Uutiset

5.3.2014 Karsintasarja ennakko

Karsintasarjaan tippunut Hermes aloittaa pelinsä kotikaukalosta Keskiviikkona, kun Mikkelin Oilers saapuu Kokkolaan. Lisäksi yksinkertaisessa sarjassa kohdataan runkosarjan viimeinen Raahe Kiekko.

Keskiviikkona Kokkolassa nähdään karsintasarjan kaksi ennakkosuosikkia kun Hermes ja Oilers kohtaavat kello 18.30. Joukkueet sijoittuivat peräkkäin perus-sarjassa kun Hermes oli pykälää parempi sijalla 10 ja Oilers sijalla 11. Molemmat joukkueet hävisivät kuitenkin playout ottelusarjansa ja näin ollen karsintasarja kutsui. Nyt toisella joukkueista on mahdollisuus varmistaa sarjapaikka suoraan, sillä ennakkoon ajateltuna sarjan voitto tulee ratkeamaan Keskiviikkona Kokkolassa, sillä Raahe Kiekko on kapealla materiaalillaan kontannut lähes koko kauden. Hermeksessä valmennusvastuun ottanut Marko Ruotsalainen toteaa kuitenkin, että molemmat joukkueet ovat varmasti vaarallisia tässä vaiheessa kautta.

-Oilers on vaarallinen vastaiskujoukkue, joka on molemmat aikaisemmat kohtaamiset ratkaissut meidän omista virheistä. Raahe on varmasti kovasti taisteleva joukkue. Varmasti haluavat lyödä kaikki likoon näihin peleihin, että saisivat raskaan kauden katkaistua, Ruotsalainen toteaa.

Maanantaina julki tullut ilmoitus Päävalmentaja Janne Pelkoselta sopimuksen irtisanomisesta tuli nopeasti ja sen jälkeen muu valmennustiimi on kantanut vastuun joukkueen valmistautumisesta keskiviikolle. Marko Ruotsalaisen apuna projektissa jatkaa maalivahtivalmentaja Kimmo Vesa. Valmistautuminen otteluun onkin ollut vähintään haasteellista.

-Valmistautuminen otteluun on ollut myrskyisä.  Maanantaina Peltsi ilmoitti joukkueelle, että väistyy sivuun omasta tahdosta, koska haluaa tällä tavalla herättää joukkueen ja katkaista tappiokierteen. Maanantaina joukkue oli omatoimisesti jäällä ja tiistaina ohjatusti. Nähtäväksi jää, kuinka joukkue käsittelee tapahtunutta muutosta, Päävalmentaja Ruotsalainen lopettaa.

Joukkueen terveystilanne selviää varmasti vasta pelipäivänä, mutta varmasti sivussa ovat Sivonen, Sippola, Leppänen, Pallassalo.