Uutiset

VIKA REENIPELI 2014-2015

HERMES – IPK 4-2  (2-0, 1-0, 1-2)

Kauden alku kolkuttelee ovella. Hermes on valmistautunut alkavaan kauteen treenaamalla hyvin ja harjoituspelejäkin on pelattu varsin mielenkiintosia vastustajia mittaillen. Viimeiseen peliin vieraita saapui Iisalmesta. Ennakkoon heikompi vastus ja aina hiukan varovainen viimeinen reenipeli asettivat odotukset hiukan seesteiseen iltapuhteeseen, eikä tältä osin jouduttu pettymään. Mutta pelattava tämäkin oli, eli siinä mielessä ainakin henkistä puolta vielä koeteltiin.

Pesonen koppailuvuorossa hiukan uudistettujen ketjujen takana. Pelin ensimmäinen minuutti yritti uskotella, että tänään jouduttaisiin tiukalle. Kaveri painoi muutenkin peliä meidän päätyyn ekan kympin aikana varsin helposti. Mitään maagisia maalipaikkoja ei tosin saaneet aikaan, mutta vähän turhan paljon katseltiin mitä tapahtuu. Jos tämä nyt kuulostaa vähän siltä, että kaveri vei niin ei se nyt ihan niinkään ollut. Hermes ne maalit kuitenkin teki. Yksi tahtomaali, jossa veskarikin löysi itsensä rysästä ja yksi hieno ohjausmaali. Numeroiden valossa vastustajan näennäinen ote oli siis illuusio.

Päätyjen vaihdon jälkeen alkoi tasoero näkyä selvemmin. Sen ettei ero revennyt mahdottomaksi, aiheutti jälleen vähän tahdoton kotijoukkueen viimeistely ja toisaalta kaverin herkkupaikat pilasi meidän veskari. Erikoistilannepelaamisen harjoittelua tarjottiin puolin ja toisin, eli ainakin tuomarit olivat hereillä. Yksi maali tekaistiin eli viimeiseen erään lähdettiin hakemaan 20 minuutin ehjää pelaamista ja varmaa voittoa.

Kolmannessa erässä vastustaja antoi kakkosmokelle torjuntavastuun ja hyvin pikkumies verkolla seisoikin. Ehjä pelaaminen ei nyt aivan toteutunut ja erän mittaan pääosin pelailtiin. Molemmat joukkueet saivat kokeilla kahden miehen ylivoimaakin. Molemmat onnistuivat, mutta kyllä tässäkin tasoero näkyi. Viimeisellä sekunnilla vielä kaikki seisoivat kuin patsaat ja niinpä kaveri sai rauhassa tintata kavennusmaalin, jolla ei sinänsä ole mitään merkitystä, mutta kuitenkin.

Pakkopulla syötiin siis ihan tyylikkäästi, 4-2 voitolla. Ellei mitään aivan mullistavaa tapahdu, pitäisi nyt olla papereissa yksi varma lohkon pisteautomaatti. Vaarallista puhetta, mutta sitähän parvella viljellään. Onneksi valmennustiimi on sen verran paremmin perillä asioista, että tuskin ihan tällä tavalla joukkuetta peleihin valmistavat. Voittamaanhan tietysti pitää lähteä joka peliä, aivan sama matkustetaanko sitten pohjoiseen tai etelään ja onko vastustaja oletusarvoltaan huono vai hyvä. Meitä parempia ne ei kuitenkaan ennakkoon voi olla kukaan, semmoisista ajatuksista tulee vaan näppylöitä.

Nerokkaan sarjaohjelman vuoksi meidän poijjaat pääsevätkin ajamaan Suomi-neitoa ylös ja alas heti ensi viikonloppuna. Ensimmäinen peli Rovaniemellä, toinen Nokialla. Eikä mitään läpihuutojuttuja vaan hyviä pelejä. Kun kuusi pistettä tuolta rundilta ottaa, niin kyllä kotikaukaloon kehtaa tulla alkulämpöjä vetämään vaikka remmi auki. Mutta sitten on pakko asenteen olla kunnossa sama miten menee, koska sarjan kotiavaus tuo vastaan Junkkarit. Ai ai ai mitä herkkua siitä katsomossa halutaan tai oikeastaan vaaditaan. Siihen on vain pari viikkoa aikaa. Tämä aika kannattaa kuluttaa huolellisen valmistautumisen merkeissä. Eli nyt sinne pistepussiin kannattaa kerätä luottoa sen verran, ettei sitten peli-iltoina tarvitse imuroida. Ja tuumailijoille pieni visa, onkohan kausikortteja vielä saatavana? Kymmenen pisteen vihje, on.

13.9.2014/ K