Uutiset

Sopimuksia ja joukkue jäälle

Kokkolan Hermeksen suomisarjajoukkue alkaa muodostumaan. Tänään seura julkaisi 5 uutta pelaajasopimusta, sekä yhden try-out sopimuksen. Hyökkääjät Niko Kivinen, Mikko Tauriainen sekä William Kangasniemi ja puolustajat Jukka Olli sekä Niko Korhonen pelaavat Kokkolassa tulevalla kaudella. Hyökkääjä Kari Kärnä puolestaan hakee pelipaikkaa try-out sopimuksen kautta.

Hyökkääjistä Niko Kivisen sopimus kattaa tulevan kauden, nuorten hyökkääjien Willliam Kangasniemen sekä Mikko Tauriaisen sopimusten kestot ovat kaksi vuotta. Kokenut puolustaja Jukka Olli sekä uusi tuttavuus Niko Korhonen ovat tulevan kauden kattavilla sopimuksilla Kokkolassa.

Niko Kivinen on pelannut suomisarjassa yhteensä 176 ottelua tehoin 44+53=97. Tuleva kausi on Hermeksen omalle kasvatille seitsemäs suomisarjassa. Kivinen on urallaan pelannut mm. Kärppien ja Tapparan juniorijoukkueissa sekä Kalajoella JHT:n riveissä.

– Nikolla on hyvä asenne harjoitteluun ja samaa odotan myös peleissä, maalille menoja, taklauksia, sekä väriä koppiin ja kentälle, päävalmentaja Antti Karhula sanoo.

Mikko Taurianen tulee Kokkolaan opiskelemaan ja samalla pelaaminen Hermeksessä mahdollistui. Tauriainen 94 syntynyt  Kärppien kasvatti, joka pelasi viime vuonna A-Nuorten liigaa Lahden Pelicansin riveissä.

-Tauriainen on ollut tehokas junioreissa ja omaa potentiaalia hyvään hyökkäyspelaamiseen. Jotta steppi miesten peleihin onnistuu, niin kamppailu-, sekä puolustuspelaaminen pitää toimia myös. Niiden asioiden kanssa aletaan tekemään hommia.

Puolustaja Niko Korhonen on Kuopion kiekkokoulun kasvatti joka pelasi viime vuonna Ruotsin 1 divisioonassa Brunflo IK:n riveissä. Suomisarja kokemusta 91 syntyneellä pelaajalla on toissa kaudelta Kotkan Titaanien riveistä.  Yhteensä Korhonen on pelannut suomisarjassa 42 ottelua tehoin 6+16=22.

-Niko on hyvin liikkuva, kiekollinen puolustaja, joka osallistuu aktiivisesti hyökkäyspeliin. Kova halu mennä eteenpäin ja ottaa seuraava askel kohti Mestistä.

Pietarsaaresta Kokkolaan neljä vuotta sitten muuttanut Jukka Olli aloittaa viidennen kautensa Hermeksessä. 86 syntynyt puolustaja on joukkueen puolustuksen kokenein pelaaja. Viime kaudella Jukka oli joukkueen kantava voima puolustuksessa ja odotukset tulevaan ovat valmennuksella saman suuntaiset.

-Olli on pelannut jo pitkään tällä tasolla ja tuo nuoreen pakistoon kokemusta, sekä kamppailuvoimaa. Jukilta odotan hyvää ja äijämäistä peruspelaamista.

William Kangasniemi on 96 syntynyt Hermeksen oma kasvatti joka on jo kahden kauden aikana kerennyt pelaamaan 28 ottelua suomisarja tasolla. Kangasniemi voi ikänsä puolesta pelata vielä A-Nuortenkin otteluita, mutta potentiaalia on olemassa jo miestenkin peleihin, niin kuin aikaisemmat kaudet ovat osoittaneet.

-Wilkku tappelee pelipaikasta kovasti ja  on kiva nähdä millaisia kehitysaskeleita hän ottaa kauden mittaan. Vahva pelaaja ikäisekseen jolla on myös hyvä luisteluvoima ja se on iso vahvuus nykypäivän kiekossa sekä meidän joukkueessa, ”Upi” kertoo.

Hyökkääjä Kari Kärnä saapuu Try-out sopimuksella Kokkolaan. Viime kaudella Kari pelasi ensimmäisen kauden suomisarjassa Hermeksen riveissä ja nyt isokokoinen rightin hyökkääjä hakee pelipaikkaa uudestaan Kokkolassa.

– Halutaan varmistua siitä, että meillä tarjolla oleva rooli ja Karin vahvuudet vastaavat meidän tarpeita, Antti Karhula päättää.

Kokkolan Hermeksellä on nyt julkaistujen sopimusten myötä 21 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle, sekä kaksi try-out sopimusta. Joukkue kokoontuu perjantaina ja maanantaina on vuorossa ensimmäinen jääharjoitus.