Uutiset

Hermes vieraskiertueelle

 

Kokkolan Hermes kohtaa viikonloppuna lauantaina Kaarinassa Indiansin ja sunnuntaina sarjakärki Forssan Palloseuran.

Ensimmäinen ottelu vie joukkueen Kaarinaan, jossa ainakaan toimituksen muistin mukaan Hermes ei ole pitkään aikaan vieraillut, jos koskaan. Vastaan asettuu HCIK joka muutti nimensä viime kauden KaKiPo:sta HC Indians Kaarinaksi. HCIK on sarjanousija joka on muuttunut viime kaudesta kovasti. Kokkolalaisille joukkueessa on kuitenkin muutama tuttu nimi, sillä joukkueessa pelaa Mestis – Hermeksestäkin tuttu Mikko Huhto sekä kaudella 2012-2013 Hermeksessä TuTo:sta lainalla pelanneet Johannes Lehto ja Jesse Virtanen. Joukkueeseen sopimuksen teki myös tälle kaudelle Kokkolaan pelipaikkaa hakenut Jonathan Feavel.

Toinen ottelu vie joukkueen perinteikkääseen jäähalliin Forssassaan ja vastaan asettuu viime kauden suomisarjan finaalisti FPS. Santeri Immosen valmentama palloseura on tällä hetkellä sarjakärki, joka on pelannut sarjassa seitsenmän ottelua joista joukkue on pystynyt voittamaan viisi varsinaisella peliajalla sekä yhden jatkoajalla. Ainoan tappion joukkue on kärsinyt kotikaukalossaan sarjassa toisena olevalle Bewelle jatkoajalla. Joukkueen pörssikärkenä on tällä hetkellä Heikki Hälli 3+8=11 tehopistein.

Hermes on sarjassa tällä hetkellä sijalla neljä. Kahdesta viimeisimmästä ottelustaan joukkue on voittanut molemmat ja viimeisin ottelu päättyi kotivoittoon Imatran Ketterästä lukemin 3-2. Viimeiseen erään lähdettäessä vieraat johtivat ottelua 1-2, mutta ottelu kääntyi lopulta Hermekselle.

-Ketterä pelistä jäi hyvä kuva varsinkin viimeisestä 25 minuutista. Tärkeät kolme kotipistettä, mutta aivan tyytyväisiä ei olla kotiesiintymiseen. Siihen palataan ensi viikolla kun pelaamme taas kotikaukalossa. Nyt keskittyminen on vieraspelaamisessa, Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula kommentoi mennyttä ja tulevaa.

Joukkue on valmistautunut tulevan viikonlopun haasteisiin hieman rikkonaisin merkein.

-Valmistautuminen on ollut hieman rikkonaista, pienen flunssan ja kolhujen koetellessa. Katsotaan perjantaina ketä on pelikuntoisia. Molemmilla vastustajilla on hyökkäysvoimaa, joten Se täytyisi saada kuriin hyvällä ja tiiviillä puolustuspelillä. Omat hetket ja paikat tehdä maaleja tulee sitä kautta.

-Odotan että molemmissa peleissä tapellaan pisteistä. Pitkä reissu edessä, niin mielellään sieltä jotain tuliaisia toisi. Vieraspeleissä on ollut paljon hyvää ja sitä pyritään jatkamaan, Karhula lopettaa.