Uutiset

Jani Uski ja Jens Friis valmennustiimiin

Hermes on kiinnittänyt vuoden mittaisilla sopimuksilla Antti Karhulan valmennustiimiin kaksi pitkänlinjan Hermesläistä, kun ex – kapteeni Jani Uski ja seuran monivuotinen maalivahtivalmentaja Jens Friis tekevät paluun joukkueeseen.

Jani Uski aloittaa ensimmäisen valmentajavuotensa jääkiekon parissa ja Hermeksessä. Uskille seura, laji ja  jäähalli ovat kuitenkin tuttuja juttuja, sillä kymmenen kauden ajan hän edusti Hermestä pelaajana lopettaen uransa kauteen 2010 – 2011. Sen jälkeen Jani Uski on toiminut Kokkolassa valmentajana jalkapallossa nuorten parissa, mutta nyt oli aika palata kotihalliin sekä aloittaa uusi vaihe urheilun parissa.

-Jännittävä uusi ura alkamassa, eri puolelle käytävää, eri koppiin kävellään ja aletaan valmistautumaan uuteen juttuun, Jani Uski kommentoi tuoretta sopimusta.

Odotuksia valmentajuutta kohtaan Uskilla on paljonkin, mutta ensimmäisenä mielessä on tutustuminen lajiin uudesta näkökulmasta. Ero on iso kun päällä onkin tuulipuku tai klubitakkki eikä punainen 23.

-Odotan mielenkiinnolla. Seurasta otettiin yhteyttä ja ”upin” kanssa keskustelut olivat hyviä ja sitä kautta homma alkoikin todenteolla kiinnostamaan.

-Tuntuu että ajatellaan samalla tavalla lajista.. Lähtökohdat on hyvät ja luottavaisena tässä lähdetään hommia tekemään, Jani Uski päättää.

Jens Friis palaa maalivahtivalmentajaksi yhden välivuoden jälkeen. Hermeksessä maalivahtijaoksessa, sekä seuran taustalla vahvasti töitä myös viime vuonna tehneen Friisin toimenkuva on tulevalla kaudella vastata koko Edustus Hermeksen maalivahti viisikosta, johon kuuluvat edustusjoukkueen maalivahdit sekä seuran A-Nuorten maalivahdit.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Antti Karhula on tyytyväinen Uskin ja Friisin sopimuksiin.

-Hieno homma et saatiin Uke mukaan remmiin. Vanhana Hermes kapteenina tuo hyvää lisäarvoa toimintaan. Kova into on lähteä valmennukseen mukaan ja auttaa Hermestä uuteen nousuun.

-Jens palaa hommiin ja luotan täysin maalivahdit hänen huomaansa. Mukana suurella Hermes sydämellä ja tekee kovasti hommia menestyksen eteen, ”Upi” päättää.

Viime viikolla julkaistujen Artturi Karjalaisen ja Ekue Tometyn myötä edustusjoukkueen sopimusten määrä on 12, joista yksi maalivahti, neljä puolustajaa ja seitsemän hyökkääjää. Seuran A – Nuorten pelaajalista sekä muitakin kuulumisia julkaistaan lähiaikoina.

Sopimustilanne edustus:

Maalivahdit: Eetu Saloranta

Puolustajat: Niklas Palm, Topi Malkamäki, Artturi Karjalainen, Ekue Tomety

Hyökkääjät: Matti Toskala, Antti Hellsten, Niklas Siren, Niko Visuri, Iiro Pakka, Miikael Arkimo, Joona Vares

Päävalmentaja: Antti Karhula
Valmentaja: Jani Uski
Mv-Valmentaja: Jens Friis