Uutiset

Ville Rajala Hermekseen, Mestis-lisenssi hakemus jääkiekkoliitolle

Kokkolan Hermes vahvistaa hyökkäysosastoaan sarjan kynnyksellä viime kaudellakin Kokkolassa esiintyneellä Ville Rajalalla. Hermes jätti maanantaina myös Mestis-lisenssi hakemuksen jääkiekkoliitolle.

Ville Rajala on 25-vuotias kookas laitahyökkääjä joka pelasi viime kaudella Mestistä KooKoo:ssa ja Hokissa 26 ottelua joissa 187cm/91kg raamit omaava voimahyökkääjä teki 4+6=10 pistettä. Mestis-seurojen välissä Rajala kävi hakemassa vauhtia Hermeksestä ja Suomisarjasta, joissa hän ehti pelaamaan viisi ottelua tehoin 3+4=7. Nyt tehty sopimus on vuoden mittainen ja Rajala pysyykin Kokkolassa koko kauden ajan.

-Ville on iso, vahva ja äijämäinen laituri, joka pystyy myös kiekolliseen peliin. Tuo meille lisää hyökkäysvoimaa ja kovuutta maalin eteen, päävalmentaja Antti Karhula kuvailee hyökkääjää.

Rajala saapui Kokkolaan maanantaina ja oli jo tiistaina joukkueen aamujäällä mukana.

Joukkuetta on rakennettu toukokuun alusta lähtien tähän päivään saakka ja nyt Hermes on siinä tilanteessa, että kaikki on valmista lauantain sarja-avausta varten. Seuran virallinen tavoite on play-off paikka tulevalla kaudella ja sitä lähdetään tavoittelemaan ensi viikonlopusta lähtien.

Maanantaina saatiin myös päätös siitä että kauden 2015-2016 Mestis-lisenssi hakemus jätettiin sisään. Jääkiekkoliitto on tiedustellut kaikilta suomisarja seuroilta halukkuutta lähteä hakuprosessiin mukaan ja Kokkolassa päätettiin jättää hakemus sisään. Päätös tehtiin liitolta saatujen tietojen perusteella ja siihen ei liity mitään sen ihmeellisempää.

-Hermeksessä tehtiin 2012 päätöset siitä miten seuraorganisaatiota kehitetään seuraavalle tasolle. Tämä on luontainen osa kehitys ja rakennusprosessia kohti Mestistä. Tavoitteemme on olla Mestis kunnossa viimeistään vuonna 2017, mutta jos urheilullinen puolemme seurasta osoittautuu hallintoamme nopeammaksi, silloin asiaa katsotaan uudestaan, toteaa Hermeksen varapuheenjohtaja Markku Mattila.

Jääkiekkoliiton tämän päiväisen tiedotteen mukaan kaikki suomisarja seurat jättivät hakemuksen mestis-lisenssiä varten kaudelle 2015-2016. Suomisarjan voittajalla on etuoikeus hakea lisenssiä kauden päätteeksi sekä 1-2 muullakin joukkueella on ehdot täytettyään mahdollisuus pelata maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 2015-2016. Tällä hetkellä Mestis on 10 joukkueen sarja.