Uutiset

Ensimmäiset pelaajasopimukset

Kokkolan Hermes aloitti tulevan kauden rakentamisen pelaajiston osalta neljällä sopimuksella. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät vuoden mittaisilla sopimuksilla hyökkääjät Niklas Siren ja Antti Hellsten. Kaksi viime kauden pelaajaa, Hermes – kasvatit puolustaja Niklas Palm sekä hyökkääjä Niko Visuri jatkoivat sopimuksiaan vuodella eteenpäin.
 
1989 syntynyt Niklas Siren saapuu Kokkolaan Mestis mestaruuden voittaneesta Kouvolan KooKoo:sta jossa laitahyökkääjänä viihtyvä pelaaja pelasi neljä edellistä kautta. Mestis urallaan tähän mennessä Siren on tehnyt 137 ottelussa 38+29=67 pistettä. Ennen Kouvolan vuosia Hämeenlinnan Pallokerhon kasvatti ehti pelata HPK:n A:ssa, sekä seuran liigaryhmässä 6 ottelua. Tilastoista löytyy myös 6 ottelua U18 ja U19 maajoukkueista.

-Upi otti yhteyttä ja tarjosi mahdollisuutta tulla kehittyvään organisaatioon isoon vastuuseen, se motivoi. Haluan edelleen eteenpäin jääkiekkoilijana ja henkilökohtaisesti vaikea viime kausi laittoi miettimään tulevaisuutta. Koen Kokkolan Hermeksen mahdollisuutena ja haluan tuoda oman panokseni myös auttaakseni seuraa tavoitteissa. Uusi paikkakunta, Kokkola on kiva kaupunki jossa on hyvät olosuhteet kehittyä urheilijana ja jääkiekkoilijana, Niklas Siren kertoo siirron taustoista.

– Nippe on osoittanut olevansa Mestis tason pelaaja ja hänestä saammekin joukkueeseen kokemusta sekä esimerkkiä päivittäiseen työntekoon. Hyvän liikkeen ja laadukkaan kokonaisvaltaisen pelaamisen myötä hän on hyvä lisä kentän jokaisella osa-alueella, Hermeksen tuore päävalmentaja Antti ”Upi” Karhula kuvailee Niklas Sireniä.

1990 syntynyt Antti Hellsten puolestaan saapuu Kokkolaan Tampereelta, jossa laitahyökkääjä pelasi  neljä edellistä vuotta Suomisarja joukkue KooVeessa. Hellsten on pelannut juniorivuotensa Helsingin Karhu – Kissoissa ja nyt hän hakee uutta nostetta uralleen Kokkolasta.

-Antista saamme työteliään kahdensuunnan pelaajan, joka laittaa itsensä likoon joka ilta joukkueen puolesta. Röyhkeä, fyysinen ja hyvin luisteleva, Karhula kuvailee laitahyökkääjää.
 
Seuran omat kasvatit Niklas Palm 19 ja Niko Visuri 20 puolestaan edustavat paikallista osaamista ja tulevaisuutta joukkueessa. Molemmat pelaajat ovat hyvä esimerkki paikallisille nuorille pelaajille siitä, että pitkäjänteisyys ja päivittäinen arjessa tapahtuva työ tuo palkinnon ennen pitkää ja näin ollen molempien sopimukset jatkuivat viime kaudesta.

-On hieno asia, että oman kylän poikia on tyrkyllä edustukseen. Päivittäinen laadukas työnteko ja oma motivaatio ajaa poikia eteenpäin, Antti Karhula kertoo.

Seuran pelaajakoordinaattori Matti Sipiläinen on erittäin tyytyväinen, että ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa saatiin tiedotettua sopivasta paketista ajatellen ensi kauden joukkueen rakentamista.

-Hyvä aloitus pelaajasopimustenkin osalta. Saatiin kärkiosaamista Sirenin muodossa, uutta nostetta uralleen hakeva Hellsten sekä pitkäjänteistä ja kärsivällistä työtä arjessa myös viime kaudella tehneet omat kasvatit Palm ja Visuri. Visurilla armeija on vielä kesken joka on häirinnyt valmistautumista tulevaan kauteen, mutta heinäkuusta eteenpäin myös hän on mukana täysipainoisesti. Molemmat pelaajat ovat vielä A – ikäisiä, joten tulevaksi kaudeksi perustettu A-jun joukkue tukee myös loistavasti nuorten pelaajien polkua kohti edustusjoukkuetta. Harvoin B tai A ikäinen pelaaja on heti valmis miesten peleihin.

-Hermeksessä halutaan tehdä tulevaisuutta kärsivällisesti, mutta jokainen tietää että tulevan kauden tavoitteisiin pääsemiseksi sekä unelmien mahdollistamiseksi tulevaisuudessa tarvitsemme tänne kärkiosaamista, uusia ”Rautajoki” tyyppisiä pelaajia sekä myös omaa tuotantoa on saatava joukkueeseen takaamaan tervettä tulevaisuutta Hermekselle, Sipiläinen kuvailee.

-Tilanne on hyvä ja totta kai resurssien puitteissa koitamme johtoryhmässä tehdä mahdollisimman laadukasta työtä arjessa ja sitä kautta rakentaa rakenteeltaan oikeanlainen joukkue joka on Kokkolan Hermeksen näköinen, nopea, taisteleva ja yllätyksellinen. Seuraavassa aallossa haluamme tiedottaa viime kauden runkomiesten sopimuksista, joiden kanssa neuvottelut ovatkin käynnissä koko ajan. Myös muu Suomi on kiinnostunut Hermeksestä ja koko ajan heidän taustoja selvitetään ja tehdään töitä, Sipiläinen lopettaa.