Uutiset

Artturi Karjalainen ja Ekue Tomety

 

 

Kokkolan Hermes on tehnyt tulevan kauden kattavat pelaajasopimukset Artturi Karjalaisen sekä Ekue Tometyn kanssa. Puolustajat siirtyvät Hermeksen riveihin Koillis – Ranskasta PhenixdeReimsin joukkueesta.

Artturi Karjalainen on Oulun Kärppien kasvatti joka siirtyi viime kaudeksi Ranskaan Kajaanin Hokin Mestis-joukkueesta. Juniorivuotensa hyvän luistelun omaava puolustaja pelasi Kärppien organisaatiossa jossa paras vuosi oli kaudella 2011-2012 jolloin Karjalainen teki A – Nuorten SM-Liigassa puolustajalle hyvät pisteet 44 pelissä 4+19=23. Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula on mielissään pelaajien saapumisesta Kokkolaan.

Artturi on pelirohkea ja kiekollinen puolustaja, joka tukee mielellään hyökkäyksiä. Mestis-kokemusta löytyy Hokista ja kova halu on päästä takaisin niihin karkeloihin, ”Upi” kertoo

Suurin syy Artturi Karjalaisen mukaan Kokkolaan tulolle on halu pelata paljon. Aivan uusi paikka ei Kokkola ole Karjalaiselle, eikä ole Kokkolan jäähallikaan.

-Hermeksellä oli aikanaan hyvä 92 – syntyneiden joukkue, jota vastaan kävin pari kertaa jäähallissa pelaamassa, hyvillä mielin saavun Kokkolaan sillä valmennus ja olosuhteet pitäisi olla kunnossa

-Kokkola ja Hermes nousevat aina keskusteluissa esille kun puhutaan Suomi-sarjasta ja nimenomaan hyvässä mielessä. Täällä asiat hoidetaan kuulemani mukaan hyvin ja Kokkolaan on sitä kautta mukava muuttaa, Artturi Karjalainen sanoo

-Suomi-sarjasta haetaan nyt vauhtia uralle peliajan ja laadukkaan harjoittelun myötä, Karjalainen päättää

Hermeksen riveissä pelaa tulevalla kaudella varmasti yksi menestyksekkäin jääkiekkoilija joka on syntynyt Togossa. Ouluun kolmevuotiaana isän töiden vuoksi Togosta muuttanut Ekue Tomety on kulkenut varsin samanlaisen uran kuin Artturi Karjalainen, sillä puolustajat pelasivat samoissa juniorijoukkueissa läpi Kärppä – polun. Viimeisen A- Nuoret kauden jälkeen Ekue suuntasi Ranskaan Dunkerquen joukkueeseen, josta siirtyi viime kaudeksi samaan seuraan Karjalaisen kanssa. Nyt matka jatkuu taas samaan osoitteeseen Kokkolaan ja Hermekseen

-Positiivisin mielin Kokkolaan ja Hermekseen. Olen kuullut kaupungista ja seurasta pelkästään positiivista ja kun juttelin päävalmentajan kanssa, kuvani vain vahvistui siitä että tämä on paras vaihtoehto, Ekue kertoo

-Haluan suojella omaa puolustusaluetta väkevästi ja tuoda voimaa Hermeksen maaliedustalle. Hyökkäyspäähänkin löytyy valmiuksia tehdä ratkaisuja kun paikkoja avautuu, Ekue analysoi omia vahvuuksiaan

-Ekue on Jämäkkä rightin puolen puolustaja, joka on hyvä puolustuspäässä ja tykkää pelata kovaa. Hyvä laukaus ja pitää hyvän huumorin yllä kopissa, Antti Karhula päättää

Seuran pelaajakoordinaattori Matti Sipiläinen:

-Ekue ja Artturi ovat valmis pakkipari valmennuksen käyttöön, mikäli he niin haluavat. Monta vuotta samoissa joukkueissa ja he tuntevat toisensa niin kaukalossa kuin siviilissäkin.

– Ehdottomasti meille tärkeät sopimukset. Artturi sekä Ekue tuovat juuri niitä asioita joita joukkueeseen kaivattiinkin, Sipiläinen päättää

Hermeksellä on nyt julkaistujen sopimusten myötä 12 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle ja lisää seurauutisia on luvassa alkuviikosta, pysy kanavalla!