Uutiset

Eetu Saloranta jatkaa, Vares ja Malkamäki Hermekseen

Kokkolan Hermes on tehnyt kolme pelaajasopimusta. Viime kaudella joukkueessa pelannut maalivahti Eetu Saloranta jatkaa vuoden mittaisella sopimuksella. Hyökkääjä Joona Vares saapuu Kokkolaan Oulun Kärpistä ja oma kasvatti Topi Malkamäki palaa Kokkolaan Rauman Lukosta.

Viime kaudella lupaavia otteita esittänyt maalivahti Eetu Saloranta jatkaa Hermeksessä, nyt tehty sopimus on vuoden mittainen. Oulun Kärppien kasvatti saapui Kokkolaan vuoden vaihteen aikoihin ja olikin torjuntaprosentilla mitattuna pelaamassaan peleissä sarjan parhaita maalivahteja. 183 cm pitkän, 21 vuotiaan maalivahdin päävalmentaja Antti Karhula ottaa mielellään joukkueeseensa.

-Eetu on nöyrä ja työteliäs kaveri, joka kävi jo viime vuonna näyttämässä osaamistaan Hermeksessä. odotamme jo innolla yhteistyötä Eetun kanssa.

Joona Vares on Raahe – Kiekon kasvatti, joka on viihtynyt Oulussa ja Kärpissä jo 5 kautta ja suuntaakin nyt Kokkolaan hakemaan uusia haasteita. Viime vuonna kookas keskushyökkääjä teki 45 A-SM runkosarjan otteluissa 10+16 tehopistettä, ollen joukkueensa viidenneksi tehokkain hyökkääjä. Play-Offeissa Vares teki 11 ottelussa 2+7=9 tehopistettä. Viime kaudella Vares pääsi maistamaan kansainvälisen pelin vaatimustasoa Oulun Kärppien liigaryhmän mukana ET – sarjassa.  Vares on täten Hermeksen toinen hankinta keskushyökkääjäosastolle, viime viikolla julkaistun Miikael Arkimon lisäksi.

– Joona on hyvä raaminen sentteri, jolla on hyvä laukaus. Ollut aina kevään peleissä parhaimmillaan, ja on kova halu mennä kiekkoilijana eteenpäin, ”Upi” analysoi tuoretta keskushyökkääjäänsä.

Kokkolan Hermeksen oma kasvatti Topi Malkamäki palaa kasvattajaseuraansa 1+2v mallisella sopimuksella. Malkamäki pelasi kaudella 2010-2011 15 vuotiaana ensimmäiset suomisarjapelit Hermeksen paidassa ja matka jatkui siitä Rauman Lukon organisaatioon. Lukossa vierähti 3 vuotta B ja A nuorissa, joissa paras kausi osui 2012-2013 jossa hyvän laukauksen ja luistelun omaava Malkamäki teki 48 ottelussa 4+22 pistettä B:n SM-sarjassa.

-Topi palas Rauman keikalta kotiin, ja on valmis tappelemaan pelipaikasta. Hyvin tehnyt kesän hommia, ja uskon et se näkyy talvella, Karhula päättää.

Nyt julkaistujen sopimusten myötä Hermeksellä on tulevaksi kaudeksi 10 pelaajasopimusta. Hermes ja Hermes – Toimitus toivottaa kannattajilleen ja yhteistyökumppaneille ja muille sidosryhmille hyvää juhannusta ja sopimus uutisiin palataan juhannuksen jälkeisellä viikolla!