Uutiset

Sopimuksia ja try-out

Kokkolan Hermes on tehnyt kaksi pelaajasopimusta sekä yhden try-out sopimuksen. Puolustaja Tomi Sippola jatkaa joukkueessa vuoden mittaisella sopimuksella, Sami Nykäsen pelaajasopimus kattaa seuraavat kaksi vuotta ja testiin saapuu Venäläinen puolustaja Oleg Manastyrli.

Tomi Sippola on Hermeksen oma kasvatti, joka aloittaa kuudennen kauden seurassa suomisarja tasolla. Viime kausien luottopuolustaja on hyvä esimerkki siitä, että välttämättä ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan kehittyäkseen jääkiekkoilijana, sillä Sippola on pelannut koko uransa Kokkolassa ja Hermeksessä. Viime kaudella Rightin puolen puolustaja pelasi 34 ottelua joissa tehopisteet 1+7=8.

-Hyvillä fiiliksillä puetaan taas Hermes paita päälle. Edellis kauden pettymys on unohdettu ja siitä sisuuntuneena lähdetään tulevaan kauteen. Toiveissa olisi että paikat pysyy kunnossa ja sitä myöden pelata uran paras kausi, sekä tietysti tuplataan viime kauden maalimäärä.

Joukkue on valmistautunut kauteen koko kesän ajan ja Sippola onkin tyytyväinen siihen miten työtä on tehty.

-Hyvin on sujunut valmistautuminen. Treenaaminen on ollut hiukan erinlaista aiempiin vuosiin verrattuna, mutta itse olen kyllä ”Upin” tyylistä tykännyt. Tikissä ollaan kun kiekko tippuu jäähän, Sippola päättää.

-Sippo on vahva peruspuolustaja, jolta odotan hyvää ja jämäkkää puolustuspeliä. Oman kylän jätkänä tuo joukkueeseen tärkeää jatkumoa, Antti Karhula kommentoi puolustajan sopimusta.

Keskushyökkääjä Sami Nykänen ja Hermes tekivät kahden vuoden pelaajasopimuksen. Nykänen on seuran oma kasvatti, joka viime kauden aikana suoritti varusmiespalvelun. Toissa vuonna, nuoresta iästään huolimatta Nykänen otti jo paikkansa edustusjoukkueen pelaavasta kokoonpanosta pelaten täyden kauden suomisarjassa. Nyt tehty kahden vuoden sopimus edesauttaa edelleen pelaajan omaa kehitystyötä ja valmennuksen kanssa tehtävää työtä pidemmällä aikavälillä.

-Sami on osoittanut kesän aikana halun oppia ja kehittyä kiekkoilijana. Innolla odotan että päästään jäälle ja ottamaan seuraavia askeleita, Päävalmentaja kertoo.
Joukkueen testiin saapuu elokuun alusta kahden viikon mittaisella koeajalla Gazovik Tyumenin kasvatti  Oleg Manastyrli. Venäläinen puolustaja on pelannut kolme edellistä kautta Kanadalaisessa A- ikäisten GMHL – sarjassa. Oleg Manastyrlilta löytyy myös kaudelta 2009 – 2010 6 maaottelua Venäjän paidassa alle 17 – vuotiaiden maajoukkueessa.