Uutiset

Anssi Pesonen Hermekseen

Kokkolan Hermeksen suomisarjajoukkue sai tärkeän palasen maalinsuulle kun Hämeenlinnan Pallokerhon kasvatti, viime kaudella Mestistä Heinolan Peliitoissa pelannut Anssi Pesonen teki vuoden sopimuksen seuran kanssa.

Anssi Pesonen on viime vuodet pelannut mestiksessä SaPKossa, Hokissa ja Peliitoissa yhteensä 37 ottelua. Toissa kaudella Pesonen pelasi myös yhden ottelun liigassa HPK:n riveissä. Viime kaudella Peliitoissa kertyi yhteensä 15 pelattua ottelua ja nyt ura jatkuu Kokkolassa ja suomisarjassa. Anssi Pesonen ja Eetu Saloranta muodostavat tulevalle kaudelle luotettavan kaksikon Hermeksen maalinsuulle.

-Anssi on osoittanut jo tasonsa A:n SM-liigassa sekä Mestiksessä ja on hienoa, että saatin hänet tänne täydentämään meidän maalivahtikaksikkoa. Tunnollisena harjoittelijana varmasti jatkaa kehittymistä. Luottavainen mieli on meidän kaksikkoon Pesonen – Saloranta, joukkueen päävalmentaja Antti Karhula sanoo.

Lisäksi testiin saapuu Amerikan passin omaava Jon Feavel. Feavel pelasi viime kaudella ACHA sarjaa yhdysvalloissa 42 ottelua joissa laitahyökkääjä iski tehot 24+19=43. Feavel ja Pesonen saapuvat joukkueen vahvuuteen viikonloppuna.

– Feavel haluaa löytää pelipaikan Suomesta ja panostaa opiskeluiden jälkeen lätkään. Tietojen perusteella on urheilullinen ja tavoitteelinen nuori mies. Meillä oli mahdollisuus ottaa Jon tänne try outille ja päätettiin katsoa tää kortti.

-Joukkuetta on nyt rakennettu tiiviisti kolme kuukautta ja nyt paketti on siinä mallilla millä aloitetaan jääharjoittelu. Ilo on ollut huomata, että Hermes kiinnostaa pelaajien keskuudessa ja hyviä keskusteluita on käyty useiden pelaajien kanssa. Joukkuehan on kasassa vasta kun siirtoaika loppuu, mutta tällä hetkellä meidän ei tarvitse olla aktiivisia pelaajamarkkinoilla. Katsellaan tilannetta rauhassa ja pidetään kuitenkin silmät ja korvat auki, ”Upi” Karhula kertoo.

-Joukkueesta on saatu sen näköinen mitä lähdettiin toukokuun alussa hakemaankin, nuori, urheilullinen, luisteluvoimainen ja eteenpäin pyrkivä. Innolla jo odotan, että pääsemme jäälle ja kohti ensimmäisiä reenipelejä, Karhula lopettaa.