraskiertueella HCIK:n, mutta hävisi sunnuntaina sarjakärki FPS:lle maalein 7-6.

Hermeksen sisäisen pörssin kärjestä löytyy kolmikko Ville Rajala, Janne Kivilahti ja joukkueen kapteeni Topi Anttila. Ville Rajala johtaa myös koko sarjan pistepörssiä tehoin 7+8=15.

Viikonloppuna Kokkolan Jäähallissa riittää lätkäviihdettä ihan koko rahalla, sillä edustusjoukkueen lauantain ja sunnuntain kamppailujen lisäksi A-nuoret pelaavat kaksi kotiottelua kotiluolassaan ja Hermes B1 yhden ottelun. A- Nuoret tarvitsevat vielä kipeästi lisäpisteitä selvitäkseen Suomisarjaan. Ottelut lauantaina S- Kiekkoa ja sunnuntaina Kajaanin Hokkia vastaan ovat sarjan viimeiset.

Seuraa heitä on nyt seuraa näitä!

Lauantai 18.10
13.30 Hermes A – S-Kiekko A (Suomisarjakarsinta)
17.00 Hermes – IPK (Suomisarja)

Sunnuntai 19.10
12.30 Hermes B – K-Karhut (Suomisarjakarsinta)
16.00 Hermes – Bewe Tuuski (Suomisarja)
19.00 Hermes A – Hokki (Suomisarjakarsinta)